Minister Ya’alon in Berlijn: ‘Arabische democratie? Niet meer tijdens mijn leven’

soldaten2Berlijn, 30 januari 2014. Een onwaarschijnlijk beeld in naoorlogs Duitsland dat tijdens WOII zes miljoen Joden over de kling joeg: Een glimlachende Israëlisch-Joodse minister Moshe Ya’alon schouwt hier een erewacht van Duitse soldaten aan de zijde van de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen. Zowat 70 jaar geleden zou die Duitse erewacht wellicht het executiepeloton zijn geweest van minister Ya’alon. SS-Führer Adolf Hitler moet zich hier wellicht van afgrijzen omdraaien in zijn graf samen met de voorganger van Ursula von der Leyen, generaal-veldmaarschalk Wilhelm Keitel, de Opperbevelhebber van de Duitse Wehrmacht, die na zijn proces op 16 oktober 1946 werd opgehangen in Nurenberg. (foto: Ariel Hermoni, Ministerie van Defensie)

Het is erg onwaarschijnlijk dat om het even welke Arabische staat in de komende jaren democratisch zal worden, zei de Israëlische minister van Defensie Moshe Ya’alon op donderdag. “Ik geloof niet dat ik dat in mijn leven nog zal zien, democratie in de Arabische wereld,” zei Yaalon tijdens een bijeenkomst in Berlijn met de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen.

De minister van Defensie, die 63 jaar oud is, haalde de instabiliteit in het Midden-Oosten aan als de reden voor zijn oordeel en zei dat hij verdere interne onrust in de Arabische landen voorziet. “De situatie in het Midden-Oosten is zeer complex en instabiel, en we verwachten chronische instabiliteit in de komende jaren,” zei hij.

“Wij zijn grote voorstanders van democratie en ik wou dat er om ons heen meer democratische landen waren,” zei hij, eraan toevoegend dat de verkiezingen niet betekenen dat een land de democratie heeft bereikt. “Wij hebben ervaring in de Palestijnse arena, in de Gazastrook, waar Hamas de verkiezingen won, maar er is geen democratie. Dit was ook het geval in Egypte met de Moslim Broederschap, en het Egyptische volk besefte dat er geen democratie zou komen en dat hun toestand niet zou verbeteren, dus trokken ze weer de straat op.”

Ya’alon vervolgde met de woeste burgeroorlog in Syrië te bespreken en zei dat hij het maar moeilijk kan aannemen dat het conflict in de nabije toekomst zal worden opgelost. “In Syrië hebben we niet gezien dat Bashar Assad de oppositie een nederlaag toebracht, maar wij zien het ook niet gebeuren dat de oppositie Assad zal verslaan – hij controleert nu veertig procent van Syrisch grondgebied.”

De minister van defensie zei dat Iran achter het grootste deel van de onrust in de regio steekt en beschuldigde de Islamitische Republiek van het exporteren van de terreur over de hele wereld. Hij riep ook de wereldmachten op om erover te waken dat Iran nooit een kernwapen kan verwerven.

“Het Iraanse regime is de belangrijkste oorzaak van de instabiliteit in het Midden-Oosten en daarbuiten. De Iraniërs zijn betrokken bij conflicten in het Midden-Oosten, en ze verspreiden terreur in Zuid-Amerika, Azië en Afrika,” zei hij. “We hebben het over een Messiaans-apocalyptische regime, zodat op de een of andere wijze zijn nucleaire programma moet gestopt worden, anders dreigt het voor het Midden-Oosten en de hele wereld een nachtmerrie te worden.”

Tijdens de ontmoeting met zijn Duitse collega, prees Ya’alon de ‘speciale band’ van Duitsland met Israël, en zei dat Israël de voortdurende steun van de Duitse regering waardeert. “Met ons duister verleden op de achtergrond, delen Duitsland en Israël momenteel gemeenschappelijke waarden en wederzijdse belangen, en we blijven onze meningen delen ten behoeve van de toekomst van de wereld, en samen gaan we onze uitdagingen’ aan, zei Ya’alon. “Duitsland en Israël zijn twee democratieën die met gelijkaardige bedreigingen worden geconfronteerd.”

down-with-democracy-we-want-just-islamMinister Ya’alon had natuurlijk gespiekt want hij kende het antwoord al: “Geen democratie. Wij willen enkel Islam!” Op het plaatje: Sydney, 5 juli 2010. Aanhangers van de Britse leider van Hizb ut-Tahrir (HT), Burhan Hanif, komen de straat op en adviseren de Australiërs om de democratie af te wijzen en de strijd te vervoegen voor een transnationale islamitische staat.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Adolf kronkelt in zijn graf. De ultieme revenge! Duitse soldaten geinspecteerd door de Joodse minister van Defensie uit Israel.”

Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ Arab democracy? Not in my lifetime, says Ya’alon, 63 – Defense minister, on visit to Berlin, offers bleak assessment of region, highlighting Iran’s ‘messianic-apocalyptic regime’; door Adiv Sterman [lezen]

Een gedachte over “Minister Ya’alon in Berlijn: ‘Arabische democratie? Niet meer tijdens mijn leven’

  1. dat miezerige mannetje uit Braunau am Inn zal zich niet omdraaien in het graf, hij heeft er geen. Laat hem branden in de HEL!!!!
    Dan hebben we nog de Hizb ut-Tahrir (HUT). In Nederland zijn deze jongens ook actief onder de naam: partij van de bevrijding. De HUT is een internationale, Soennitisch islamitische politieke organisatie die als doel heeft alle moslimlanden te verenigen in één islamitische staat of kalifaat, die wordt geregeld door een islamitische wetgeving (Sharia) en wordt geleid door één hoofd of kalief.
    De laatste jaren kom ik steeds meer tot de ontdekking dat de gehele Soennitische en Sjiitische islamitische politiek een blauwdruk is van het totalitaire regiem dat tussen 1933 en 1945 Duitsland in zijn greep had.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.