België benoemt Israëlbasher Charles Ducal als eerste ‘Dichter des Vaderlands’

charles-ducal2Leuven, 22 december 2011. Charles Ducal nam hier deel aan een betoging van de Belgische Maoïstische partij PVDA (foto Solidair, Lusn Van den Heede – bron)

Laatst bijgewerkt: maandag, 27 januari 2014 om 12u11'

Ik dacht eerst dat het weer zo’n flauwe Belgische mop was maar dat is het niet, integendeel: het lijkt meer op een Belgische farce. Het linkse dagblad De Morgen berichtte dat marxistische ‘dichter’ Charles Ducal, officieel tot ‘Dichter des Vaderlands‘ werd uitgeroepen. Ducal gaat vanaf 29 januari 2014 het Belgenland voor de volgende twee jaren ‘verblijden’ met minstens zes gedichten jaarlijks.

Charles Ducal is het schrijversalias van Frans Dumortier (°1952) en een voormalige varkenskweker uit Leuven. De stank van stalmest die rondom zijn gedichten en verdacht veel naar aloude Jodenhaat stinkt, zullen we er helaas moet bijnemen maar wennen doet antisemitisme natuurlijk nooit. Vermits België een land is dat al 100 jaar verscheurd wordt door de taalstrijd, zal het werk van Ducal in de drie officiële landstalen worden uitgegeven: Nederlands, Frans en Duits. Als het van Ducal afhangt komt daar wellicht ook nog het Arabisch bij, kwestie van de Palestijnen, zijn troetelvolk, niet te vergeten. 😦

Gezien de bedenkelijke anti-Israël reputatie van België, dat in Europa algemeen beschouwd wordt als voortrekker van de boycot van de Joodse staat binnen de Europese Unie, kijkt natuurlijk niemand nog op van de benoeming van mijn leeftijdsgenoot Charles Ducal, die geheel past in de lijn van het Israëlbashingsbeleid van de Belgische staat met premier Elio Di Rupo op kop.

Gaza – Geschiedenis van de Palestijnse tragedieIk herinner me nog hoe ik op zondag 4 oktober 2009 in Antwerpen een debat bijwoonde met als titel: ‘61 jaar, 4 maanden en 20 dagen Israël’. Israëlbasher Lucas Catherine, auteur van o.a. de antisemitische boeken De Zonen van Godfried van Bouillon, de Zionistische Lobby in België (1980) en De Israël Lobby (2011), en de varkensboer zelfbenoemde dichter Charles Ducal, kwamen er hun gezamelijk boek voorstellen dat werd uitgebracht onder de titel: ‘Gaza – Geschiedenis van de Palestijnse tragedie‘, verschenen bij uitgeverij EPO – Antwerpen in 2009 (boekomslag hiernaast.)

Op die debatavond beweerde Lucas Catherine zo bijvoorbeeld over de nakba “dat de Palestijnen uit hun land van oorsprong werden verdreven door het Israëlische leger.” Dat waren om te beginnen al drie leugens op een rij: ‘Palestijnen’ – ‘land van oorsprong’ en ‘verdreven door het Israëlische leger’. Bovendien had ik het ‘ongeluk’ dat Ducal ook nog eens wat voorlas uit zijn eigen gedichten.

Hieronder enkel gedichten van Charles Ducal zoals bv. ‘Tel Aviv 1948-2008‘. Blijkbaar weet Ducal niet eens dat Tel Aviv werd gesticht in 1909 en niet in 1948 zoals de titel suggereert. Bovendien werd die stad in de duinen naast Jaffa gebouwd, waar geen sprietje gras groeide. Echter, Ducal zegt in dit gedicht dat de Israëliërs twintig eeuwen oude beschaving heeft vernietigd die op dat duinenstrand zou bestaan hebben en schrijft ‘wat daarop stond werd weggeblazen.’ Dat Ducal maar eerst probeert te bewijzen wat daar dan voordien op de plaats van Tel Aviv heeft bestaan, behalve enkele hopen kamelenkeutels, vooraleer hij dergelijke onzin uitkraamt.

Idem dito met het gedicht ‘Nakba‘. Ducal kan dit jaar misschien eens een gedicht produceren over de verdrijving van ca. 850.000 Arabische Joden uit hun heimat. Kwestie van het niveau van zijn ‘poëzie’ wat op te krikken. Zelfs het zo met duizenden raketten en mortiergranaten door Hamas belaagde Sderot moet het ontgelden in ‘Een dichter in Sderot – voorheen Najd. Er al helemààl over zijn de misselijk makende wangedichrochten ‘Na Auschwitz 1‘ en ‘Na Auschwitz 2‘.

De gedichten kan je hier lezen.


Bronnen:

 1. Philosémitisme:
  ♦ Charles Ducal, ‘poète national belge’, compare les Juifs aux nazis – La Belgique vient de se doter d’un “poète national”. L’heureux élu, le poète flamand Charles Ducal (de son vrai nom Frans Dumortier), sera “sera intronisé le 29 janvier”. Sa “mission” est de “faire voyager la poésie au-delà des frontières linguistiques” [lezen]
 2. Joods Actueel:
  ♦ Lucas Catherine op het recidivepad met nieuw boek – Ter gelegenheid van de recente publicatie van het boek De Israël Lobby nam ik contact met een aantal vrienden om hun mening te kennen. “Zulke boeken verdienen niet gelezen te worden”, was steevast hun antwoord; door André Gantman [lezen]
 3. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ Belgium’s new poet laureate not happy I called him an antisemite. Too bad – Last week, I reported that the new designated poet laureate of Belgium, whose pen name is Charles Ducal, is an antisemite, and I posted a couple of his poems to prove it. I introduced it with a story from the Antisemitism blog which saw the story in the Philosemitisme blog [lezen]
  ♦ New poet laureate of Belgium is an antisemite [lezen]
 4. Antisemitism in Europe:
  ♦ News of Jew hatred across the continent – Belgium: New ‘national poet’ is rabid antisemite – Charles Ducal is Belgium’s new ‘national poet’. In this position, he will be expected to write poems which concern Belgium. Which might be new to him. Ducal has not written one poem on the atrocities committed by Belgians in their former colonies. However, he had time to dwell on the crimes of the Jews [lezen]
 5. Poetry International Rotterdam:
  ♦ Charles Ducal (Belgium, 1952) – It isn’t often that a pig farmer writes poetry, but Flanders has an extraordinary poet-farmer. To fellow farmers he is known as Frans Dumortier, to fellow poets as Charles Ducal. In Ducal’s universe pigs, God, mothers and the poet himself are all equals, without discrimination [lezen]
 6. De Morgen:
  ♦ Charles Ducal wordt dichter des vaderlands – Dichter Charles Ducal gaat de komende twee jaar gedichten schrijven voor het land, minimaal zes per jaar. Hij is de eerste Belgische dichter des vaderlands. [lezen]
 7. Knack Magazine:
  ♦ Eerste Belgische dichter des vaderlands heet Charles Ducal – Op 29 januari wordt de Leuvense dichter Charles Ducal als eerste Belgische dichter des vaderlands ingezworen. Bedoeling is om 2 jaar later een Franstalige, Belgische poëet die eer te gunnen; door Frank Hellemans [lezen]

4 gedachtes over “België benoemt Israëlbasher Charles Ducal als eerste ‘Dichter des Vaderlands’

 1. in het gezeik door de tijd
  wordt er weer een nieuwe Auschwitz voorbereid.
  wederom met een valse rede
  wij delen het u al mede

  Er is een volk verzonnen
  en nieuwe plannen ontsponnen
  de jagers worden al weer geronnen
  het vuil spuit uit besmette bronnen

  de leugen regeert!
  een nieuwe dichter klimt op zijn peerd
  met foute teksten weer niet geweerd
  en vrijwel niemand die het deert

  Hoelang zal het nog duren
  voordat de Joden het weer zullen verzuren
  een nieuwe smoes voor de aloude haat
  de Israeli’s en de Joden als plaatsvervangend kwaad

  De nieuw verzonnen Palestijn
  met zijn sjacherein
  is de wereld weer te klein
  hup: gooi de Joden maar weer op de trein

  (verder moet iemand anders het maar afmaken)

  Like

 2. Ik vermoed dat deze kunstenaar in zijn tijd als varkensboer wat te vaak van het witverlies van de zeug heeft geconsumeerd (cp.H.Brusselmans). Hij zou zich wellicht beter bezig houden met het feit dat je als autochtone Belg in hele wijken van het vaderland niet eens je gezicht kunt laten zien zonder beledigd, mishandeld, beroofd of vermoord te worden door Arabische en berber gangs. Op de een of andere manier lijken mensen met een R.-K. achtergrond toch altijd weer net wat fanatieker jodenhaters dan anderen (behalve het moslim en (neo) nazi bevolkingsdeel natuurlijk).

  Like

 3. Een varkenskweker met een overbodige ‘job als Dichter des Vaderlands. Hoe verzin je het.

  Wie heeft trouwens dit overbodige fenomeen uitgevonden. Zeker mensen met te veel vrije tijd die gesjeesde auteurs een handje willen helpen.

  Of toch mensen die over het varken getilde ‘politicologen een podium willen geven?

  Maar ja. Het zegt meer over de man & zijn land dan over zijn kunst & capaciteit.

  Nu mag de goede man nog wat muren gaan bekladden met zijn belangrijk gedachtegoed…… een levens veranderende aanwinst voor ons allen.

  Israel zal het verder een zorg zijn en wij wensen hem dus veel succes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.