Ron Prosor in de VN: het antisemitisme van vandaag wordt gesponsord en verspreid door regeringen

nieuwantisemitisme

Laatst bijgewerkt: dinsdag, 28 januari 2014 om 12u12'

De Verenigde Naties herdachten op maandag de 69ste verjaardag van de bevrijding van het nazi-vernietigingskamp Auschwitz, met plechtige toespraken zoals deze van de Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties, Ron Prosor, en filmmaker Steven Spielberg die de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) toespraken.

In zijn toespraak zei Prosor:

“Het Joodse volk werd gekweld, verbannen en vervolgd als geen andere volk in de geschiedenis – maar we gaven nooit op. In de getto’s en concentratiekampen, vestigden Joden scholen en synagogen. Zij vierden vakanties en bruiloften. Ze maakten muziek, zongen en dansten zelfs als de dood rondom zich heen greep. Het Joodse volk overleefde omdat moedige mannen en vrouwen postonden voor wat juist was en riskeerden hun eigen leven om anderen te redden.”

Omtrent diegenen die de Holocaust overleefden en de Joodse staat zei Prosor:

Ron Prosor in de Verenigde Naties“Uit de asse van de Holocaust en uit de diepten van de wanhoop, keerde het Joodse volk terug naar hun oude thuisland, herwonnen onafhankelijkheid, bouwden scholen en ziekenhuizen; brachten de woestijn tot bloei en bouwden een sterke en levenskrachtige samenleving op.

Het Joodse volk wil vrede, maar de geschiedenis heeft aangetoond dat we niet kunnen vertrouwen op anderen om ons te verdedigen. Wij zijn veerkrachtig en we zijn ook realistisch.

Het is bijna 70 jaar geleden sinds het einde van de Holocaust en de wereld wordt nog steeds geteisterd door vooroordelen en – zelfs op dit eigenste ogenblik – wordt antisemitisme gesponsord en verspreid door regeringen, leraren en religieuze leiders.

Prosor maande “regeringen aan om actie te ondernemen door samen te werken met de Informatie Centra van de Verenigde Naties om de volgende generatie op te voeden. Daarbij zult u hulde brengen aan de slachtoffers van de Holocaust en een standpunt innemen tegen onverschilligheid.”

De Israëlische ambassadeur aan de VN benadrukte dat:

“De Holocaust was niet enkel een Joodse tragedie. Het was een menselijke tragedie. Ik kijk in de wereld van vandaag en nog steeds worden kinderen geleerd dat sommige mensenlevens minder de moeite waard zijn dan anderen. En ik zie nog steeds mannen en vrouwen vervolgd worden om hun uiterlijk, wie ze aanbidden van van wie ze houden. voor hoe ze eruit zien, en hoe zij aanbidden, en wie ze houden.

De Verenigde Naties werden geboren uit het bloedvergieten en de wreedheid van de Tweede Wereldoorlog om op te komen voor de mensheid. Het is een verantwoordelijkheid die eenieder van ons elke dag draagt. Nooit meer kan worden toegestaan dat het kwade weer wortel zal schieten. Nooit meer mag het zwijgen overheersen. Nooit meer kan de onverschilligheid regeren.

De staat Israël is de enige garantie dat het toekomstige lot van het Joodse volk in onze eigen handen zal worden gehouden. Het is onze hoop voor de toekomst en de waarborg van onze overleving voor de komende generaties.

Steven Spielberg, de vermaarde regisseur die getuigenissen van overlevenden documenteerde en onder meer in 1993 de gekende film Schindler’s List regisseerde en produceerde die nadien zeven oscars won, zei in de Verenigde Naties: “Genocide is een kwaad, maar het grootste kwaad is wanneer mensen die bespaard werden van de verschrikkingen toegeven aan de wanhoop. We weten dat wanhoop en herinneren een keuze zijn. Maar we moeten confronteren en handelen naar wat we geleerd hebben. De wanhoop van degenen die anders zouden handelen is de triomf van het kwaad.”

Eerder op maandag we een delegatie van 54 parlementsleden naar Auschwitz-Birkenau in Polen afgereisd om er op maandag een speciale ceremonie bij te wonen naar aanleding van de International Holocaust Remembrance Day en de 69ste verjaardag van de bevrijding van het nazi doodskamp.

door Yitzhak Benhorin


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Antisemitisme verspreid door staat & educatie!”

 1. Ynet News:
  ♦ Prosor to UN: Anti-Semitism is spread by governments, teachers – At UN assembly in honor of Holocaust Remembrance Day, Israeli ambassador to UN urges governments ‘to educate the next generation; take a stand against indifference.’ Spielberg addresses UN, says ‘despair of those who would otherwise act is evil’s triumph’; door Yitzhak Benhorin [lezen]

4 gedachtes over “Ron Prosor in de VN: het antisemitisme van vandaag wordt gesponsord en verspreid door regeringen

 1. De Verenigde Naties – of de Apentheater op wereldniveau – herdacht de bevrijding van het nazi-vernietigingskamp Auschwitz. What heeft de zwarte en bruine bende die de organisatie bevolkt te herdenken? De meerderheid van de deelnemers in de Verenigde Nazi’s zijn moslims en ereleden van de Islamitische Umma. Ze zouden in de naam van hun bloeddorstige god Allah niet liever doen dan de rest van het Joodse volk en de Christenen in hun land op dezelfde wijze te verdelgen. Met de Joden hebben ze het moeilijk, maar de Christenen in alle moslim landen is de Holocaust van de 21ste eeuw al begonnen. Nu net als toen staat de rest van de wereld aan de kantlijn en zingt “Ik zag twee beren, broodjes smeren”….
  Ron Proser heeft een mooie redevoering voorgedragen. Het Joodse volk wil vrede, maar weet dat in het Midden Oosten het woord vrede is net zo veel waard als het wordt stront: stinkt net zo erg en heeft geen waarde. De geschiedenis heeft aangetoond dat niet het Joodse volk – maar ook andere volkeren – niet kunnen vertrouwen op anderen om zich te verdedigen. Een Nederlandse vrouw die woonachtig is in Israël heeft mij eens gezegd : Het hangt totaal aan onszelf hoe het verder zal gaan. Onze lot is in onze handen. Zwak zijn, betekent totale vernietiging. Sterk betekent in het Midden Oosten de vijand door de loop van een geweer zien en de hand op de trekker.
  Nog een zin in de redevoering van Ron Proser die onze aandacht moet trekken is: “De staat Israël is de enige garantie dat het toekomstige lot van het Joodse volk in onze eigen handen zal worden gehouden. Het is onze hoop voor de toekomst en de waarborg van onze overleving voor de komende generaties”. Het geldt niet uitsluitend voor de staat Israël. Het geldt voor ons allemaal. Het land waarin wij wonen is de enige garantie dat het toekomstige Nederlandse volk (of Franse volk enz.) in onze eigen handen zal worden gehouden. Het is onze hoop voor de toekomst en de waarborg van onze overleving voor de komende generaties. De EU en de multiculturele Vijfde Colonne doen hun best ons van binnen in te ruineren. De geïmporteerde tsunami golven van (vooral moslim) ongedierte uit de Derde Wereld doen de rest.

  Like

 2. De Verenigde Naties – of de Apentheater op wereldniveau – herdacht de bevrijding van het nazi-vernietigingskamp Auschwitz. Wat heeft de zwarte en bruine bende die de organisatie bevolkt te herdenken? De meerderheid van de deelnemers in de Verenigde Nazi’s zijn moslims en ereleden van de islamitische Umma. Ze zouden, in de naam van hun bloeddorstige god Allah, niet liever doen dan de rest van het Joodse volk en de christenen in hun land op dezelfde wijze verdelgen. Met de Joden hebben ze het moeilijk, maar de christenen in alle moslim landen is de Holocaust van de 21ste eeuw al begonnen. Nu, net als toen, staat de rest van de wereld aan de kantlijn en zingt “Ik zag twee beren, broodjes smeren”….
  ambassadeur, Ron Proser, heeft een mooie redevoering voorgedragen. Het Joodse volk wil vrede, maar weet dat in het Midden Oosten het woord vrede is net zo veel waard als het wordt stront in Nederland: het stinkt net zo erg en heeft geen waarde. De geschiedenis heeft aangetoond dat het Joodse volk – en ook andere volkeren – niet kan vertrouwen op anderen om zich te verdedigen. Een Nederlandse vrouw, die woonachtig is in Israël, heeft mij eens gezegd : Het hangt totaal van onszelf af hoe het verder zal gaan. Onze lot is in onze eigen handen. Zwak zijn, betekent totale vernietiging. Sterk zijn in het Midden Oosten betekent de vijand door de loop van een geweer zien en de vinger op de trekker.
  Nog een zin in de redevoering van Ron Proser die onze aandacht moet trekken : “De staat Israël is de enige garantie dat het toekomstige lot van het Joodse volk in onze eigen handen zal worden gehouden. Het is onze hoop voor de toekomst en de waarborg van onze overleving voor de komende generaties”.

  Dat geldt niet uitsluitend voor de staat Israël. Het geldt voor ons allemaal. Het land waarin wij wonen is de enige garantie dat het toekomst in onze eigen handen zal worden gehouden. Het is onze hoop voor de toekomst en de waarborg van onze overleving voor de komende generaties. De EU en de multiculturele ‘Vijfde Colonne’ doen hun uiterste best ons van binnen in te ruïneren. De geïmporteerde tsunami golven van (vooral moslim en Afrikaanse) ongedierte uit de Derde Wereld doen de rest.

  Like

 3. Enerzijds is het zo dat ernstige gelovigen niet alleen aanvaarden dat de Holocaust een feit is, maar dat velen ook begrijpen wat daartoe geleid heeft.
  Zowel Duitsers als Joden hebben daar samen hard aan gewerkt.
  Want allen bleven blijkbaar feestvieren.
  Vandaag zijn we een stapje verder: we blijven feesten tot de aarde zelf niet meer leefbaar is…

  Anderzijds verheug ik me over het citaat van Edmund Burke in de hoofding van uw artikel ;
  The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
  want hij schreef ook :
  Nothing is so fatal to religion as indifference.
  Edmund Burke
  — trefwoorden : Religion, Fatal, Good, Men, Evil

  Vriendelijke groeten

  Like

 4. Het zal mooi zijn ,dat er een lijst van namen in ieder land wordt samengesteld en deze wordt gepubliceerd. Allereerst degene welke de holocaust ontkennen en antisemitisme aan moedigen. Als ze op een lijst staan ,kunnen ze als nog met een wederwoord daarvan afstand nemen. Ik woon in Letland en zou daar graag een lijst van willen zien. Ook in politieke zin ben ik geinterreseerd in Nederland en zou daar graag ook een lijst van willen. Voorbeeld in Nederland. De verkiezingen in Nederland komen er aan . Met tijdige publikaties kun je wat mee bereiken om,, het kaf van de koren ,,te scheiden. vr groet A. Beumers

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.