Elke Christen in de Staat Israël zou dienst moeten nemen in het leger +video

christen-IDF“Elke Christen in de Staat Israël zou dienst moeten nemen in het leger.”

In het Midden-Oosten duldt de Islam geen andere religie naast zich en dat zullen de Christenen geweten hebben. In zowat alle moslimlanden van het Midden-Oosten worden de Christenen vervolgd, hun kerken afgebrand, hun Bijbels vernietigd, hun vrouwen verkracht en hun kinderen vermoord enkel en alleen omdat het Christenen zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de islamistische genocidale kruistocht tegen Israël, het Joodse volk en het Jodendom.

Alléén in Israël zijn de Midden-Oosten Christenen veilig.

In Israël zelf worden de Christen Israëliërs (Arabieren, Joden e.a.) door een groot deel van de Israëlische Arabieren beschouwd als verraders en collaborateurs met de Joodse staat. De Israëlische cineast Amnon Binyamin heeft het in de volgende reportage over het christen dillemma om dienst te nemen in het Israëlische Leger (IDF) om aldus het recht om als Christen zijn geloof te beleven in het Midden-Oosten, ook daadwerkelijk èn gewapend te verdedigen.

Zoals bekend is in Israël de legerdienst enkel verplicht voor Joodse onderdanen, zowel mannen als vrouwen. Vrouwen moeten twee jaar onder de wapens en mannen zelfs drie jaar. Het vervullen van die dienstplicht geeft hen nadien ook meer voordelen en gunsten. Een reden temeer om dienst te nemen in het IDF, niet enkel voor Joden maar ook voor Arabieren, Bedoeïenen als Christenen. De reportage is in het Hebreeuws maar werd in het Engels ondertiteld.

Video: The Israeli Christian’s dilemma of joining the IDF


Met dank aan J.T. voor de hint: “…filmpje gaat over Arabische christenen in Israël. Het is een dankbetuiging van de Israëlische society naar de christenen die deelnemen in de IDF…”

2 gedachtes over “Elke Christen in de Staat Israël zou dienst moeten nemen in het leger +video

 1. Met name de passages van de christelijke Arabier die aangeeft dat hij Israëliër is en dat er nooit iets als een land Palestina bestaan heeft is glashelder.

  Daarnaast de oproep van de man dat de christelijke Arabieren die tegen deelname aan het leger van Israël zijn, niet de Arabieren moeten onderwijzen die daar toch aan deelnemen, maar de Arabieren in Syrië en Egypte moet gaan onderwijzen.

  Hoe wordt er daar met hun Arabische ‘broeders’ omgegaan die toevallig christen zijn.
  Daar blijkt niet zoveel broederschap op basis van het Arabier zijn, maar telt alleen de strijd van allah…..

  Like

 2. Een Christen ,behoort God en haar volk en vaderland te dienen . De veiligheid ,,blijvend,,van Israel voorop staat, Dat behoren ze gezamenlijk met de Joden te doen met dienstplicht.,Dat deze Christenen ook de dienst ingaan is erg belangrijk.. Vervullen van gemeenschappelijke taken in het IDFmoet een must worden. Specifieke taken in het IDF kan het best aan de Joden overgelaten worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.