Herdenkingsmonument voor door nazi’s vervolgde homoseksuelen ingehuldigd in Tel Aviv +video

In Tel Aviv, Israël, werd op vrijdag 10 januari 2014 een monument ingehuldigd dat homoseksuele mannen en lesbische vrouwen herdenkt die werden vervolgd en vermoord door de nazi’s voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het ging hierbij om de eerste specifieke erkenning in Israël van niet-Joodse slachtoffers van de Holocaust. De betonnen, roze driehoekig gemaakte plaquette werd plechtig ingehuldigd door burgemeester van Tel Aviv Ron Huldai.

haredim-homoUltra-Orthodoxe Joden bidden tijdens een protestdemonstratie in Jeruzalem tegen de komst van de jaarlijks weerkerende gay pride parade die toen doorging in het centrum van de stad op 29 juli 2010

In Israël hebben holebi’s al sinds 1988 gelijke rechten. Sinds 1994 kunnen holebi’s legaal samenwonen en een samenlevingscontract afsluiten, sinds 1998 worden holebi-optochten [Gay Pride Parades] gehouden zowel in Tel Aviv als in Jeruzalem en sinds 2005 mogen holebikoppels kinderen adopteren. Homo’s vervullen ook hun legerdienst en kunnen zelfs zetelen als rechter. Echter, in de andere landen van het Midden-Oosten worden holebi ‘s zwaar vervolgd en zelfs vermoord.

Volgens boosaardige Israëlbashers meet Israël zich een holebi-vriendelijk imago aan om alzo de Joodse staat salonfähig te maken in ogen van de internationale opinie. Pure kwaadaardige onzin natuurlijk. Die Israëlbashers zouden beter een wereldkaart openvouwen en kijken in welk werelddeel Israël zich precies bevindt en bij mijn weten ligt Israël geografisch nog steeds in het Midden-Oosten en niet in Europa waar aanmerkelijk een vriendelijker holebiklimaat heerst dan in het M-O.

Niemand die eraan twijfelt dat met het gelijke rechten verlenen aan homoseksuelen en lesbiennes Israël NOOIT de harten zal kunnen winnen van de omringende islamistische Arabische landen van het Midden-Oosten. Integendeel. Het hitst de moslim- en de Arabische wereld nog enkel meer aan om de Joodse staat te verguizen. Israël is nu eenmaal een democratie en de facto de enige in het Midden-Oosten.

homo-WWIIDe holebi’s vormen één van de vele vergeten groepen van vervolgden waar slechts weinig landen in de wereld aandacht hebben geschonken. Zo bijvoorbeeld wat België betreft, kreeg op zaterdag 4 september 2004 in het nazi doorgangskamp van Breendonk (bij Antwerpen), tijdens de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van het nazisme, voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, een officiële delegatie van de Holebifederatie de toestemming om een krans neer te leggen tijdens de plechtigheid. Een taboe werd doorbroken.

Ook bij onze noorderburen in Nederland kreeg de vervolging van homoseksuelen tijdens WOII aanvankelijk weinig aandacht. Pas in 1987 werd in de binnenstad van Amsterdam op de Westermarkt nabij de Keizersgracht, een monument voor de homo oorlogsslachtoffers onthuld.

Naast het Homomonument in Amsterdam heeft Nederland nog twee andere monumenten voor homoseksuelen met name het homomonument aan de Koninginnegracht in Den Haag dat in 1993 onthuld werd en eveneens gewijd werd aan de homoseksuele slachtoffers van WOII. Tot slot werd in  Utrecht in 1999 op het Domplein een gedenksteen opgericht voor de 22 slachtoffers van de 18e-eeuwse Utrechtse homoseksuelenaffaire, met name de beruchte ‘Utrechtse sodomieprocessen‘ van 1730-1731.

Holebi monument in Tel Aviv, Israël
gay-monument

door Brabosh.com


Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Tel Aviv plant monument voor homoseksuelen vervolgd en vermoord door de nazi’s [lezen]
 • In het Midden-Oosten worden homoseksuelen alléén in Israël geaccepteerd [lezen]
 • Iran: Zionisten verspreiden homoseksualiteit om de wereld te domineren; door Benjamin Weinthal [lezen]
 • Alles over de homobeweging voor gelijke rechten in Israël op Brabosh.com in de rubriek “Holebi” (39 artikelen) [lezen]

3 gedachtes over “Herdenkingsmonument voor door nazi’s vervolgde homoseksuelen ingehuldigd in Tel Aviv +video

 1. Het zou de Israel bashers sieren als ze alleen hun mond zouden opendoen als ze iets te vermelden hebben. Hun eenzijdig gezeur kennen we intussen wel.

  Vanuit Israelisch perspectief hebben de bashers het formaat van een fruitvlieg. Geen mens die zich druk maakt over het legertje malloten. Ook op de zichzelf zeer ernstig nemende Europese ‘mensenrecht advocaten wordt lacherig gereageerd. De Europese media idem dito. Men kent zijn pappenheimers en er zijn volgens de gemiddelde Israeli echt belangrijkere dingen dan zich druk te maken over een stelletje ignorante intriganten en Jodenhaters

  Like

 2. Je hebt hier zonder meer een overvloed aan gelijk. Toen ik vijf jaar geleden deze blog opstartte, runde ik voordien een website die was opgedragen aan de Jodenervolging, collaboratie en verzet. Daar heb ik talloze artikelen geschreven en gepubliceerd over die “vergeten vervolgden.”

  Met name dan over de Roma en Sinti (zigeuners), Jehova’s Getuigen, de vervolging van homoseksuelen, vervolging van aziaten en zwarten, en de vervolging van de Vrijmetselarij. Plus niet te vergeten de liquidatie van mentaal en fysiek gehandicapten die al in de jaren 1930 opgang werd gebracht evenals de kastratie en/of sterilisatie van gehandicapten èn homoseksuelen.

  Ik zou misschien enkele van die artikels kunnen recupereren en hier terug plaatsen, maar zoals jij ook al aangeeft, lijkt het me op dit ogenblik weinig met Israël te maken hebben, vermits ze daar in hun herdenking blijkbaar nog niet aan toe zijn (met uitzondering dan van de homo’s).

  Like

 3. Het zou het Israëlische volk sieren als ze naast het betreffende homomonument ook monumenten plaatsen voor de gehandicapten, chronisch zieken, Roma en Sinti die tijdens de Tweede Wereld Oorlog zijn vermoord.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.