Joodse koepelorganisatie CCOJB haalt uit naar antisemitische schimprede in Belgisch parlement

louis-quenelle02Brussel, 16 januari 2014:
Parlementslid Laurent Louis maakt tot driemaal toe de ‘quenelle’ in het Belgisch parlement

hugo3Het Waalse parlementslid Laurent Louis van de partij Parti Populaire lanceerde op zondag 5 januari 2014 zijn nieuwe partijpolitieke beweging “Debout Les Belges”.  Laurent Louis wil met zijn nieuwe partij op 25 mei 2014 meedoen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Laurent Louis vindt zichzelf geen antisemiet maar hij nam onlangs wel het woord in het Waals Parlement om het beleid van de staat Israël af te keuren en te veroordelen en nam tegelijk de gelegenheid te baat om het anti-Zionisme te loven waarvan hij vindt dat het “noodzakelijk is voor een betere en meer ethische wereld”. Hij vergeleek de Israëlische regering met het naziregime en zei dat “Gaza een concentratiekamp waar het nog erger is dan destijds in het Getto van Warschau.”

Perscommuniqué van het CCJOB:

Antisemitische schimprede in het belgisch parlement

Het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCJOB) heeft met verontwaardiging kennis genomen van de prestatie van parlementslid Laurent Louis op de parlementstribune buiten de zaak Dieudonné.

De heer Louis dient ons een spectrum van de meest afgezaagde thema’s van het moderne antisemitisme en het klassieke anti-judaïsme op: kinderverkrachting, diefstal, woeker, wereldoverheersing, enz. Hij betwist de Shoah en het aantal slachtoffers en durft met een ongelooflijke onbeschaamdheid de Joden ervan beschuldigen de Shoah te hebben gefinancierd en ten uitvoer te hebben gelegd.

Hij heeft zijn schimprede benadrukt door middel van obscene gebaren en scheldwoorden tegenover de representatieve democratie en de regeringsleden. Zijn tussenkomst doet denken aan de uitspraken van de Rex partij in de jaren 1930. Na de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, hadden wij nooit gedacht dergelijke woorden in een Parlementaire Vergadering te moeten horen.

De woorden van deze onbeschofte onrustzaaier vormen gestelde misdrijven. De Kamervoorzitter had zijn prerogatieven moeten doen gelden en hem ter zitting uit het Parlement zetten. Het CCJOB verbaast zich over de passiviteit van de Kamervoorzitter ten opzichte van de moddervloed die over de Parlementaire Vergadering werd gestort. Deze slapheid is een betreurenswaardig signaal. Het CCJOB interpelleert de democratische politieke wereld.

Het Dieudonné symptoom onthult een afstotende wereld, vol met haat, minachting, racisme en antisemitisme. Wij weigeren dergelijke wereld. Alle democratische politieke krachten moeten waakzaam blijven en zich inzetten om de grondwaarden waaraan wij gehecht zijn te beschermen.

Het CCJOB heeft 2 maanden geleden een klacht ingediend tegen Laurent Louis voor woorden van dezelfde aard en zal opnieuw een klacht indienen voor deze recidive.

door Maurice Sosnowski

De auteur is voorzitter van het Coordinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCJOB)

Laurent LOUIS soutient Dieudonné et « quenellise » le Parlement belge!


Bronnen:

 1. Coordinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCJOB):
  ♦ Perscommuniqué van het CCJOB – Antisemitische schimprede in het belgisch parlement / Diatribe antisémite au Parlement belge; door Maurice Sosnowski [lezen]
 2. Joods Actueel Blog:
  ♦ Openlijke Jodenhaat in Belgisch parlement [lezen]
 3. De Redactie.be:
  ♦ Laurent Louis doorverwezen naar correctionele rechtbank – De Brusselse raadkamer heeft dinsdagnamiddag beslist om kamerlid Laurent Louis door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Dat meldt het Brusselse parket. Dat parket wil hem vervolgen voor heling, laster en eerroof en het bekendmaken van de identiteit van slachtoffers van seksueel misbruik. Louis had eerder zelf aan de raadkamer gevraagd om doorverwezen te worden. Hij wil zich verdedigen op een openbare zitting [lezen]
 4. 7 sur 7:
  ♦ “Laurent Louis devrait être interné” – La partie civile, le journaliste du Soir Marc Metdepenningen, a plaidé l’internement du député fédéral Laurent Louis mardi devant la chambre du conseil de Bruxelles. Le député indépendant est inculpé de recel de pièces du dossier Dutroux, mais aussi de calomnie envers Marc Metdepenningen et d’outrage envers le Premier ministre, Elio Di Rupo. [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Voetballer Anelka hangt schorsing boven het hoofd wegens uitbrengen van antisemitische ‘quenelle’ [lezen]
 • Dieudonné aanhangers hacken drie Franse pro-Israël websites maar… noem hen geen antisemieten [lezen]
 • Dieudonnisering waait over naar Franstalig België: ‘quenelle’ rage treft nu ook premier Elio Di Rupo [lezen]
 • De ‘dieudonnisering’ van de geesten: Antisemitisme brengt het volk aan het lachen; door Giulio Meotti [lezen]
 • Franse topspeler brengt antisemitische ‘quenelle’ groet uit tijdens voetbalmatch +video [lezen]
 • Franse Joden organiseren verzet tegen Dieudonnés ‘quenelle’ neo-nazi groet [lezen]
 • Hacker website Dieudonné: ‘Joden moeten stoppen met hun belagers de andere wang aan te bieden’ [lezen]
 • Boycot de boycotters! Franse rechtbank deelt zware straffen uit aan Israëlboycotters [lezen]
 • De neo-nazigroet ‘quenelle’ – een variant op de Hitlergroet – maakt snel opgang in Europa [lezen]
 • In Frankrijk is het antisemitisme weer helemaal ingeburgerd; door Guy Millière [lezen]

10 gedachtes over “Joodse koepelorganisatie CCOJB haalt uit naar antisemitische schimprede in Belgisch parlement

 1. Zo is dat. Een uur geleden kreeg ik nog dit bericht van het CCJOB in mijn mailbox:

  C. G. schreef op 23/01/2014 14:48:

  Indien dergelijke feiten nogmaals zouden gebeuren tijdens plenaire vergaderingen, verwachten wij van de volksvertegenwoordigers dat zij hun verantwoordelijkheden nemen en ervoor zorgen dat dergelijke uitspraken en gebaren nooit meer herhaald worden in het parlementsgebouw. Des te meer omdat dergelijke uitspraken op zeer nadelige wijze buiten het Parlement worden doorgespeeld.

  Hieronder wat ik heb terug gemaild:

  Hallo Mevrouw G.

  Ik begrijp niet waarom gewacht moet worden totdat Laurent Louis opnieuw hervalt.

  Het videofilmpje op Youtube werd inmiddels al 79.150 keren bekeken, dat wil zeggen dat Louis al 79.150 keren is hervallen.

  Wat belet u om klacht neer te leggen bij het CGKR?

  Want als u niks doet dan zal dat filmpje blijven staan totdat het een miljoen of meer keer werd bekeken.

  De heer Laurent Louis moet onmiddellijk dat filmpje verwijderen van het Internet!

  Mvg,

  Hugo

  Antwerpen

  Like

 2. Mensen niet zo aangebrand reageren. Jullie staat toch voor je menig of niet? Maak je dan ook bekend!!
  Wij weten toch dat deze Laurent Louis een echte nazi en colmnist is van het neonazistisch internetforum “Stormfront”.

  Like

 3. Warschau=Gaza…Tja waar daar Joden in gewapende opstand kwamen omdat ze werden uitgehongerd en op de nominatie stonden om vergast te worden in een van de vernietigingskampen werd het complete opstandige gedeelte ausradiert met luchtaanvallen , branden en de zwaarste artillerie waarover de nazi’s beschikten…Er moet eigenlijk steeds weer keihard worden gevochten tegen dit soort labiele equatie….Waar de Syrische luchtmacht air-fuel explosieven gebruikt tegen hun eigen volk. Hoe vaak moet ik het zeggen? De Israeli’s gedragen zich als hele lieve mensen met hun targeted killings en het afblazen van een aanval wanneer de kat van de buren in het vizier komt. Maar ja de propaganda richt zich op mensen die nu eenmaal de vernietiging van Israël en de Joden willen en verder op vooringenomen mensen die praktisch zo dom zijn als de aarsgat belediging die nog te goed voor hen is…Zum Kotzen!

  Like

 4. Waarom wordt deze mesjoggene idioot niet voor de rechtbank,gedaagd,tegek voor woorden.
  Trouwens de familie Michel is ook niet kosher.

  Like

 5. Shalom;
  De druk neemt toe. Zoals de profeten hebben beschreven.
  Hetgeen betekent, dat de huidige bedeling naar het eind raast.
  De volken rondom woeden. In de voorgaande oorlogen, konden zij Israël nauwelijks pijn doen.
  Steeds was het de Eeuwige, Die uitkomst en uitredding bereidde.
  Zo ook zal Hij dit tot het eind doen.
  Shavuah Tov.

  Like

 6. Niet zo beleefd & beschaafd reageren door ‘verontwaardigd kennis te nemen van, maar keihard aanklagen, aanklagen & aanklagen….inclusief degenen die hem de hand boven het hoofd houden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.