Israëlische luchtmacht schakelt enkele terreurnesten uit in Gaza na raketaanval op Israël

raketten3Vanop het dak van een UNRWA-school in de dicht bevolkte wijken van Gaza Stad wordt een raket naar Israël afgevuurd.

Wanneer morgen uw kranten zouden berichten over een raketaanval vanuit Nederland op Gent of Antwerpen, drie raketten tijdig uit de lucht werden gehaald en twee anderen insloegen op de speelplaats van een kinderbewaarplaats en een andere op het voetpad in de straat om uw hoek, zou dit nieuws ongetwijfeld alle krantenkoppen halen.

hugo3Het VRT journaal zou maar één nieuwsitem kennen en Canvas TV zou urenlange reportages genereren over ‘die gewelddadige Nederlanders die de vrede en de rust in België bedreigen.’ Onmiddelijk zouden oproepen om vergelding de krantenkoppen in ons land vormen. Geruchten als zou een nieuwe wereldoorlog Europa bedreigen zouden niet lang geruchten blijven.

Echter, niets van dat alles wanneer de Pal-Arabieren in de Gazastrook Israël bestoken met raketten en mortiergranaten. Geen westerse krant die daar nog over wil berichten. “Tenslotte is het de schuld van de Joden zelf, ze hadden maar geen Jood mogen zijn,” gonst het credo alom. “Het zijn maar vuurpijltjes afgevuurd door kwajongens, dus echt niks om je zorgen over te maken,” dixit Martine Tanghe, anker van het VRT nieuwsjournaal, zich baserend op de eenzijdige berichtgeving van Vlaanderens’ best betaalde Israëlbasher Rudi Vranckx.

Maar wat in het Westen geen nieuwswaarde heeft, heeft het wel degelijk in Israël en dus blijft Brabosh.com onverminderd berichten over het geweld en de terreur die door Palestijnen in Gaza en op de Westoever wordt gepleegd met het enige doel een klimaat van angst en terreur te handhaven in de Joodse staat Israël.

Als er dan af en toe ook nog eens slachtoffers vallen of ernstige materiële schade wordt berokkend, is dat voor de Palestijnse terroristen mooi meegenomen maar dat hoeft niet per se. Geen enkele Jood mag zich ooit 100% veilig voelen in Israël, dààr draait die terreur om.

Westerse vredesonderhandelaars zouden dan ook er veel beter aan doen om al hun inspanningen eerst te richten op Gaza om daar de wapens definitief te laten zwijgen, wil ooit om het even welk vredesproces de geringste kans op slagen maken.

De Times of Israel bericht heden zondagochtend 19 januari 2014:

Israëlische vliegtuigen hebben in de vroege zondagochtend twee plaatsen geraakt in de Gazastrook, uren nadat een raket werd afgevuurd op het zuiden van Israël. De Israëlische luchtmacht raakte twee ‘terreur sites’ in de zuidelijke en centrale Gazastrook, volgens een verklaring van de woordvoerder van de Israel Defense Forces. Net voor middernacht zaterdagavond, werd vanuit de Gazastrook een raket afgevuurd die ontplofte in het gebied van Shaar Hanegev, dicht bij de grens van Israël met het door Hamas gecontroleerde grondgebied. Geen verwondingen of schade werden gemeld. Even daarvoor, klonken de rode alarmsirenes in het gebied van het zuiden van Israël dat aan de Gazastrook grenst.

“De sites die deze avond werden aangevallen maken deel uit van een terroristisch ondersteunend netwerk, dat de terreur mogelijkheden tegen Israël en zijn burgers wil verbeteren,” zei IDF woordvoerder luitenant-kolonel Peter Lerner in een verklaring. “Zolang Hamas stelt zijn huurmoordenaars toestaat om Israël aan te vallen, zullen deze sites niet immuun zijn voor onze alziend oog en operationele aanval, terwijl ze worden gebruikt voor het formuleren, trainen en ontwikkelen van hun kwaadaardige terroristische bedoelingen.” Naar verluidt raakten twee Palestijnen gewond, een terrorist en een jongetje van 12.

De afgelopen week werd een opleving vastgesteld van raketaanvallen vanuit Gaza, na een stilte van meer dan een jaar na het Israëlische achtdaagse verdedigingsoffensief Operation Pillar of Defense in Gaza in november 2012. Israël zag op woensdag in de late avond een grote volley van raketbeschietingen, met acht raketten die werden afgeschoten op de kustplaats Ashkelon, en vijf van hen werden neergeschoten door het Iron Dome anti-raketsysteem en drie landden in open gebieden. Israëlische functionarissen hebben beloofd om krachtig te reageren op aanvallen uit Gaza.


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Palestinian opens fire at Migdal Oz settlement – No injuries reported; IDF soldiers detain shooter in Etzion Bloc town south of Jerusalem [lezen]
  ♦ Israel strikes Gaza after rocket fire – IDF says two direct hits on ‘terror sites’; no injuries or damage in Israel after rocket falls in open area [lezen]
  ♦ IAF strikes terror suspect in Gaza, injuring 2 – Suspected terror operative, 12-year-old boy sustain injuries in raid, which comes amid rise in number of rocket attacks on Israel [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ Gaza Rocket Barrage Targets Ashkelon – Iron Dome intercepts five rockets fired at the city of Ashkelon. No physical injuries or damages; door Elad Benari [lezen]
  ♦ IAF Strikes in Gaza After Rocket Attack on Ashkelon – IAF aircraft hit terror-related sites in Gaza, several hours after a rocket barrage targeted the city of Ashkelon; door Elad Benari [lezen]
  ♦ Terrorist Hit in Gaza Strike – IAF hits Jihad terrorist in northern Gaza following rocket attacks; door Maayana Miskin [lezen]
 3. Ynet News:
  ♦ Rocket hits open area in Sha’ar Hanegev; none injured – Color red alert siren sounds in region. One hit detected in open area, no injuries reported. Rocket most likely launched from Gaza Strip; door Matan Tzuri [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.