Altijd weer problemen met die Joden, houdt het dan nooit op? [Christian Ortner]

deathcamp2

Opmerking: Vlaamse Vrienden van Israël bestaan deze week 5 jaar,
vandaar de volgende dagen enkele van de eerste artikelen van toen.

Waarom laten de Joden zich niet gewoon doden zonder zich te verzetten?
Want zeg nu zelf, zo is het toch altijd geweest?

In het algemeen vertoonde Oostenrijk veel sympathie voor de Joden, tenminste zolang we bleven spreken over dode Joden. Zo bijvoorbeeld heeft tegenwoordig praktisch niemand iets tegen Joden die werden vermoord in de concentratiekampen. Het is wel wat anders als we het hebben over Joden die (nog altijd) in leven zijn. Het is waar dat de Oostenrijkse Kanselier de raketaanvallen van Hamas op Israël veroordeelde maar in één adem veroordeelde hij ook Israël ’s pogingen om zich krachtig te verzetten tegen deze daden van terrorisme.

Christian OrtnerWaarschijnlijk zal deze resolute van de-ene-hand-op-de-andere houding een volledige meerderheid achter zich hebben. Zo lang Israël zich staande houdt zonder enig teken van verzet te vertonen, in een situatie waarbij een groot deel van haar inwoners gedwongen worden te leven in schuilkelders om te vermijden dat ze slachtoffer worden van een Hamasraket, tolereren we dit gedrag.

Echter, van zodra zij zich verzetten tegen deze aanvallen, plaatsen we ze op hetzelfde niveau als de terroristen van Hamas. Waarom laten de Joden die in Israël leven zich niet gewoon vermoorden, net zo geluidloos en beleefd zoals hun ouders en grootouders dat deden ten tijde van de Europese vernietigingskampen?

In contrast daarmee, en zoals kon worden verwacht, laten de Fransen meer traditioneel bewustzijn en continuïteit zien dan de koppige Joden. Terwijl de minister van Binnenlandse Zaken zowel Hamas als Israël berispte, in de beste Orwelliaanse traditie door het uitbannen van elk verschil tussen dader en slachtoffer, legde La Grande Nation een meesterlijke link naar de glorieuze tijd van het Vichy-regime, toen het trotse Frankrijk eveneens te maken kreeg met daden van Joodse straffeloze onbeschaamdheid en verzet.

Bij wijze van camouflage voor hun gedrag, hebben al diegenen die verwachtten dat Israël zo vriendelijk zou zijn geweest zich te laten bombarderen met raketten, zonder daar verder veel problemen om te maken, recent het argument van ‘disproportionaliteit’ van Israël ’s verzet aangekaart, met andere woorden het feit dat er duidelijk meer Palestijnen slachtoffer werden van Israël ’s verzet dan dat er Israëli ’s vielen onder de terreur van Hamas.

Het is een onbetwist feit dat de belangrijkste oorzaak hiervan is, dat Hamas haar raketinstallaties plaatste in scholen, kindercrèches en hospitalen, precies om dit effect te bereiken. Waarbij wij ons het volgende moeten afvragen: waarom hebben de 1,5 miljoen Palestijnen in Gaza Hamas nooit tegen gehouden om raketten af te vuren vanuit hun scholen? Achteraf bekeken, kan men zich toch maar moeilijk indenken dat Hamas ook maar één dag in staat zou zijn gebleven om Israël te terroriseren in het aanschijn van verzet hier tegen door haar eigen bevolking?

Tot nog toe is er geen informatie beschikbaar over Hamas (door het volk met een meerderheid verkozen) die haar macht gebruikte om raketinstallaties te plaatsen temidden van de burgerbevolking. De kwestie van ‘proportionaliteit’ moet bijgevolg op een andere manier worden gesteld. Net zolang de Palestijnen tolereren dat Hamas raketten blijft afvuren vanaf de daken van kindercrêches en moskeeën naar Israël, vanuit hun midden, vanuit hun huizen en scholen, kunnen zij niet beschouwd worden als ‘onschuldige burgerslachtoffers’.

Het is niet het verzet van Israël dat buiten alle proporties is, maar de kritiek op dit verzet.

door Christian Ortner

de auteur is journalist bij Die Presse in Wenen (Oostenrijk)


Bronnen:

  1. Die Presse:
    Immer Ärger mit den Juden – Warum lassen sich die Israelis nicht einfach ohne Gegenwehr ermorden? Früher ging das doch auch!; door Christian Ortner [lezen]

Een gedachte over “Altijd weer problemen met die Joden, houdt het dan nooit op? [Christian Ortner]

  1. Wat de joden in Israel met de Palestijnen hebben kunnen doen zonder groot protest van de westerse gemeenschap komt door het collectieve schuldgevoel van WWII. Regelmatig wordt het weer opgerakeld en zeker als er weer commentaar komt op Israel tav de Palestijnen. Het schuldgevoel wordt kunstmatig instand gehouden om zo Israel zijn gang te kunnen laten gaan. In Nederland presteerde de joodse gemeenschap commentaar te geven op het idee om niet alleen gevallenen van WWII te herdenken maar ook alle gesneuvelde militairen van de conflicten daarna. Dat er tijdens de dodenherdenking 3 Duitse marineschepen in Amsterdam lagen was volgens hen ook een schande. Duitsers die zich schamen voor hun eigen vaders en familie en NIETS met WWII te maken hebben worden nog steeds gediscrimineerd door de joden. De zoon, die zijn vader verloochende en lid wilde worden van de Anne Franck stichting werd door deze discriminerende stichting geweigerd. Komaan! Stop een keer met die onzin!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.