Wereldvrede opnieuw bedreigd: Zionistische patatten zaaien paniek in Golfstaatje Koeweit

israeli-potatoesDublin, Ierland, vrijdag 17 augustus 2007. Activisten van de Ireland Palestine Solidarity Campaign (IPSC) zetten hun boycotcampagne tegen de verkoop van Israëlische aardappelen verder. Hier posteert een picket aan het grootwarenhuis SuperValu aan de Aston Quay te Dublin.

hugo3Nu blijken die Zionistische patatten bijna zeven jaar later ook in Koeweit te zijn opgedoken. Bij deze verspreidt de Koeweitse Vereniging voor Consumenten Bescherming (CSU) een algemene oproep aan zijn patattenvolk: “Wie verdachte patatten de straat ziet oversteken, gelieve dit zo snel mogelijk te rapporteren aan uw lokaal politiekantoor”; get. Mohammed al-Patat, minister voor Patatten Zaken in Koeweit. 😉

Iemand in Koeweit zou wel eens in een pot kokend water kunnen belanden indien zou blijken dat berichten omtrent Israëlische aardappelen die in de staat zouden worden verkocht waar zouden zijn. Woeste ambtenaren van de Vereniging voor Consumenten Bescherming doorzoeken van hoog tot laag ’s lands coöperatie winkels op zoek naar enig teken van vijandige groenten, van Zionistische knolselders tot patatten, zo vertelde Gulf News op zondag, daarbij verwijzend naar een bericht van het dagblad al-Kuwaitiya.

Abdul Aziz al-SamhanDe coöperaties – en in het bijzonder de al-Nasseem Cooperative – worden ervan beschuldigd van het verkopen van aardappelen in zakken gemarkeerd als zijnde afkomstig uit Israël, een beschuldiging die de Unie van Coöperatieve Vennootschappen hevig ontkent.

“Wij betreuren de beschuldigingen van sommige mensen en de beschuldigingen die zijn gericht aan het adres van de al-Nassem Coöperatieve, die beweren dat aardappelen in zakken met een Israëlische label te koop werden aangeboden,” zei het hoofd van de CSU met een verhit gezicht Abdul Aziz al-Samhan (plaatje rechts.)

Ook de douane beweerde dat geen Israëlische producten in het land heeft toegelaten en dat er aardappelen worden ingevoerd vanuit Jordanië, maar de geruchten zijn op het Internet in stroomversnelling gekomen, aldus het rapport.

Het plaatsvervangend hoofd van de Vereniging voor Consumenten Bescherming, Khalid al-Subai, zei dat hij geen twijfels koestert dat de geruchten waar zijn. Hij maakte duidelijk dat hij de bedoeling heeft om de verantwoordelijken voor deze vijandige patattenivasie te ontmaskeren. “Het product werd op verschillende plaatsen gespot en ik zou graag willen weten hoe de verantwoordelijken die toezicht houden op de import van buitenlandse producten, deze producten in het land hebben toegelaten,” zei al-Subai, opmerkend dat het ministerie een  ‘zero tolerance’-beleid voert ten aanzien van Israëlische producten.

Koeweit onderhoudt sinds 1964 geen diplomatieke banden of handelsrelaties met Israël, en hebben sindsdien alle Israëlische producten geboycot en de verkoop ervan in het land verboden. Op zondag, verliet de Koeweitse delegatie een internationale conferentie in Abu Dhabi vanwege de aanwezigheid van een Israëlische delegatie onder leiding van minister van Energie Silvan Shalom.

Samhan suggereerde dat alle labels op de patattenzakken werden aangebracht, hetzij als een grap of als een opzettelijke aanval op de al-Nasseem Cooperative. Aangevende dat een product gelabeld als afkomstig uit Israël, wellicht weinig waarschijnlijk is om ze te verkopen als hete patatten, heeft Samhan zichzelf gezworen om uit te vinden wie er achter die Zionistische patattenivasie schuilgaat. Dat zal waarschijnlijk weer een Jood zijn geweest 😉

Terloops opgemerkt: Koeweit houdt ook niet veel van Palestijnse patatten, integendeel. Vooral in die periode toen honderdduizenden Palestijnen als gastarbeiders in hun land leefden. Toen tijdens de Eerste Golfoorlog de Palestijnen openlijk de invasie van Irak door Sadam Hoessein steunden en Irak later door hun Amerikaanse bondgenoten uit de oliestaat werden verdreven, kregen de Palestijnen de rekening gepresenteerd: in 1991 verdreef Koeweit ca. 300.000 Palestijnen en schopte de PLO uit Koeweit.

Vermits Israël hier op geen enkele wijze in betrokken was, haalde dit ‘schokkend nieuws’ geen krantenkoppen (hooguit wat rimpels op het wateroppervlak) en produceerde ook geen V.N.- resoluties. PLO-voorzitter Mahmoud Abbas zal zich daar vele jaren later voor excuseren en zei in 2004 het volgende over die verdrijving van de Palestijnen: “We apologise to Kuwait and the Kuwaiti people for what we did,” maar het mocht niet baten en tot op vandaag blijven de relaties op een erg laag pitje branden.

patattenIsraëlische aardappelen in Jeruzalem, maart 2007 (foto: Orel Cohen/Flash90)


Met dank aan Tiki S. voor de hint:“Gevaar! De invasie van de aardappels!”

Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Israeli potatoes have Kuwaitis boiling – Growing alarm in Gulf state at reported appearance of produce from the Jewish state; door Stuart Winer [lezen]

3 gedachtes over “Wereldvrede opnieuw bedreigd: Zionistische patatten zaaien paniek in Golfstaatje Koeweit

 1. Brabosh, je hebt je text adequaat aangepast aan het onderwerp. Voor een komiek is dit een goudmijn.

  Like

 2. OMG! The Attack of the PoTaToes From The Zionist Entity!

  Gelukkig voor die BDS figuren ben ik ze nog nooit tegen gekomen bij een winkel. Dan word ik namelijk een beetje assertief…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.