Ondanks boycot-Israël teneur, voedt Israël’s expertise en ondernemerschap de wereld +video

netanjahoe-wefDavos, Zwitserland, 23 januari 2014. Premier Benjamin Netanjahoe zei op het World Economic Forum: “Israël is wereldwijd een centrum voor innovatie en daarmee bedoel ik twee dingen. Het is niet enkel een centrum voor wetenschap en technologie, maar beschikt over de onmisbare ingrediënten van het ondernemerschap.Lees hier en bekijk de volledige toespraak.

Terwijl anti-Israëlactivisten oproepen om Israëlische producten te boycotten moeten ze knarsentandend toekijken hoe de Israëlische uitvoer van dag tot dag stijgt. De verklaring daarvoor is te vinden in de doeltreffende manier waarop Iraëli’s het zakendoen en hulpverlenen met elkaar weten te verenigen.

just-jew-itDe Israëli’s beschikken daarmee over een positief project waarmee ze van plan zijn om de honger de wereld uit te helpen. Dat was dit jaar ook het thema van de grootste Israëlische landbouwbeurs in Tel Aviv. De slagzin “Israëli expertise feeds the world” was toepasselijk.

Tijdens de achttiende editie van die International Agricultural Exhibition toonden Israëlische experts en bedrijven de verbazende ontwikkelingen die agrarische technieken in combinatie met het Joodse vermogen om hoogtecnologische vindingen in de landbouwtechnieken te implementeren aan de geïnteresseerde bedrijfsleiders en beleidsmakers.

De beurs had met 7000 bezoekers uit 115 verschillende landen een grote internationale uitstraling. De beursgangers konden er kennismaken met nieuwe serretechnologieën, irrigatietechnieken, toegepaste informatica voor melkveehouders, visboerderijen en alternatieve energie-opwekking.

Een manager van een deelnemend bedrijf zei over een nieuwe technologie om koeien te monitoren: “Als je je koeien onder controle kan houden dan kan je geld verdienen”.

Israëli’s slagen er al langer in om hun eigenbelang te laten samenvallen met het algemeen belang, daarmee gaan ze gewoon verder in de eeuwenoude Joodse traditie om van betekenis te zijn voor hun medemensen. Dit in tegenstelling tot de honderden ngo’s die Israël bekritiseren en hiervoor overheden in de hele wereld voor miljoenen weten te melken.

De volgende editie,  The 19th International Agricultural Exhibition – Agritech 2015, zal naar verluidt plaatsvinden in mei 2015 in Tel Aviv, Israël.


Bronnen:

 1. Joods Actueel Blog:
  ♦ Israël geeft de wereld te eten terwijl NGO’s van de wereld eten [lezen]
 2. Israeli Ministry of Foreign Affairs (IMFA):
  ♦ PM Netanyahu addresses World Economic Forum at Davos – Israel is a global center for innovation, and by that I mean two things. It’s a center not only for science and technology, but for the indispensable ingredient of entrepreneurship [lezen]

Een gedachte over “Ondanks boycot-Israël teneur, voedt Israël’s expertise en ondernemerschap de wereld +video

 1. Ondanks de ”boycot teneur & sterke Shekel steeg de export naar Europa in 2013 met 5%!!!!!!!!

  Ik denk dat de BDS in het geheim voor de Israelische regering werkt!

  Like

Reacties zijn gesloten.