Saeb Erekat’s laatste fenomenale leugen: ‘Mijn familie leefde al 8.800 jaar geleden in Palestina’

dino-erekatJericho, Palestina, 65 miljoen jaar geleden. De directe voorouders van Saeb Erekat, de vredesonderhandelaar voor de Palestijnse Autoriteit, gebruikten in die tijd dinosaurussen om hun akkers te bewerken.

smiley12Palestina was toen een erg welvarend land, totdat die stoute Joden het gebied veroverden op de brave Palestijnen, het gebied etnisch zuiverden en de dinosaurussen uitroeiden.

Toponderhandelaar voor de Palestijnse Autoriteit Saeb Erekat, gekend en berucht voor zijn leugens, misleiding en bedrog, heeft zichzelf andermaal overtroffen. Zoals bekend weigeren de Palestijnse vredesonderhandelaars nog steeds Israël te erkennen als de staat van het Joodse Volk, een eis waar Israël nadrukkelijk op blijft hameren. Waarom de Palestijnen de Joodsheid van Israël niet willen erkennen is om te gieren, ware het niet dat deze leugen wordt onderwezen in de scholen van al de Palestijnse gebieden.

The Times of Israel was erbij toen Saeb Erekat zijn fabelachtige leugen verkocht:

Saeb ErekatSaeb Erekat, de belangrijkste Palestijnse onderhandelaar, heeft het afgelopen weekeinde andermaal de notie uitgesloten van de Palestijnse erkenning van Israël als een Joodse staat. Sprekend op een conferentie in München, tijdens een panelgesprek met zijn Israëlische tegenhanger Tzipi Livni, zei Erekat dat die eis onaanvaardbaar was:

“Wanneer u zegt ‘Israël aanvaarden als een Joodse staat’ vraagt u mij om mijn verhaal te veranderen,” beweerde hij, benadrukkende dat zijn voorouders in het gebied leefden “5500 jaar voordat Jozua Bin-Nun kwam en mijn thuisstad Jericho in de as legde.

De Amerikaanse blogger Elder of Ziyon (EoZ) ging achter Erekat’s leugens aan en ontdekte wel wat anders. In feite heeft Saeb Erekat op dat forum letterlijk dit gezegd: “Ik ben de trotse zoon van de Kanaänieten die daar 5.500 jaar geleden leefden totdat Jozua Bin-Nun de stad Jericho in de as legde.

De vroege profeet Jozua
De figuur Jozua Bin-Nun, bekend van het ‘Boek van Jozua’ uit de Torah en de Bijbel, was de zoon van Nun, uit de stam van Efraïm en zou ongeveer 3.300 jaar geleden geleefd hebben. Hij zou in Egypte zijn geboren voorafgaande aan de exodus naar het Beloofde Land. Na de dood van Mozes werd hij de leider van de Israëlietische stammen. Hij voerde de Israëlieten aan in de verovering van het land van Kanaän. Volgens de Bijbelse chronologie leefde Jozua tussen 1355-1245 v. Chr. of ergens in het late Bronzen Tijdperk.

Jozua wordt ook gerespecteerd door de moslims. Volgens de Islamitische overlevering was hij, samen met Caleb, een van de twee ‘spionnen’ die Mozes zou uitgezonden hebben om het land van Kanaän te verkennen. Alle moslims zien Joshua ook als de leider van de Israëlieten die Mozes opvolgde na zijn dood. Sommige moslims geloven ook dat Jozua de ‘dienaar’ was van Mozes die in de Koran wordt genoemd, vooraleer Mozes Khidr ontmoette en sommigen geloven dat hij een profeet is.

Saeb Erekat van Saoedi-Arabië
Jozua Bin-Nun leefde aldus ongeveer 3.300 jaar geleden, dus beweert Erekat dat zijn familie bijna 9.000 jaar geleden in het gebied leefde. Is dit waar? Niet eens bij benadering. Erekat, die tegenwoordig resideert in Jericho, impliceert dat hij ook in Jericho geboren is, maar dat klopt niet. Hij werd geboren in Abu Dis, nabij Jeruzalem. Uit een interview met een andere Erekat die geboren was in Abu Dis, genaamd Hussein Mohamed Erekat, verhaalt deze dat zijn familie oorspronkelijk afkomstig is uit het Huwaitat gebied, het grensgebied van Jordanië en Saoedi-Arabië in de noordwestelijke Arabische Peninsula.

Peter O'Toole als Lawrence of ArabiëErekat als ‘Lawrence of Arabia’? Nee hoor, dat was Peter O’Toole 😉

Inderdaad, dit artikel over de dialecten en clans van Saoedi-Arabië, bevestigt het bestaan van de families Erekat (soms gespeld Areikat of Ariqat) in Huwaitat, en ze zijn een van de zeven clans die in Palestina terecht kwamen. Is Saeb Erekat een lid van deze clan? Ja, dat is hij. Deze Facebook-pagina van de familie Erekat traceert de familiegeschiedenis van Erekat, en dit artikel bevestigt dat de familie uit het gebied van Huwaitat kwam en dat vermeld ook prominente Erekats waaronder Saeb. Dat artikel zegt ook dat vooraleer zij in Huwaitat toekwamen, hun voorouders emigreerden uit Medina in Saoedi-Arabië.

Alle Erekats zijn familie van elkaar. De meesten van hun meest prominente leden bekleden belangrijke posities in de Jordaanse overheid of in de strijdkrachten, maar drie diplomaten van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) zijn van de familie, waaronder dus Saeb Erekat, de Amerikaanse vertegenwoordiger voor de PLO Maen Rashid Areikat en de afgevaardigde van de PLO aan Oekraïne Khaled Erekat.

Saeb Erekat heeft andermaal gelogen. Net zoals we hem vele malen eerder hebben betrapt op leugens. En na al die jaren van gedocumenteerde leugens, heeft niemand in de media het lef om hem te confronteren met zijn leugens. Want u moet weten dat, hoewel hij een leugenaar is, hij een ‘gematigde’ leugenaar is en daarom dat hij ieders kritiekloze steun verdient. En waarom zou Israël een probleem hebben om een vredesakkoord te ondertekenen met leugenaars?

door Brabosh.com

naar een artikel van EoZ


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Israel said set to accept Kerry’s framework proposals – Palestinian negotiator Saeb Erekat rejects Israel as a Jewish state, claims his ancestors were in Jericho 5,500 years before Joshua; door Yifa Yaakov [lezen]
 2. Elder of Ziyon blog:
  ♦ Erekat’s latest lie: “My family was in Palestine for 9000 years”. They are really from Arabia [lezen]
 3. Atlas Shruggs:
  ♦ As wary Israel Israel caves to Kerry’s threats, “Palestinian” negotiator Saeb Erekat says they’ll never recognize Jewish state and claims his “ancestors were in Jericho 5,500 years before Joshua”; door Pamela Geller [lezen]

3 gedachtes over “Saeb Erekat’s laatste fenomenale leugen: ‘Mijn familie leefde al 8.800 jaar geleden in Palestina’

 1. Maakt allemaal niet uit want…….”Al is de Palestijnse leugen nog zo snel, Europeanen slikken hem wel”.

  Het punt waar we beland zijn is dat het er helemaal niet toe doet of er waarheid gesproken wordt of niet.

  Het punt is dat Israel bestookt moet worden met alle mogelijke middelen als straf voor hun bestaan & succes.

  Een economische Auschwitz, dat is wat Europa wil.

  Dat hebben ze altijd gewild maar nu hebben ze de kapstok gevonden om hun plan ten uitvoer te brengen.

  Like

 2. Zo’n malloot als de Jordaniër Saeb Erekat kun je na zulk een uitlating toch niet meer serieus nemen. De onderhandelingen in München worden dit soor gekken langzaam een bespottelijke vertoning.

  Like

 3. Zo’n malloot als de Jordaniër Saeb Erekat kun je na zulk een uitlating toch niet meer serieus nemen. De onderhandelingen in München worden door dit soort gekken langzaam een bespottelijke vertoning.

  Like

Reacties zijn gesloten.