Israëlische Lilach Chen ontketent nieuwe dansrage: de ‘Fingers Breakdance’ +video

De 26-jarige Israëlische Lilach Chen laat haar vingers wandelen… en ook dansen. De ‘moonwalk‘ dansen van Michael Jackson gaat haar moeiteloos af… met haar vingers. Opgedirkt in miniatuur rafelige slippers en versleten Adidas trainers brengt zij de meest verbazingwekkende bewegingen die door miljoenen worden bekeken op YouTube. Het filmpje hierboven bv. werd reeds 9.745.581 keer aangeklikt.

lilahChen, die in Holon woont (een stad ten zuiden van Tel Aviv), is de stichtster en grootste ster van een nieuwe dansvorm genoemd “fingerbreaking,” die in essentie breakdancing is maar dan enkel met de handen en twee vingers in wat miniatuur schoeisel gestopt. Tot Chen’s verbazing is iets wat zij zowat 10 jaar geleden heeft bedacht, wereldwijd een grote passie geworden. “Ik noem het in feite ‘fingers breakdance,’” zei Chen in een interview met The Times of Israel.

Red Bull, de gekende Oostenrijkse energiedrank, ontdekte eveneens ‘fingerbreaking’ en sponsorde in november 2013 het eerste internationaal ‘fingerbreaking’ tornooi.  Chen werd door Red Bull gevraagd om het tornooi te helpen organiseren dat plaatsvond in de marge van het 10de jaarlijkse Red Bull BC One breakdancing kampioenschap in Seoel, Zuid-Korea.


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ Lilach Chen lets her fingers do the moonwalking – The mother of virally popular fingerbreaking videos invented her signature hand breakdancing as a lark one day in Holon [lezen]
  2. Facebookpagina van Lilach Chen [klik hier]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.