Israël onder de tien machtigste naties van de wereld [Ari Yashar]

world-power-2012

Israël, de kleine natie die de geschiedenis trotseerde om terug tot leven te komen na 2000 jaar ballingschap, behoort tot de Top 10 van de machtigste landen in de wereld volgens een recent onderzoek. Market Business News meldde onlangs op de 2012 National Power Index (NPI), uitgebracht door de Stichting voor Onderzoek naar Nationale Veiligheid (FNSR), een in New Delhi gevestigde denktank. De studie is een volledig herziene versie van de vorige indexen gepubliceerd in India’s National Security Jaaroverzicht (INSAR) sinds 2002.

jew-itVolgens het onderzoek, behaalde Israël een 32,19 NPI ranking, waardoor het op de tiende plaats prijkt op de lijst van ’s werelds machtigste landen. Het NPI is een kwantificering van de macht van een land, dat wil zeggen het vermogen om invloed uit te oefenen op mondiale gebeurtenissen. De rangschikking is gebaseerd op een composiet van indexen van statistische analyses op het gebied van economie, leger, diplomatie, technologie en bevolking. Elke factor heeft een bepaald gewicht en de samengestelde index bevat een gedetailleerde analyse van de individuele componenten.

Het onderzoek beoordeelt Israël als een land met 8 miljoen inwoners, met een BBP van $ 272.700.000.000 en 176.500 actieve militairen. Israël staat volgens zijn militaire capaciteit gerangschikt op de 6de plaats in de wereld en volgens zijn technologische capaciteiten op de 4de plaats. Economisch staat het op de 25ste plaats; op de 17de plaats naar de bevolking en op de 19de plaats inzake buitenlandse zaken. De index studie merkt op dat Israël het sterkste leger heeft in het Midden-Oosten en een van de wereldleiders is in technologie en wetenschap. De studie merkt ook op dat Israël op de 15de plaats staat op de ontwikkelingsindex van de Verenigde Naties, ter illustratie van de hoge levenskwaliteit in de Joodse staat.

Niet verwonderlijk, dat de Verenigde Staten de lijst aanvoert van machtigste naties, met een NPI ranking op 77,77. De VS wordt gevolgd door China (58,66) en Rusland (43.36). De overige landen op de lijst waren Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, India en Canada in die volgorde.. Een kaart van Maps of World (kaartje bovenaan) toont de 10 leidende machten in opgelichte kleuren, met inbegrip van het kleine staatje Israël tussen al die massiece collega machtige naties van de wereld.

Premier Binjamin Netanjahoe moedigde deze week op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, aan om te investeren in Israël deze week, de innovatie van Israël lovend in de ontwikkeling van “meer conceptuele producten per hoofd van de bevolking dan enig ander volk op aarde.”

door Ari Yashar


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Israel Among Ten Most Powerful Nations In World – Recent study of National Power Index ranks Israel tenth; research is composite index of factors including military and economic capability; door Ari Yashar [lezen]

3 gedachtes over “Israël onder de tien machtigste naties van de wereld [Ari Yashar]

  1. Jaja, dat zullen de bashers in de kleine noordelijke landen van Europa vast niet leuk vinden. Ze vinden zichzelf toch zooooooo belangrijk en nu staat dat kleine (rot)Jodenstaatje op plaats tien tussen al de grote jongens en zij zijn nergens te bekennen.

    Boycotten!!!!!!!! Apartheid!!!!!! Settlements!!!!!!!! Zionisten!!!!!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.