Opnieuw raketaanval vanuit Gaza op Israël; luchtmacht bestookt terreurnesten van Hamas

qassam09Terroristen van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) vuren vanuit Gaza een raket af op Israël. De PIJ kan ook raketten afvuren vanaf voertuigen. Overigens is het meestal makkelijk de herkomst te achterhalen welke van het dozijn terreurgroepen dat in Gaza actief is, een raket hebben afgevuurd. Gewoonlijk beschilderen de terreurgroepen hun raketten in steeds dezelfde kleuren. In het geval van de PIJ worden die gewoonlijk in zwarte verf gespoten en de raketkop in het geel (of ook zwart). De raketten van Hamas bv. zijn gewoonlijk groen met een rode raketkop.

Compleet doodgezwegen in het Westen wegens “geen nieuwswaarde,” maar dat heeft het natuurlijk wel in Israël: De Israëlische luchtmacht heeft deze vrijdag 31 januari 2014 in de vroege ochtend met gepast geweld teruggeslagen, nadat eerder het zuiden van Israël werd beschoten met raketten. Volgens het IDF werden door gevechtsvliegtuigen enkele bombardementen uitgevoerd in het noorden van de Gazastrook.

Hamasterroristen lanceren qassamraket
Arbeidsvlijt bij Hamas

Een terreurnest werd onder vuur genomen, een wapenfabriek bestookt en in het zuiden van Gaza nabij Rafah vloog een wapenopslagplaats de lucht in. Naar verluidt raakten twee Palestijnen gewond tijdens een luchtaanval die werd uitgevoerd op de noordelijk gelegen stad Beit Lahiya, en drie anderen raakten gewond nabij de zuidelijke stad Rafah.

“Israëliërs kunnen niet overgeleverd worden aan de genade van deze afschuwelijke terroristen die opereren vanuit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook,” zei IDF woordvoerder luitenant-kolonel Peter Lerner in een verklaring.

Zoals bekend stelt Israël steevast Hamas verantwoordelijk – en terecht! – voor al wat er in Gaza gebeurt en al de aanslagen die vanuit Gaza tegen Israël worden gepleegd, ongeacht welke terreurfactie er voor verantwoordelijk is of de aanslag heeft opgeëist.

“De terreurbasissen in Gaza en de Palestijnse industrie van de dood zullen niet onkwetsbaar zijn, terwijl onze burgers worden aangevallen. Het is onze verantwoordelijkheid, het recht en de plicht van Israël om zich te verdedigen tegen de in Gaza gebaseerde agressie,” voegde Lerner eraan toe.

Eerder op de avond, loeiden de sirenes in de zuidelijk gelegen Israëlische stad Netivot toen een raket werd afgevuurd vanuit de Gazastrook en ontplofte in open ruimte buiten de stad. Er waren geen gewonden en geen schade werd gemeld bij het incident. Veiligheidstroepen vonden aan de rand van de stad de resten terug van een projectiel. In Netivot wonen 26.000 mensen.

Overigens was het de eerste keer sinds het einde van het verdedigingsoffensief Operation Pillar of Defense van november 2012 dat in Netivot het luchtalarm ging af in de zuidelijke stad als gevolg van raketbeschietingen vanuit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook.

Afgelopen woensdag lanceerde de Israëlische luchtmacht een luchtaanval gericht tegen terreurbolwerken in de stad Beit Hanoun in het noorden van de Gazastrook. Hierbij raakte minstens één terrorist gewond. Volgens het IDF, ging het hier om de 21-jarige Ahmad Zaanin, een lid van de terreurgroep het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) die verantwoordelijk zou zijn voor de recente raketaanvallen tegen Israël. Als reden voor het beschieten met raketten noemde hij de begrafenis van premier Ariel Sharon eerder in januari.


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ IAF strikes Gaza after rocket fired at Israel – IDF retaliates with airstrikes against targets in Gaza Strip, five reported injured; no injuries or damage in rocket attack [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.