Partijkrant van Abbas’ Al Fatah beweert dat premier Netanjahoe genen heeft overgeërfd van de nazi’s

palest-naziEerst de vlag verbranden en later ook het volk van Israël?

In het het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida, publiceerde columnist en ambtenaar van Al Fatah Yahya Rabah op 22 januari 2014 – slechts enkele dagen voor de International Holocaust Remembrance Day – een artikel waarin hij premier Benjamin Netanjahoe demoniseerde en van hem zei dat die nazi-genen heeft die hij wellicht “genetisch heeft overgeërfd uit de dagen van de Nazi’s en het Arische ras.”

Het bericht dat vertaald en gepubliceerd werd door Palestinian Media Watch (PMW), beweerde dat de reden waarom Netanjahoe wordt vergeleken met Hitler is omdat Netanjahoe “van de Palestijnen eist dat ze de Joodsheid van de staat Israël erkennen,” – een “Joodsheid,” die racistisch is,” schrijft de PA-auteur.

Antisemitische cartoon waarin premier Netanjahoe wordt voorgesteld als de reïncarnatie van Adolf HitlerAntisemitisme en anti-Zionisme in één gore hap: cartoon waarin premier Netanjahoe wordt voorgesteld als de reïncarnatie van Adolf Hitler

Blijkbaar ziet de Al Fatah auteur geen enkele contradictie met wat enkele dagen geleden de Palestijnse toponderhandelaar Saeb Erekat verklaardedat geen enkele kolonist [lees: geen enkele Jood] zou worden toegestaan om te blijven wonen in de toekomstige staat Palestina.

Hiermede herhaalde hij de eerdere uitspraak van de Palestijnse president Mahmoud Abbas van 28 juli 2010 toen die zei dat “in een toekomstige Palestijnse staat geen enkele Israëlische burger of soldaat in de Palestijnse staat mag leven.”

Mahmoud Abbas herhaalde dit opnieuw op 29 juli 2013 zeggende dat geen enkele Israëliër [lees Jood] ooit nog Palestina of Jeruzalem mag betreden,” de “Arabisch-heid” van Palestina onderstrepend die volgens hem blijkbaar absoluut “Judenrein” moet blijven. Sommigen (maar niet in het Westen!) noemen dit Palestijnse Apartheidspolitiek.

Dat zijn allemaal vrij interessante zaken voor de Palestijnse Autoriteit, waarvan de leider Mahmoud Abbas zijn proefschrift schreef over Holocaust ontkenning. Zoals bekend studeerde Mahmoud Abbas in 1982 af aan de Loemoemba Universiteit in Moskou met een negationistische doctoraatsthesis waarin hij de Holocaust minimaliseerde, getiteld “The Connection between the Nazis and the Leaders of the Zionist Movement.” Niks meer of minder dan een stereotiep negationistisch werk, maar wel werd opgenomen in het leerplan van het basisonderwijs in Palestina, in Gaza èn op de West Bank! Het lijkt erop dat de Palestijnse Autoriteit de Holocaust niet ontkent wanneer die kan worden gebruikt om Joden te belasteren.

“In plaats van dat Netanjahoe afstand neemt van elke handeling die hem zou kunnen verbinden en herinneren aan Hitlers racisme, imiteert hij het en wil het gebruiken om het te repliceren tegen het volk van Palestina, haar inwoners en de natie en zelfs tegen de burgers van de staat Israël zèlf,” schreef Al Fatah columnist Yahya Rabah in het bewuste artikel.

Vorig jaar, nadat een Palestijnse gevangene beweerde dat Israëls behandeling van gevangenen “identiek is aan wat de nazi-Duitsers met de Joden deed tijdens de Holocaust,” reageerde een andere vaste columnist van het officiële Palestijnse dagblad met een ander valse beschuldiging: “Schaam je je niet, oh tirannen, over wat jullie tot op vandaag zeggen (over de Holocaust), om de sympathie van de hele wereld te veroveren en om honderden miljoenen dollars af te persen van de Duitsers in het bijzonder en de Europeanen in het algemeen?” schreef hij.

Overigens is de uitbuiting van de Holocaust regel en inslag, niet enkel in de Palestijnse Autoriteit en in de rest van het Midden-Oosten, maar meer in het bijzonder onder westerse Israëlboycotters, Israëlbashers, Jodenhaters, antisemieten allerhande en andere anti-Zionisten.

Tzipi Livni in nazi-uniformZo wordt bv. de Gazastrook systematisch een “open gevangenis” en een “nazi-concentratiekamp” genoemd, Israëlische leiders worden afgebeeld in SS-uniformen zoals hierboven premier Netanjahoe en (plaatje hiernaast) Tzipi Livni van Kadima en worden oud-premiers zoals Ehud Olmert en Ariel Sharon afgebeeld terwijl ze het bloed drinken van een Palestijnse kleuter, expliciet verwijzend naar het eeuwenoude antisemitische bloedsprookje.

Israëlische soldaten worden “nazi’s” en “gestapo’s” genoemd “die nog erger zijn dan destijds de soldaten van de Waffen-SS”, Gazanen “overleven in een getto” waar het nog “erger is dan in het Getto van Warschau anno 1943”, in Gaza sterven meer “mensen van de honger dan in het SS kamp van Dachau,” en meer van die boosaardige onzin. De waarheid is dat Gaza geen honger wordt geleden en er ook nog nooit iemand is omgekomen van de honger.

Premier Benjamin Netanjahoe reageerde op dinsdag op deze laster, en vertelde tijdens een bezoek aan de Georgische premier Irakli Garibashvilie aan Jeruzalem: “Ik ben bang dat in de Palestijnse pers we voortdurend verwijzingen krijgen naar nazi-Duitsland, Israël en de Israëlische leiders vergelijken worden met nazi’s, zeggen dat we nazi-genen in ons dragen. Dit is hun manier om de atmosfeer voor de vrede te vergiftigen. Dit moet stoppen. Deze hele ophitsing tegen Israël moet ophouden als we ooit echte vrede verkrijgen die wij verdienen en onze Palestijnse buren net zo goed verdienen.”


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. The Jewish Press:
    ♦ Palestinian Authority Daily Claims Netanyahu Has ‘Nazi Genes’ – The official Palestinian Authority daily last week, days before International Holocaust Remembrance Day, published an op-ed demonizing Prime Minister Binyamin Netanyahu, who it said has Nazi genes that he may have “acquired it genetically from the days of the Nazis and the Aryan race” [lezen]
    ♦ Netanyahu Speech a Gamble that Abbas Won’t Call Israel ‘Jewish’ – Be careful what you wish for. Netanyahu again turns Abbas’ refusal to see Israel as a Jewish state a “red line.” If Abbas “doesn’t miss an opportunity to miss an opportunity,” fine. But what if Abbas calls his bluff?; door Tzvi Ben-Gedalyahu [lezen]
  2. Palestinan Media Watch (PMW):
    ♦ Netanyahu has Nazi genes and imitates Hitler’s racism – Israeli PM Netanyahu “imitates Hitler’s racism,” which he acquired “genetically from the days of the Nazis and the Aryan race”; door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.