De 10 slechtste en meest hypocriete beslissingen van de Verenigde Naties van 2013 [Hillel Neuer]

UN-cartoon2De Verenigde Naties als instrument van dictaturen om de wereldaandacht af te leiden naar Israël om aldus zelf te ontkomen aan veroordeling en vervolging wegens oorlogsmisdaden en schendingen van de fundamentele mensenrechten.

Top 10 slechtste V.N. besluiten van 2013

1. De Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties (UNHRC) stelde Jean Ziegler, een aanhanger van Hezbollah en stichter en ontvanger van de  Muammar Qaddafi Human Rights Prize, aan als topadviseur [bron].

2. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) nam 21 Israël veroordelende resoluties aan, vergeleken met slechts 4 tegen de rest van wereld gecombineerd [bron].

3. Diezelfde Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) verkoos China, Cuba, Rusland en Saoedi-Arabië als leden van de Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties (UNHRC). De dictaturen namen hun nieuwe zetels in op 1 januari 2014 [bron].

4. Mensenrechten expert van de Verenigde Naties Richard Falk legde de schuld voor de bomaanslagen op de marathonwedstrijd in Boston bij “het Amerikaanse project voor werelddominantie” en bij “Tel Aviv” [bron].

5. Het Bijzondere Comité omtrent Dekolonisatie van de Verenigde Naties, belast met het toezicht op het naleven van de fundamentele mensenrechten en de strijd tegen de onderwerping der volkeren, verkoos het moorddadige Syrische regime op een sleutelpositie [bron].

6. De Conferentie voor Ontwapening van de Verenigde Naties verkoos in mei 2013 Iran als haar voorzitter [bron].

7. De Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties, die de commissie voor vrouwenrechten van de Verenigde Naties onder haar controle heeft, benoemde het genocidale Soedan als haar vice-voorzitter [bron].

8. De Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties (UNHRC) benoemde de slavernijstaat Mauritanië als haar vice-voorzitter [bron].

9. De Verenigde Naties verkozen Zimbabwe, een regime met een lange staat van dienst inzake schending van de mensenrechten, om de jaarlijkse wereld toerisme top te organiseren [bron].

10. UNESCO, de organisatie van de Verenigde Naties inzake de bescherming van het werelderfgoed, die geen enkel ander land veroordeelde behalve Israël en er het zwijgen toedeed toen de terreurorganisatie Hamas een site van het werelderfgoed in Gaza platbulldozerde om er een trainingskamp voor terroristen te bouwen, stond Syrië toe om als rechter plaats te nemen in het Comité voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties [bron].


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ Top 10 worst U.N. decisions of 2013; door Hillel Neuer [lezen]

Een gedachte over “De 10 slechtste en meest hypocriete beslissingen van de Verenigde Naties van 2013 [Hillel Neuer]

  1. Ook al bevalt deze organisatie ons voor geen meter, toch geeft het ons een redelijk inzicht op de ontwikkeling van en samenhang van de verschillende politieke structuren in de wereld waarop wij ons beleid kunnen afstemmen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.