Het is zo klaar als pompwater: Anti-Zionisme is het nieuwe antisemitisme [Phyllis Chesler]

anti02

Stephen Harper, de premier van Canada, heeft zojuist verklaard dat ‘anti-Zionisme is antisemitisme.’ Moge hij lang en voorspoedig leven. In 2002 schreef ik dat ‘Anti-zionisme is het nieuwe antisemitisme’, zoals het beeld over Joden al eeuwenlang leeft in de moslimwereld die, zoals ik heb aangetoond, de krachten heeft gebundeld met de westerse intelligentsia om een ‘perfecte storm’ van laster te creëren tegen het Jodendom en tegen de Joodse staat.

Mijn redacteur daagde me nadrukkelijk uit of het anti-Zionisme inderdaad wel helemaal antisemitisch was. Ik was onvermurwbaar en de analyse bleef behouden in mijn boek ‘The New Anti-Semitism‘ dat halverwege 2003 werd gepubliceerd (plaatje rechts.) Maar mijn redacteur had het nerveus afgekeurd en hield zich verder afzijdig. (Nou ja, hij woonde in Berkeley en wat ik had geschreven was erg ‘politiek incorrect.’)

The New Anti-SemitismToen het boek uitkwam, werd het door het grootste deel van de linkse media niet besproken. De enkele recencies die het oogste, stelden mijn statistieken en mijn analyse in vraag. Ik werd aangevallen op CNN – maar hield me goed staande. Daarna kwam een cameraman vanachter zijn camera om mij de hand te schudden. Niettemin, in sommige Joodse kringen, werd ik geminacht als ‘alarmerend’ en ‘hysterisch’ en als ‘de Joodse Cassandra.’

Ik antwoordde erop: “Oh Heer, er werd niet naar Cassandra geluisterd en haar stad werd platgebrand en zij werd de seksslavin van Agamemnon. Ik wil geen Cassandra zijn, noch hoort u zoiets over mij te denken.” De man die dat zei was een co-panellid bij een slecht bezochte conferentie aan de Columbia Universiteit. De conservatieve media, zowel de Joodse als de christelijke, beoordeelde het werk respectvol. Ik werd persona non grata verklaard in al de gekende plaatsen, maar ik vond nieuwe bondgenoten.

Later in 2003, verscheen een ander boek over antisemitisme, geschreven door Mister ijnheer Anti Antisemitisme himselves, met name Abe Foxman van de Anti-Defamation League, die net zoiets zei. Foxman keek nog steeds over zijn schouder uit schrik dat hij werd gestalkt door christelijke of heidense nazi’s. Zijn boek miste ook volledig de geschiedenis van 14 eeuwen van islamitische religieuze apartheid, een houding en een praktijk die resulteerde in het vervolgen, bekeren met geweld en het uitroeien van Joden, hindoes, boeddhisten, aanhangers van het zoroastrisme, Ba’hai, en christenen.

Het duurde een vol decennium vooraleer de leiders van diverse Amerikaanse Joodse Organisaties publiekelijk begonnen te zeggen wat ik en een handvol anderen daarover hadden gezegd, geschreven en lezingen over gegeven hadden. Vandaar mijn vraag: Waarom zijn Joden in organisaties zo terughoudend om te zien dat ze in gevaar zijn? Is het omdat ze hun kudde niet willen alarmeren? Maar wat dan als het alarm afgaat? Is het omdat ze zich niet identificeren met het Joodse lot, er in feite van bevrijd willen zijn?

antizionismWaarom zijn zo veel goede Joden bereid zijn om hun eigen overleving en de overleving van hun volk op te offeren op het altaar van de overtuigingen die ik ooit gekoesterd heb (en nog steeds doe, maar met grote zorg); de overtuiging dat alle culturen en alle godsdiensten gelijk en evenwaardig zijn; dat alle mensen diep in hun hart allemaal “hetzelfde” zijn.

Ik geloof niet dat de Joodse moeder en vader die zichzelf opofferen voor hun kinderen hetzelfde zijn als de moeder of vader die hun dochters als slavin verkopen, die hun zonen indoctrineren tot het zelfmoordterroristen worden, die zichzelf opblazen om de kinderen van andere mensen op te blazen. Dit gebeurt enkel en alleen onder moslims (denk maar aan Irak, Syrië, Pakistan, Afghanistan), en het gebeurt in talloze incidenten van Moslim-jegens-ongelovige geweld.

Ik hoop dat het georganiseerde Amerikaanse Jodendom – en de Israëlische inlichtingendiensten – zich compleet realiseren dat we zonet deze ronde van gevechten hebben verloren in de Oorlog van Ideeën en dat om te winnen, we de waarheid naar buiten moeten krijgen en, om even Sir Winston Churchill te parafraseren, ze daar buiten te houden lang vooraleer de Grote Leugen de kans heeft gekregen om zijn broek aan te trekken.

Ik nam mijn boek uit de druk om een nieuwe inleiding te schrijven. Sinds 2003 is er een vlaag van zeer belangrijke boeken over dit onderwerp geweest. Ik vraag me af wie dergelijke boeken leest? Zijn dat vooral de auteurs van andere dergelijke boeken? Zijn het Joodse vakmensen of wetenschappers? Lezen gewone mensen, van om het even welke of van geen religie, dergelijke boekdelen? Dat zou ik wel heel graag willen weten.

door Prof. Phyllis Chesler

De schrijfster, een Fellow of the Middle East Forum, is de auteur van vijftien boeken waaronder Women and Madness, Woman’s Inhumanity to Woman en The New Anti-Semitism. Zij heeft drie studies gepubliceerd omtrent eremoord en werkt aan een vierde deel. Haar nieuwe boek, An American Bride in Kabul, (uitgegeven bij Palgrave Macmillan) werd zojuist gepubliceerd en bijzonder goed onthaald. Professor Chesler kan gecontacteerd worden op haar website: www.phyllis-chesler.com


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ It’s Out in the Open: Anti-Zionism is Anti-Semitism – We have lost the first round in the Battle of Ideas, but at least with this admission, the lines are drawn; door Prof. Phyllis Chesler [lezen]
 2. Likoed Nederland:
  ♦ Historische steunbetuigingen aan het zionisme – Verzameld door C. Nooij, quotesofzion.weebly.com, 20 januari 2014 – Al 2.000 jaar wensen Joden elkaar toe “volgend jaar in Jeruzalem” – Deze uitspraken laten zien dat het zionistische ideaal ook onder niet-Joden al zeer oud is [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Waarom anti-Zionisme in wezen antisemitisme is; door Eylon Aslan-Levy [lezen]
 • Anti-Zionisten en antisemieten hebben veel meer gemeen dan u denkt; door Brendan O’Neill [lezen]
 • Over de VN-leugens van 1975: ‘Zionisme is een vorm van racisme en rassendiscriminatie’ +video [lezen]
 • Het anti-Zionisme laat zijn maskers vallen en het was geen fraai gezicht; door Ro Yeger [lezen]
 • Zionisme racistisch? Juist het antizionisme discrimineert; door Dimitri van Tienhoven [lezen]
 • Waarom anti-Zionisten in feite racisten zijn; door Geoffrey Alderman [lezen]
 • Anti-Zionisme is moderne gemaskeerde Jodenhaat in zijn zuiverste vorm en eenvoud door Lee Kaplan [lees]
 • Wanneer is anti-Zionisme veranderd naar antisemitisme? door Andrew Summey [lees]
 • Wanneer mensen kritiek uiten op Zionisten, bedoelen ze de Joden door Dennis Prager & Joseph Telushkin [lees]
 • Het Oslo-syndroom: Joden tegen het zionisme door FresnoZionism [lees]
 • Je hoeft geen Jood te zijn om Zionist te zijn: Historisch besef helpt door Pilar Rahola [lees]
 • Anti-zionisme is het ontzeggen van het recht van het Joodse volk op een eigen staat door Harry Polak [lees]
 • Is het Zionisme louter kolonialisme, racisme of is het een legale nationale ambitie? door Johannes Gerloff [lees]
 • Sinds wanneer is het anti-Zionisme een internationale kwestie geworden? door Alex Grobman [lees]
 • Zionisme: de beweging voor zelfbeschikking van het Joodse volk door Elder of Ziyon [lees]
 • Ons recht op dit land van onze voorvaderen kan nooit worden prijsgegeven door Ze’ev Jabotinsky [lees]
 • De triomfantelijke terugkeer van het Zionisme in Israël: postzionisme is ‘out’ door Caroline Glick [lees]
 • De nieuwe gedaante van het westerse antisemitisme: Anti-Zionisme door Emanuele Ottolenghi [lees]
 • Theodor Herzl 115 jaar geleden: ‘Vandaag heb ik de Joodse staat opgericht’ door F. van den Brande [lees]
 • Israël – de Jood onder de Naties – voortdurend gestenigd door de media door Raphael Israeli [lees]
 • De Boom van het Zionisme door Daniel Greenfield [lees]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.