Video: Arabische Israëliërs vertellen waarom zij bij Israël willen blijven en niet bij ‘Palestina’

Arabische Israëliërs vertellen waarom ze Israëliër willen blijven
Arab Israelis describe how they want to remain Israeli

Het voorstel van minister Avigdor Lieberman om Arabische dorpen in Israël in de driehoek van Umm al-Fahm waar zo’n 300.000 Israëlische Arabieren, over te hevelen naar de Palestijnse Autoriteit als deel van een landruil in het kader van het vredesproces, wordt ook in Israël stormachtig onthaald.

israeliarabNiet dat er veel kans bestaat dat het voorstel ooit wordt aangenomen, maar het idee heeft de pers gehaald (zoals gewoonlijk enkel de Israëlische en Arabische) en de reacties zijn dan ook navenant.

Lieberman lijkt hier werkelijk de spreekwoordelijke “stok in het hoenderhok” te hebben gegooid. “Het heeft niks met het vredesproces te maken,” schreeuwen de tegenstanders “maar alles met de racistische instelling van Lieberman.” En ook: “Lieberman komt uit Rusland. Laten we hem terug naar Rusland voeren en hem uit het vliegtuig naar zijn heimat schoppen.” En meer van dattum…

De Israëlische televisiezender Channel 10 toog naar Umm al-Fahm om de reacties te peilen onder de Israëlische Arabieren. Ook de (Arabische) vice-burgermeester komt aan het woord. De reportage in de videobeelden hierboven is in het Hebreeuws maar werd voorzien van een Engelse ondertiteling.

Arabische stad Umm al-Fahm
nu nog in Israël, straks in ‘Palestina’?
Umm_a_Fahm


Bronnen:

 1. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ Israeli Arabs really don’t want to live in “Palestine” (video) – From Israel’s Channel 10; translation by Yoel [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Liberman’s skilled, cynical ‘Triangle’ maneuver – Proposal to trade Arab-inhabited area with the Palestinians may be expedient for Yisrael Beytenu, but it comes at a huge social cost; door Haviv Rettig Gur [lezen]
  ♦ Israeli Arabs: Palestinian citizenship is for us to decide, not Liberman – Population swap idea has nothing to do with peace, everything to do with foreign minister’s racism, say residents of threatened ‘Triangle’; door Elhanan Miller [lezen]
  ♦ Liberman defends his population transfer plan – FM denounces as hypocrites critics of his proposal to relinquish Israeli-Arab towns, residents to future Palestinian state; Peres dismisses idea; door Stuart Winer [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Minister Lieberman: ‘Wadi Ara Arabieren zijn opeens liefhebbers van Zion geworden’ [lezen]
 • Israëlische Arabieren: wij willen niet leven in een Palestijnse staat; door Khaled Abu Toameh [lezen]
 • Hoe de Britten tussen 1920-1948 in Palestina kunstmatig Arabische meerderheid trachten te creëren [lezen]

Een gedachte over “Video: Arabische Israëliërs vertellen waarom zij bij Israël willen blijven en niet bij ‘Palestina’

 1. Levi is een Moldaviër geen Rus. Hij had nooit meer in de politiek moeten terugkomen. Zijn radicale politieke standpunten en die van Bibi zijn niet van deze tijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.