Al Fatah van ‘gematigde’ Mahmoud Abbas dreigt op Facebook Tel Aviv te veranderen in een ‘vuurbal’ +video

Tel-Aviv-fire

Meer dan drie maanden voor het voorziene einde van het vredesproces, dat werd opgestart onder druk van de minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, blijft de Palestijnse vredespartner van Israël, Al Fatah van de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, onverminderd haatzaaien en de Joodse staat bedreigen.

Dit keer komt het antisemitisch kabaal van de Al-Aqsa Martelaren Brigades, de militaire vleugel van Al Fatah, opgericht, gefinancierd en gecontroleerd door wijlen Yasser Arafat, die na zijn dood in al zijn functies werd opgevolgd door Mahmoud Abbas.

Op 22 januari 2014 registreerde Palestinian Media Watch (PMW), een organisatie die de Palestijnse en Arabische media opvolgt, dat het Palestijnse leiderschap een videoboodschap had geplaatst op het internet waarin de Al Aqsa Martelaren Brigades van Al Fatah dreigden om Tel Aviv te bombarderen. De boodschap onthulde dat de Israëlische grootstad zou veranderd worden in een ‘vuurbal’.

De dreigementen werden op de Facevookpagina van Al Fatah gepubliceerd, de grootste factie binnen de Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO) die wordt voorgezeten door Mahmoud Abbas, die zowel chef is van Al Fatah, van de PLO en president van de Palestijnse Autoriteit. “Wij zweren dat we door ons zo geliefde [Gaza] Strook zullen veranderen tot een begraafplaats voor uw soldaten en we Tel Aviv zullen veranderen in een vuurbal,” las de verklaring.

PMW beschreef de video, die onderaan dit artikel kan bekeken worden, in de volgende termen:

“[De] dreigementen worden geuit door een gemaskerde man in uniform die voor een groep staat van andere gemaskerde mannen die allen wapens vasthouden. De volledige video duurt acht minuten lang en toont beelden van gemaskerde mannen op militaire oefening, asrenalen van wapens, raketten die worden afgevuurd alsmede beelden van Israëliërs die naar de schuilplaatsen rennen tijdens een raketaanval.”

al-aqsaDe militanten van de Al-Aqsa Martelaren Brigades van Al Fatah zijn uiterlijk goed herkenbaar aan hun logo, gele hoofdband en idem vlag. Net zoals alle andere Palestijnse terreurfacties dragen hun terroristen maskers. Waarschijnlijk uit vrees dat ze herkend zouden worden door hun moeder of echtgenote of wel… door het IDF! 😉 [bron foto: O-P]

Op 26 september 2013 verklaarden de Brigades luidkeels: “De bezetter zal boeten voor al zijn misdaden.” Op dat ogenblik was het vredesproces met Israël, geleid door Al Fatah leider Mahmoud Abbas en zijn toponderhandelaar Saeb Erekat, reeds twee maanden voordien aan de gang, maar wordt blijkbaar op het terrein straal genegeerd door zowat alle Palestijnse facties in Gaza èn op de Westelijke Jordaanoever

De ongebreidelde moordzucht van de Martelaren Brigades (samen met Hamas en de PIJ) in het begin van de jaren 2000 ligt rechtstreeks aan de basis van de bouw van de Veiligheidsmuur op de Westelijke Jordaanoever. De Martelaren Brigades staan op de zwarte lijst van terreurorganisaties van de Verenigde Staten en sinds 21 december 2005 ook op de terreurlijst van de Europese Unie.

De Brigades zijn zowel op de Westelijke Jordaanoever als in de Gazastrook actief en staan berucht om hun vele dodelijke aanslagen en dozijnen zelfmoordbomaanslagen in het verleden jegens Israël en de Joden. Alleen al tussen januari 2002 en maart 2004 vermoordden de Martelaren Brigades meer dan 100 Israëliërs, burgers en soldaten.

Video: Fatah publicizes threats to bomb Tel Aviv on its official Facebook page


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. The Commentator:
  ♦ Palestinian leadership threatens to turn Tel Aviv into “ball of fire” amid peace talks – Amid peace talks brokered by John Kerry, the Palestinian leadership has published new, blood-curdling terror threats against Israeli civilians; door [lezen]
 2. Palestinian Media Watch (PMW):
  ♦ Fatah publicizes threats to bomb Tel Aviv on its official Facebook page; door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Mensenrechtenexpert: het door de overheid gesponsorde Palestijnse haatzaaien moet stoppen [lezen]
 • Abbas’ Al Fatah partij brengt propagandafilm uit om Israëliërs te ontvoeren en te doden +video [lezen]

2 gedachtes over “Al Fatah van ‘gematigde’ Mahmoud Abbas dreigt op Facebook Tel Aviv te veranderen in een ‘vuurbal’ +video

 1. Wie zijn toch die martelaren die zich zonder ‘angst’ opofferen voor het geloof of zaak?
  Neem van mij aan dat er geen normaal denkend mens is die zijn leven vrijwillig geeft voor welke god of zaak dan ook. Islamitische martelaren zijn jongens en meiden uit de laagste sociale klasse, die indien zij geen psychiatrische stoornis hebben dan wel door hun seksuele geaardheid, het zich niet willen schikken onder het geestelijk- of politiekgezag, gedwongen worden tot zelfmoordaanslagen.
  In bijna alle gevallen is de familie (ook ouders) op de hoogte en spelen zelfs, al dan niet een vrijwillig actieve rol in deze. De families worden door het geestelijk- en of politiekgezag nadat de schande uit hun midden is weggenomen -door de uitgevoerde zelfmoordactie- financieel schadeloos gesteld.
  Voor alle duidelijkheid dit radicale en grensoverschrijdende gedrag om mensen te offeren wordt gevorderd c.q. afgedwongen door identiteiten die lid zijn van de Verenigde Naties. Ik vraag me af heeft zo’n organisatie nog wel bestaansrecht.

  Like

Reacties zijn gesloten.