Israëlische soldaten bevechten terroristen van Hezbollah in levensechte simulatie +video

In deze exclusieve video die door het IDF op 26 januari 2014 online werd gezet, zien we hoe een Israëlisch elite commando in een levensechte simulatie een positie van Hezbollah overneemt. Het is wel duidelijk dat de Israëlische soldaten zich voorbereiden op werkelijke confrontaties met de terroristen van Hezbollah.

“De beste manier om onze paraatheid te testen en scherp te blijven staan is door intensief te trainen,” vertelde bataljonscommandant luitenant-kolonel Yanai Manor. “Wij trachten zoveel mogelijk evenementen te simuleren die zich ook in de werkelijkheid kunnen voordoen.”

Intussen blijft de Libanese terreurorganisatie Hezbollah haar wapenarsenaal maar uitbreiden met lange-afstandsraketten en andere wapens die elk doelwit in Israël kunnen treffen. Meer dan ooit zijn de strijdkrachten van het IDF gefocust op de toenemende mogelijkheden van Hezbollah om Israël te raken en het IDF anticipeert hierop door loodzware oefeingen in te lassen die de soldaten lichamelijk en geestelijk moeten voorbereiden op het ergst denkbare scenario.

En getuige de berichten in de pers van de afgelopen 2 à 4 dagen (zie hieronder) neemt de spanning nog steeds toe en het gevaar steeds reëler.


Bronnen:

 1. Israel Defense Forces (IDF):
  ♦ Israeli Soldiers Fight Hezbollah Terrorists in Lifelike Simulation – Prepared to face any situation, IDF forces are training to defend the northern border against Hezbollah. This exclusive video of an IDF simulation shows how Israeli soldiers would confront Hezbollah terrorists in battle [lezen]
 2. The Jerusalem Post:
  ♦ IAF chief: Israel will destroy Hezbollah bases in Lebanon, even ones in residential areas – Maj.-Gen. Amir Eshel says IDF’s military power is 15 times greater than what it had in last conflict with Hezbollah in 2006 [lezen]
 3. Ynet News:
  ♦ Hezbollah expanding drone use to Syria and Lebanon – Lebanese politician critical of Iranian-backed group says unmanned planes used over his home; army confirms Hezbollah tracked car bomb across Lebanon-Syria border; door Roi Kais [lezen]
 4. The Tower:
  ♦ Top Israeli Military Officials: Hezbollah has Installed “Thousands” of Military Bases in Civilian Buildings [lezen]
 5. CBN News – Inside Israel:
  ♦ Hezbollah Turning Lebanese into ‘Human Shield’ – Israel Air Force chief Maj.-Gen. Amir Eshel says Hezbollah has further expanded its military installations in Lebanese residential areas, now estimated in the thousands [lezen]
 6. Israel Today Nederland:
  ♦ Video van de dag: Zo strijdt de IDF tegen Hezbollah [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.