Fillipijnse bejaardenhelpster Rose Fostanes wint Israël’s ‘X-Factor’ wedstrijd + video

Terwijl de halve wereldbol Israël blijft verguizen als een Apartheidstaat, als racistisch, discriminerend en meer van dattum, weerlegt  de Joodse andermaal deze boosaardige leugens en stigmatisering door een Fillipijnse bejaardenverzorgster dit seizoen uit te kiezen als beste performer van ‘Israels X-Factor 2013.’

hugo3Het Israëlische publiek bewijst eens temeer dat het iedereen die talent heeft kan waarderen ongeacht etnische afkomst, rang of stand, religieuze overtuiging of geslacht.

Laat de tientallen miljoenen Israëlbashers van de wereld maar dwazen en verder razen. Intussen is Israël in het Midden-Oosten toch maar netjes uitgegroeid tot het grote democratische voorbeeld en modelstaat in het hele gebied, temidden van de islamistische wanhoop, bloed en geweld in de buurstaten.

Rose ‘Ostang’ Fostanes, een kleine gezette 47-jarige Filippijnse verzorgster, heeft zich ontpopt als de nieuwste ster van de Israëlische reality-tv, door het winnen van de zangwedstrijd ‘X-Factor Israël ‘op dinsdag en het zichzelf opwerpen als iets van een nationaal fenomeen. In een tumulteuze finale, versloeg Fostanes drie andere finalisten door het uitvoeren van door het publiek fel gesmaakte vertolkingen van Frank Sinatra’s ‘My Way‘, Alicia Keys ‘If I Ain’t Got You‘ en ‘Sweet Dreams‘ van de Eurythmics.

Fostanes is zes jaar geleden aangekomen in Israël om er te werken als verzorgster en aldus kon zij net zoals miljoenen andere Filippijnse werkers en werksters over de hele wereld, geld naar huis sturen naar haar familie en haar vriendin. “Het is een grote verandering in mijn leven want voordien herkende niemand mij, niemand kende me. Maar nu iedereen, denk ik, kent iedereen in Israël mijn naam. En dat is erg grappig,” zei ze in een interview met AP vorige week.

Fostanes brengt haar dagen door met het zorgen en poetsen voor een 50-jarige zieke vrouw. Om geld te besparen, woont ze in een overvol appartement in het zuiden van Tel Aviv, een platgereden gebied bewoond door buitenlandse arbeiders, samen met nog met zeven anderen. Enkele maanden geleden, moedigde een vriend haar aan om mee te dingen in de ‘X-Factor’ wedstrijd, een populaire show dat gepresenteerd wordt door het Israëlische supermodel Bar Refaeli.

Amper 1m50 meter groot, heeft Fostanes de harten van haar publiek veroverd met een verrassend sterke en soulvolle stem, die zich kan meten met hits als Queen’s ‘Bohemian Rhapsody’ en Lady Gaga’s ‘You and I”. De Israëlische zanger Shiri Maimon, een jurylid in de show en zelf een voormalige deelnemer aan reality tv, was Fontanes ”mentor’ gedurende het hele seizoen.


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ Filipina caregiver wins Israel’s ‘X-Factor’ – Rose Fostanes found instant fame on reality TV and has received support from around the world [lezen]
  2. Elder of Ziyon Blog:
    ♦ “Racist” Israelis vote for Filipina caregiver on “X-Factor” [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.