Boycot? Welke Boycot? Investeringsklimaat in Israël scoort hoge ogen [Likoed Nederland]

cave2
Laatst bijgewerkt: zondag, 2 februari 2014 om 05u18'

Deze maand leek het een goede maand voor de Israël-haters. De PGGM besloot om 9 miljoen beleggingen in Israëlische banken terug te halen, omdat die hypotheken willen blijven verstrekken aan alle Israëlische Joden, ongeacht hun woonplaats. Israël-haters waren erg blij met deze ‘overwinning’. Nu is dat wel betrekkelijk, en geeft aan hoe weinig benul ze hebben van de huidige Israëlische economie.

Bedrijven in Israël spenderen ruim 3% van het bruto nationaal product aan onderzoek en ontwikkeling. Dat is ongeveer vier keer zo veel als het Nederlandse bedrijfsleven. Het jaarlijkse wereldwijde concurrentiekracht onderzoek van 2013 van de IMD business school constateerde dan ook eerste plekken voor Israël op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voor de ontwikkeling en toepassing van technologie, voor IT-vaardigheden, voor cybersecurity en voor innovatief vermogen.

IntelMede daardoor heeft Israël nu een technologie sector die top is in de wereld. En heeft Israël al jarenlang een economische groei van 3 tot 5%. De werkloosheid staat op het laagste punt in dertig jaar (in Europa zoals bekend op het hoogste punt in dertig jaar). Terwijl PGGM in het nieuws kwam door het desinvesteren van 9 miljoen euro, lopen er gesprekken met Intel voor aanvullende investeringen in Israël van 15 miljard dollar.

Intel is stevig verankerd in Israël. Het vierde recent haar 40-jarig bestaan in Israël en een productietotaal in Israël van één miljard chips. Het hoofd van Intel in Israël, Mooly Eden, memoreerde hoe Intel’s Israëlische research aan de wieg stond van de eerste IBM PC (met de 8088 processor) en van de laptop revolutie (met de Pentium M Banias processor).

Ook de andere wereld technologiegiganten als Apple, Microsoft, Cisco en Google hebben belangrijke research en productiefaciliteiten in Israël en investeren massaal in Israël en Israëlische hightech bedrijven. Zo kozen HP en Google ook in januari voor het nog vrij onbekende Israëlische bedrijf Altair, om de chips te leveren voor de nieuwste generatie supersnel mobiel internet. De succesvolste en bekendste belegger van de wereld, Warren Buffett, noemt “Israël de toonaangevende, grootste en meest veelbelovende investeringsplek buiten de Verenigde Staten.”

In navolging van de Amerikanen zijn de Chinezen recent in hoog tempo miljarden aan het investeren in Israël. China investeert in een nieuwe spoorlijn in Israël tussen de havensteden Eilat aan de Indische Oceaan en Asjdod aan de Middellandse Zee, om zo onafhankelijk te worden van het Suez kanaal. Ook in januari werd de eerste auto verkocht van het nieuwe merk Qoros, een 50-50 Chinees-Israëlische samenwerking.

En de rijkste man van Azië, Li Kay Shing, zocht wereldwijd de beste universiteit om mee samen te werken. Hij koos voor het Israëlische Technion instituut en betaalde daar 130 miljoen dollar voor. De vier Nobel prijzen die dat instituut genereerde in de afgelopen tien jaar, waren een belangrijke beweegreden. Eén van zijn eerste investeringen in Israël verveelvoudigde binnen een jaar, omdat ook dat bedrijf – de app-firma Waze – door Google werd opgekocht.

Wat betekenen deze feiten voor de Europese voorstanders van boycots van Israël? Dat zij hun ogen sluiten voor de realiteit. Want 28% van het inkomen van de Palestijnen op de Westbank komt van Israëlische werkgevers. En zij zouden zij al hun computers, tablets, laptops, netwerken en mobiele telefoons weg hebben moeten doen, omdat die allemaal Israëlische technologie bevatten.

Sorry, Coke & Pepsi‘ is de ongecensureerde versie van de reclamespot van SodaStream. Kijk hoe de sexiest filmster van het moment Scarlett Johansson de wereld redt met sodawater dat voor u en iedereen beter is. Minder suiker en minder flessen. Een frisse lekkere drink lijkt mij prima geschikt om elke Jodenhaat – vermomd als Israëlhaat – weg te spoelen. Scarlett and Me kunnen het iedereen aanbevelen 🙂 —>> www.sodastream.com

door Likoed Nederland

Opinie-artikel van Likoed Nederland, gepubliceerd op De Dagelijkse Standaard, 31 januari 2014.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Je zou haast medelijden krijgen met die hardwerkende boycotters.”

Bronnen:

 1. Likoed Nederland:
  ♦ Boycot? Welke boycot? [lezen]

6 gedachtes over “Boycot? Welke Boycot? Investeringsklimaat in Israël scoort hoge ogen [Likoed Nederland]

 1. Die boycotters zouden stevig moeten worden aangepakt/aangeklaagd voor het verspreiden van leugens, leugens & leugens.

  Leugens over Israel, leugens over de Arabische Palestijnen, leugens over de politieke situatie, leugens over ‘apartheid, leugens over de werksituatie v. Arabische Palestijnen, leugens over hun eigen successen, leugens, leugens & leugens, maar intussen wèl Israelische producten gebruiken!!!!!!!

  Like

 2. Gelukkig gaat Israel zn eigen gang, thumbs up!!! 9 miljoentjes van een lauwtoffe pensioenfondsje valt totaal in het niet(s).

  Like

 3. Bittere pil voor de antisemitische Jodenhaters dat Israël met voorsprong het meest vooruit strevende land ter wereld is.
  Past niet in hun beeldvorming van de Joodse untermenschen, vandaar dat hun haat terug te voeren is op pure jaloezie op het succes van de Joodse staat.

  Like

 4. Over vele duizenden jaren heen is het niet de eerste keer dat Israel zo sterk staat.
  In normale omstandigheden zou het dus ook nu zonder meer ontzag moeten afdwingen van alle andere landen.
  Jaloezie is ongetwijfeld een van de redenen tot haat.
  Echter, is het dan zo moeilijk om te zien dat ook de zich nog Christelijk noemende continenten steeds meer onder enorme druk staan ?
  Want wereldwijd blijft de spanning verhogen.
  Denkt men dat het toeval is dat Israel sterk op kop staat ? … toeval … ?
  Vooraleer zich blindelings over te geven aan de eigen trots ; moet men zich niet afvragen waarom God zulke WERELDSE grootheid toestaat ?
  Want in ALLE TIJDEN was het zo dat wereldse grootheid leidt tot geestelijke achteruitgang.
  De weinige Christenen die er nog zijn, bidden dagelijks de volgende woorden: “Heer, God onze Vader, leidt ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.” De MATERIELE welvaart heeft de HELE Westerse wereld in diepe bekoring geleid en nu staat een zeer groot kwaad voor de deur. Israel staat aan het hoofd van een enorme wereldwijde technologische verdrukking.
  Ben ik jaloers ? Ik hou van computers en allerlei tech. Dus hou ik ook van Israel. Maar omdat men God vergeet, ja zelfs aan de kant schuift, zal binnenkort de hele wereld binnenste buiten gekeerd worden.
  Vriendelijke groeten.

  Like

 5. Ik adviseer het ministerie van financiën al die bedrijven te controleren op hun afschrijvingen die zij opvoeren, i.v.m. de afgedwongen boycot van Israël door het Ministerie van buitenlandse zaken.
  Tevens adviseer ik het Ministerie van financiën en Justitie alle financiële transacties en de dagelijkse activiteiten van Frans Timmermans, die hij het laatste jaar heeft ondernomen, te controleren op eventuele strafbare feiten c.q. handelingen.

  Like

 6. Fijne reactie van Eric Boelen .
  Vele Christenen kunnen met zijn boodschap ,hiermede flink opgefrist worden . De westerse Christelijke kerken moeten het Gods woord in praktische zin duidelijker uitdragen. Het is beschamend hoe het Godsvolk van Israel behandeld word. De macht zit bij leiders. Vooral de Christelijke leiders leiders zijn hun geloof kwijtgeraakt aan materialisme en hebben zichzelf daarboven gesteld met Tv ,Computer en eenkennigheid. Het luisteren van wat er in een volk leeft zijn ze vergeten. Ze zijn al een decenia de weg kwijt. Dat binnenkort de hele wereld binnenste buiten gekeerd wordt met een financiele chaos en dat de wereld tot razernij zal brengen beaam ik . De H.Schrift verklaard veel daarover. vr groet A. Beumers Limbazi latvija

  Like

Reacties zijn gesloten.