Dieudonné aanhangers hacken drie Franse pro-Israël websites maar… noem hen geen antisemieten

dieudonne02Hackers plaatsten ondermeer deze cartoon om hun quenelle groet te promoten

In Frankrijk is blijkbaar een cyberoorlog uitgebroken tussen antisemitische aanhangers van de ‘aangebrande’ Franse komiek en pro-Israëlactivisten. Hackers hebben drie Franse pro-Israël websites gehacked in een gecoordineerde cyberaanval. De drie bewuste websites liggen plat sinds donderdagavond 9 januari 2014 en dat was deze zaterdagochtend nog steeds het geval.

Het gaat om de websites Israel-Flash.com, Europe-Israel.org en liguedefensejuive.com, de website van de Franse Joodse Defensie Liga. De inhoud van de websites werd vervangen door boodschappen en plaatjes die hun steun uitspreken voor komiek Dieudonné en de quenelle groet moeten vergoelijken en populariseren.

De aanval op de drie gehackte websites, wordt door de hackers een “triple quenelle” genoemd, een verwijzing naar de quenelle, de omgekeerde Hitlergroet die werd bedacht door Dieudonné, die vorige week door de Franse minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls werd aangeduid als “een omgekeerde nazi-groet, een antisemitisch gebaar van haat.”

Logo van Dieudonné fans: Antisemitisme met een grimlachOp het plaatje rechts werd het logo van de Franse Joodse Defensie Liga vervangen door een Davidster met een ballerina, symbool van het nieuwe antisemitisme met een vette grijns.

Chers ennemis sionistes. Certains d’entre vous (tous ?), interprêtez la quenelle comme geste crypto-antisémite. C’est une erreur,” leest aldus de tekst die op de drie gehackte websites werd geplaatst en vervolgt met: “Vous n’aimez pas Dieudonné, je le conçois, mais admettez que vous ne maitrisez pas très bien votre sujet… C’est dommage. Dommage mais pas irrémédiable!

[Vert.: “Geachte zionistische vijand. Sommigen onder jullie (allen?) interpreteren de quenelle als een crypto-antisemitisch gebaar. Dat is fout. Je houdt duidelijk niet van Dieudonné zie ik, maar geef toe dat je dat onderwerp nog niet zo goed onder de knie hebt… Dat is erg jammer. Jammer, maar het kan hersteld worden!”]

De hackers plaatsten ook videos die beweren dat de quenelle een anti-etablissements uitdrukking is en helemaal niet antisemitisch…

Op maandag berichtte de Franse krant Le Monde dat de Franse politie naar een man uitkijkt om hem te ondervragen omtrent een foto waarin deze een quenelle groet uitbracht voor de inkom van een synagoge in Bordeaux en die foto op het Internet plaatste, één van de dozijnen van dergelijke foto’s die de voorbije weken opdoken in de Franse media. Niet toevallig viel dit incident samen met de 70ste verjaardag van de beruchte Razzia van Bordeaux van 10 januari 1944 waarbij 300 Joden werden opgepakt en afgevoerd werden naar de vernietigingskampen.

Dieudonné werd reeds eerder tot zeven maal toe door Franse rechtbanken veroordeeld voor het aanzetten tot haat jegens Joden. Op donderdag werd de première van zijn nieuwe show “Le Mur” in de Franse stad Nantes verboden. Gisteren vrijdag werd zijn show eveneens in Tours verboden.

“Le Mur” is duidelijk een verwijzing naar de Veiligheidsmuur in Israël en tevens genoemd naar de show “The Wall” van die andere antisemiet Roger Waters (ex-Pink Floyd) die bij herhaling in opspraak kwam door zijn antisemitische en anti-Israëlische connotaties in zijn optredens en uitspraken.

De première in Nantes van Dieudonné’s nieuwe show ‘Le Mur’ werd verboden
dieudonne-le-mur01


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Dieudonne fans bring down French pro-Israel websites – Anti-Semitic inventor of ‘quenelle’ salute has second show cancelled, in Tours, day after Nantes performance banned [lezen]
  ♦ French anti-Semitic comedian’s show nixed at last moment – Riot police block Nantes theater where Dieudonne, inventor of ‘quenelle’ reverse Nazi salute, was to have performed; door Elaine Ganley [lezen]
 2. Jewish Telegraph Agency (JTA):
  ♦ Dieudonne fans bring down French JDL website, two others – Supporters of the anti-Semitic comedian Dieudonne hijacked three French pro-Israel websites in a coordinated cyber attack [lezen]
 3. Linternaute.com:
  ♦ Dieudonné : “Le Mur”, que dit-il dans son spectacle ? – Le one-man-show de Dieudonné est déjà interdit dans plusieurs villes de France, une interdiction confirmée par le Conseil d’Etat à Nantes. Mais que dit vraiment l’humoriste dans ce spectacle? [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Dieudonnisering waait over naar Franstalig België: ‘quenelle’ rage treft nu ook premier Elio Di Rupo [lezen]
 • De ‘dieudonnisering’ van de geesten: Antisemitisme brengt het volk aan het lachen; door Giulio Meotti [lezen]
 • Franse topspeler brengt antisemitische ‘quenelle’ groet uit tijdens voetbalmatch +video [lezen]
 • Franse Joden organiseren verzet tegen Dieudonnés ‘quenelle’ neo-nazi groet [lezen]
 • Hacker website Dieudonné: ‘Joden moeten stoppen met hun belagers de andere wang aan te bieden’ [lezen]
 • De neo-nazigroet ‘quenelle’ – een variant op de Hitlergroet – maakt snel opgang in Europa [lezen]
 • In Frankrijk is het antisemitisme weer helemaal ingeburgerd; door Guy Millière [lezen]

Een gedachte over “Dieudonné aanhangers hacken drie Franse pro-Israël websites maar… noem hen geen antisemieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.