Palestijnen bedriegen vredesproces en werken aan éénstaatoplossing zonder Joden en zonder Israël

US-Mideast-Talks2Washington, 29 juli 2013, het vredesproces wordt hervat. Israëlische en Palestijnse onderhandelaars voor vrede op diner bij de Amerikaanse minister voor Buitenlandse Zaken John Kerry. Van links naar rechts voor Israël: Yitzhak Molcho, topadviseur van premier Benjamin Netanjahoe en naast hem, Tzipi Livni, minister van Justitie en toponderhandelaar voor Israël. Voor ‘Palestina’ werd andermaal Saeb Erekat (3de van links) afgevaardigd die wordt bijgestaan door Dr. Mohammed Shtayyeh (helemaal rechts), een adviseur van president Mahmoud Abbas (foto: AP/Charles Dharapak)

Ik vind het altijd bijzonder verhelderend om de Palestijnse commentaren en uitspraken te lezen die in het Arabisch worden verspreid door de Palestijnse Autoriteit, alias de Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO). Want wat de PA-kopstukken ons in het Engels vertellen, is niet echt hetzelfde wat ze in het Arabisch aan hun achterban vertellen enkel en alleen voor hun oren is bestemd, net alsof niemand in het Westen Arabisch kundig zou zijn.

Wat er dus bij mij nog altijd niet ingaat, dat ik, als gewone leek en bloggende politieke pro-Israëlactivist, blijkbaar wel kan doen en lezen, maar wat volslagen genegeerd wordt door de Amerikaanse en westerse vredesonderhandelaars. Ik bedoel maar: mijn bronnen liggen toch ook voor iedereen voor het grijpen en iedereen kan samen met mij in het Arabisch lezen hoe de Palestijnen en andere Arabieren vakkundig en consequent conform hun eigen plannen voor een éénstaatoplossing, het vredesproces permanent ondermijnen en helemaal niet van plan zijn ook maar de minste concessie te doen aan Israël.

Wat het Palestijnse leiderschap betreft, kan het vredesproces niet snel genoeg afgelopen zijn en zal met veel moeite de afloopdatum van de onderhandelingen die op 29 april 2014 is gesteld, maar amper gehaald worden en zeker met geen dag en zelfs geen geen minuut langer worden verlengd. Tenslotte wordt door Mahmoud Abbas en zijn corrupte boevenbende nog altijd gerekend op de vrijlating van de 4de en laatste groep gevangen Palestijnen van de 104 door Israël toegezegde vrijlatingen. Eens dit gebeurd is, is het vredesproces voor de Palestijnen echt wel over and out.

Mohammad ShtayyehEen goed voorbeeld wat de Palestijnen echt denken en echt willen, is dit artikel in het Arabisch van 22 januari 2014 op Palestine Press, het officiële nieuwsagentschap van de Palestijnse Autoriteit. Hierin aan het woord één van de toponderhandelaars van de PLO Dr. Mohammad Shtayyeh, die in november jongstleden officieus ontslag nam uit het Palestijns onderhandelingsteam (maar natuurlijk gewoon verder borduurt samen met Saeb Erekat die ook zogezegd ‘ontslag’ nam) en zijn ware gezicht toont, in het Arabisch welteverstaan.

In het bewuste artikel op Pal Press zegt Mohammad Shtayyeh dat de onderhandelingen met Israël gedoemd zijn om te falen en na 29 april ’14 niet zullen verlengd worden. Hij voegt er meteen aan toe dat de Palestijnen zich voorbreiden op een internationaal diplomatiek offensief met het doel om de éénstaatoplossing te bereiken.

Tijdens een conferentie genoemd ‘Palestina en internationaal recht’ die op woensdag 22 januari 2014 in Jericho op de Westelijke Jordaanoever plaatsvond, zei Shtayyeh “dat onderhandelingen een mislukking zullen zijn en we daarna vaarwel wuiven aan de tweestatenoplossing.” Ook weer niks nieuws onder de zon, want de tweestatenoplossing wordt al systematisch en tot op heden verworpen sinds deze een eerste keer officieel en internationaal werd voorgesteld via VN-Resolutie 181, het verdeelplan van november 1947 van de Verenigde Naties in twee aparte staten, een Joodse en een Arabische met Jeruzalem onder internationale controle.

Shtayyeh vertelde “Geen akkoord is duizend keer beter dan een slecht akkoord,” verduidelijkend “dat de Palestijnse Autoriteit hierna niet zo kan blijven verder gaan en haar houding moet wijzigen in één van verzet” [lees: terreur en geweld]. Shtayyeh voegde eraan dat het Palestijnse leiderschap na het einde van de vredesonderhandelingen naar de Verenigde Naties zal trekken om Israël te laten vervolgen voor zijn misdaden en riep op tot de oprichting van een internationale conferentie omtrent de Palestijnse kwestie, gelijkaardig aan datgene dat momenteel in Genève aan de gang is omtrent Syrië en Iran.

Hij voegde toe dat de Israëlische samenleving steeds extremer wordt en dat de volgende minister-president wel eens een kolonist zou kunnen zijn:

“We moeten de vergissing herstellen die optrad toen de Palestijnse leiders ervoor gekozen om niet direct naar de instellingen van de Verenigde Naties te trekken onmiddellijk na de stemming… we hadden direct internationale overeenkomsten moeten ondertekenen en ons aansluiten bij de Conventies van Genève, het Internationaal Strafhof en het Internationaal Gerechtshof, direct nadat de stemming over Palestina als waarnemend niet-lidstaat had plaatsgevonden… wij hadden dat moeten doen en wij zullen deze vergissing corrigeren.”

Shtayyeh wil de Palestijnse kwestie internationaliseren, zodat instanties zoals de VN een oplossing zullen opleggen aan Israël die veel beter zal zijn dat om het even wat de PLO ooit zou kunnen bereiken via normale diplomatieke onderhandelingen met Israël. Met andere woorden, de huidige onderhandelingen zijn nooit ernstig geweest. De PLO gebruikte ze om Israël te dwingen tot het vrijkrijgen van meer dan 100 terroristen, maar is nooit van plan geweest ook maar één duimbreedte toe te geven aan zijn eisen. Ze verlangen duidelijk helemaal niet naar een eigen staat of naar onafhankelijkheid, maar hun wens is om de internationale gemeenschap te gebruiken om Israël te vernietigen, omdat Israël zichzelf niet vrijwillig wenst te vernietigen.

Samengevat: Niét de onafhankelijkheid van ‘Palestina’ staat bovenaan de agenda van Mahmoud Abbas, maar wel – en alleen dàt – de feitelijke vernietiging van de Joodse staat Israël, waarmee het de facto geen millimeter verschilt van wat Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza – met de steun van de Arabische Liga, het OIC en Iran – al decennialang van de daken schreeuwen maar door het Westen wordt genegeerd.

UN-cartoon2De Palestijnen zijn het vredesproces meer dan beu en willen de Verenigde Naties en haar dozijnen neveninstellingen gebruiken als instrument om Israël van de kaart te vegen en de Joden te verdrinken in de Middellandse Zee, conform hun decennia oude credo: “From the River to the Sea, Palestine will be free.”

door Brabosh.com vrij naar een artikel van EoZ


Bronnen:

 1. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ PLO looking forward to failure of talks to get the next phase going [lezen]
 2. Palpress (Palestine Press News Agency):
  ♦ دعا لتغير وظيفة السلطة لتصبح “مقاومة”
  اشتية: المفاوضات إلى الفشل ولن يتم تمديدها يوما واحدا بعد انتهائها [lezen]
  Vert.: Shtayyeh: onderhandelingen zullen mislukken en met geen dag verlengd worden na het verstrijken [van de einddatum]

3 gedachtes over “Palestijnen bedriegen vredesproces en werken aan éénstaatoplossing zonder Joden en zonder Israël

 1. Het is een utopie om te veronderstellen dat Israël met de Palestijnen tot een vredescompromis kan komen. De Arabische desinformatie in het MO evenals in Europa door de linkse partijen en EU is alomvattend en diepgaand. In België, Nederland en Frankrijk regeert de straat (lees vooral criminelen van Arabische origine). De Jihad is wereldwijd afgekondigd. In feite zou Israël de strategie van zelfredzaamheid met kracht moeten inzetten. Van de zogenaamde vrije wereld heeft Israël en Joden in het algemeen niets te verwachten. Daadkrachtig optreden en elkaar als Joden ondersteunen is het enige dat uiteindelijk rest. Niets toegeven en met kracht terugslaan. Of…. als vissen in de rivier mee zwemmen en maar afwachten dat anderen over ons regeren. De holocaust was niet zo lang geleden.

  Like

 2. Het resultaat zal zijn dat er een nieuwe oorlog komt. Dat is waar de Palestijnen of in ieder geval het Palestijnse (gebrek aan) leiders op sturen.
  Die oorlog zal zich plaatsvinden via de diplomatie, de dhimmie-grassroots-BDS groepen, gewillige politici en agressieve allochtonen samen met autochtonen in combinatie met tereuraanvallen vanuit Gaza en de WB. In eerste instantie gericht tegen de settlements en vrij snel ook in IL zelf alsmede Joodse doelen in het buitenland.
  Israel zal dan wel terugmeppen zoals dat hoort en veroordeeld worden in de VN.
  Deja vu van de afgelopen decennia.

  Triest maar dat is wat ik verwacht. Geen een Palestijnse of zelfs Arabische leider komt in de buurt van een Sadat die wel ballen had.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.