ReWalk, het Israëlisch technologisch mirakel dat rolstoelpatienten opnieuw leert gaan +video


ReWalk: An Israeli Miracle

Deze documentaire vertelt hoe mensen over de hele wereld, die al jaren vastgekluisterd zitten in een rolstoel, met behulp van Israëlische technologie opnieuw kunnen gaan. In de media en door de internationale boycotIsraëlbeweging BDS (Boycot, Desinvesteren, Sancties) wordt Israël steevast voorgesteld als bron van het conflict en zelfs van alle conflicten in het algemeen.

In de docu komt ondermeer Omar Barghouti, de leider van BDS beweging aan het woord en vertelt waarom we lekkere dadels, sinaasappels en humus afkomstig uit Israël (en niet enkel uit de zogenaamde ‘bezette’ gebieden) moeten boycotten. Deze documentaire is een zoveelste bewijs dat BDS iedereen een rad voor de ogen draait. Het contrast kon echt niet groter zijn tussen de boosaardige intenties van BDS en anderzijds Israël’s realisaties en innovaties voor de mensheid.

Feit is dat Israël rechtstreeks bijdraagt tot de welvaart en een betere levenskwaliteit van om het even wie in de wereld met inbegrip van de boycotters. Het revalidatieprogramma ReWalk licht de schijnwerpers op de Israëlische geest om oplossingen te bedenken en het onmogelijke te verwezenlijken. De bijdragen van Israël aan de wereld zijn ronduit spectaculair en innoverend met talloze uitvindingen zoals bv. de pil camera, druppel irrigatie en het Iron Dome anti-raket afweersysteem.

ReWalk is slechts een zoveelste voorbeeld van de vele innovaties die in Israël worden ontwikkeld. Noem het voor mijn part gerust een Israëlisch mirakel.

De documentaire werd geproduceerd door de Amerikaanse studentenvereniging Write On For Israel/San Francisco http://wofisf.com/

Een gedachte over “ReWalk, het Israëlisch technologisch mirakel dat rolstoelpatienten opnieuw leert gaan +video

  1. Israel zou eens een lijst moeten opstellen van de bekende BDSS’rs (zijn algemeen bekend) en ervoor zorgen dat producten/instrumenten die hen & hun families kunnen helpen (wanneer nodig) niet geleverd worden.

    Een soort van prive initiatief dat er zijn zaak van maakt om boycotters te boycotteren!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.