Tunesië geband uit Daviscup voor het boycotten van Israël en meer goed anti-boycot nieuws

oxfam-eastJe stem verheffen tegen selectieve boycotters van Israël kan soms onverwacht resultaat hebben. Dat bewees de Nederlandse Jonah E. deze week door te protesteren tegen een voordracht annex tentoonstelling, die mede werd georganiseerd door Oxfam in samenwerking met de East London Mosque die normaal morgen 17 januari 2014 zou doorgaan onder de titel “Gaza: Through my Eyes” (zie affiche hierboven).

Genodigde spreker bleek Ibrahim Hewitt van Interpal te zijn, een beruchte islamist en terrorist die gelieerd is met Hamas en die eerder opriep tot het vermoorden van homoseksuelen en het verkrachten van vrouwen goedkeurde. Maar het werd nog slechter: het evenement zou plaats vinden in de East London Mosque, één van de meest extremistische platforms in Europa. Meer lezen: Oxfam Promotes Anti-Semitic, Homophobic Terror Activist.

Echter, één enkel twitterbericht van Jonah E. naar Oxfam volstond om het hele project te kelderen:

Jonah Elshout ‏@jonahelshout 13 januari 2014 > #Oxfam Promotes #Antisemitic, #Homophobic #Terror #Extremists who call for violence > homosexuals & rape Jewish women

Repliek van Oxfam:

Oxfam ‏@oxfamgb 15 januari 2014   @jonahelshout Hi, we’re deeply concerned at his comments, which we were previously unaware of, & we will now be cancelling the event….

“We were previously unaware of,” schrijft Oxfam. Het gekende “Wir haben ess nicht gewüsst” viel weer uit de kast. Zouden ze daar nu echt zo achterlijk zijn bij Oxfam dat ze niet weten met wie ze allemaal in zee gaan? Of.. weten ze het wel héél goed en gebeurde het uit pure boosaardigheid en Jodenhaat, maar omdat iemand er toevallig de schijnwerpers op zette en hebben ze het hele zootje maar uit pure gêne gecanceld? Oxfam kennende vrees ik dat het eerder het laatste was. Wat er ook van zij: ik sluit me aan met wat Liel Leibovitz er enkele dagen geleden nog over zei: “Vergeet de antisemieten – het zijn de idioten waar we bang voor moeten zijn.

normanZoals bekend is Oxfam één van de grote voortrekkers en promotoren van de internationale boycot-Israëlbeweging BDS (Boycot, Desinvesteren en Sancties). Beweging die internationaal en Europees wordt gesubsidieerd en nog eens extra financieel wordt bedropen land per land en via honderden niet-gouvermentele organisaties (NGO’s) die op zich eveneens op overheidssubsidie kunnen rekenen net zoals Oxfam ook een NGO is.

Een heuse goed geoliede en bijzonder krachtige Anti-Israël Lobby waar slechts weinig tegenover staat en al helemaal niks in Nederland en België waar niet zoiets bestaat als AIPAC, de Israel Lobby in de Verenigde Staten. Behalve dan individuën zoals Jonah E. en ondergetekende Brabosh.com die alles doen op eigen kracht en middelen en door niemand worden gepatroneerd noch in bescherming worden genomen als het fout gaat. Zelfs Israël investeert geen rooie duit in hasbara overzee.

Echter, de motor van de BDS-machinerie is het voorbije jaar ernstig beginnen sputteren en laat het zelfs bij momenten compleet afweten. Hieronder publiceer ik een lijst van weerstanders en acties tegen de ideeën en initiatieven die door de BDS-beweging werden geïnitieerd maar compleet de mist ingingen en/of zelfs het tegenovergestelde resultaat bereikten. Uiteindelijk blijkt soms het gezond verstand – èn de portemonnee! – het te halen op de kruistocht van een bende malloten en idioten tegen Israël.

En vergeet het maar dat de BDS-beweging pro-Palestina is. Dat is een fabel.

De BDS-beweging is enkel en alleen uit op de vernietiging van Israël. Punt.

De antisemitische worm lijkt zich te keren tegen de BDS
Zo lees ik in de (engelstalige) lijst bijvoorbeeld dat de internationale tennisfederatie (ITF)  Tunesië voor een jaar heeft verboden om nog deel te nemen aan de Daviscup voor het boycotten van Israël. Daar hebben ze bij BDS Boycott groep niet van terug. Maar dat is nog maar het begin van het lijstje.

Defensie gigant Lockheed-Martin is van plan om een ​​belangrijke dochteronderneming te openen in Israël en honderden mensen in dienst te nemen, terwijl het tegelijkertijd op zoek is om Israëlische bedrijven op te kopen en zich te integreren in de Israëlische economie. De Irish Independent meldt dat ondernemers uit ‘vijf opkomende Ierse high-tech bedrijven’ op bezoek zijn in Israël om er te leren hoe bedrijven daar toch zoveel successen kunnen boeken.

De rijkste man in Azië, Li Ka Shing, doneert 130 miljoen dollar in het Israëlische Technion instituut in Haifa om een onderzoekscentrum te bouwen in China. Opmerkelijk is ook dat duizenden studenten uit Arabische landen zich hebben ingeschreven voor de eerste online cursus die door het Haïfa Technion via het Internet wordt verzorgd en dat zowel in het Arabisch als in het Engels.

En boycot werkt ook soms averechts. Dat ondervond bijvorbeeld de Britse Universiteit van Abersystwyth die ca. 150.000 dollars aan toerisme inkomsten verloor toen het orthodoxe Joden verbood om kaarsen te branden op de sabbat, waardoor de Joden prompt hun jaarlijkse zomervakantie annuleerden aan de kust van Wales waar de Universiteit is gevestigd.

Hieronder een beknopt overzicht: BDS Scoreboard 3de kwartaal 2013
door Sanda Abramovici

1) Tunisia Banished from Davis Cup for Boycotting Israel – Tennis deals a blow to the BDS Boycott

2) A Massive Legal Win In France Against BDS over Jerusalem Rail Link

3) Lockheed Martin is opening a subsidiary in Israel

4) Shurat HaDin Files Racism Lawsuit against Sydney Uni BDS Supporter

5) Beijing Businesses Looking For Products Labelled ‘Made In Israel’

6) Israel overtakes France as the world’s 4th largest exporter of arms in the world

7) Technion scores $130m. grant for joint venture in China

8) Kuwait buys arms from Israel defends position on Al Jazeera

9) Israel’s 2 Q growth exceeds expectation

10) Facebook is opening first office in Israel after acquiring app maker Onavo

11) Germans advise BDS will not bring peace – article in Algemeiner 4th Nov 13 …

12) The Irish Independent reports that entrepreneurs from “five up and coming Irish high-tech firms” are visiting Israel to learn how businesses pulled off so many achievements.

13) Nigerian president to lead 30,000 pilgrims to Israel, according to All Africa:

14) The richest man in Asia is giving $130 million to the Technion to build a research centre in China.

15) Israel is closing consulates in Europe and replacing them in China, where trade is increasing

16) Apple Pays 345 Million For Israeli Chip Manufacturer

17) BDS Main Websites Built Using Israeli Software Wix – journalists accuse them of hypocrisy

18) Tel Aviv Stock Exchange Top Index Hits All-Time High – Nov 21

19) Jerusalem and EU agree on formula that allows Israel to join Horizon 2020 project – Israel the only non-EU country invited – and despite Israel refusing to agree to paragraph denouncing ownership of west bank – EU buckles before deadline as they need Israeli technology

20) The British coastal resort’s University of Aberystwyth lost $150,000 in tourism income by banning orthodox Jews from lighting candles on Shabbat, a decision that forced them to cancel their annual summer visit to the campus on the Welsh coast,

21) A French court imposed a $1,300 fine on members of an anti-Israel group who called on supermarket shoppers to boycott Israeli products.

22) German Football Club FSV Frankfurt Ends Saudi Airline Contract Because Of Israel Boycott

23) What Boycott – Major Musicians Rock Israel Stars – Ignore Calls For Boycott

24) Israeli Companies Added $6.2 Billion to Massachusetts Economy

25) Israel, Jordan, Palestinians to finally build Red-Dead pipeline Project aims to provide the region with millions of cubic meters of drinking water, while replenishing the ailing salt lake

26) Abbas Does Not Support Boycott – Slap In The Face For BDS

27) Universities Quit Us Academic Body Over Israel Boycott http://legalinsurrection.com/2013/12/list-of-universities-rejecting-academic -boycott-of-israel/

28) High Profile Arab BDS Advocate Sought Israeli Medical Treatment yet another hypocrite who directed the world to sever ties with Israel until he needed what Israel had to offer.

29) More Fallout From ASA Boycott There also has been widespread commentary in the media against the academic boycott, including from people who are harsh critics of Israeli policies but who view academic boycotts as both unwise and counterproductive.

30) TECHNION WIN – Israeli Course Attracts 16,000 Egyptian, Syrian students who have signed up for Technion first online course – in Nanoscience – taught in Arabic as well as in English.

31) Australian Govt issues policy that pro BDS Unis will have their funds cut – BDS advocate Prof Lynch applies for research grant – which is not approved

32) The Australian Newspaper publishes headlines accusing BDS supporter Prof Lynch of ‘apartheid’ comparing “ No Jews or blacks allowed’ and cartoon depicts BDS supporters as ‘mobsters’ and ‘bigots’

bds-idiots


Bronnen:

  1. Winds of Jihad:
    ♦ Tunisia Banished from Davis Cup for Boycotting Israel; door sheikyermami on January 15, 2014 [lezen]
  2. A Full Circle Blog:
    ♦ The critics of Israel have had a bad quarter … BDS Scorecard 3rd Q 2013; door Sanda Abramovici [lezen]

2 gedachtes over “Tunesië geband uit Daviscup voor het boycotten van Israël en meer goed anti-boycot nieuws

  1. Nu de VAE nog bannen vanwege de weigering van de toegang van hun land voor Vitesse-speler Dan Mori omdat hij Jood is en Vitesse de toegang tot Israel weigeren in de toekomst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.