Uit op vernietiging van Israël: Top tien 2013 van Iraanse uitspraken [Daniel Rubenstein]

down-with-israelTeheran, 10 mei 2013. Tienduizenden Iraniërs stappen op in een anti-Israëlbetoging na het traditionele vrijdaggebed. Op de borden staat te lezen: “Dood aan de Verenigde Staten”; “Dood aan Israël”; “Dood aan de Salafisten en Wahhabieten”. De gele vlag links op het plaatje is die van Hezbollah, de door Iran gesponsorde Libanese terreurgroep die aan de zijde van het Syrische regime tegen de rebellen vecht. [foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi via farsnews.com]

Iraanse leiders zijn consistent in hun anti-Israël retoriek; ze zijn duidelijk over hun vijandige bedoelingen, en sommige ook in hun apocalyptische overtuigingen. Hier zijn hun top anti-Israëlische verklaringen van 2013. Deze Iraanse leiders ontwikkelen nucleaire wapens leggen voorraden raketten voor lange afstand aan.

In 2013 werd een nieuwe Iraanse president beëdigd. Hoewel hij alom beschreven wordt als “gematigd”, heeft Rouhani niettemin verwezen naar “het zionistische regime” als een vijandige natie en beloofd om een manier te vinden om Khomeini’s plan te realiseren: dat Israël ophoudt te bestaan​​.

Het doelwit van Iran: Israël vernietigen
Wat Iran wil: Israël vernietigen

De borden op de vrachtwagens van hun Shahab-3 raketten die oproepen tot van de kaart vegen van Israel laten wat dat betreft ook weinig twijfel bestaan over hun missie.

Het Genocide Verdrag van 1948 bevat het aanzetten tot genocide als oorlogsmisdaad. Een groot deel van de Iraanse uitspraken met betrekking tot Israël kan juridisch als zodanig aangemerkt worden.

Een veel voorkomende motief van het aanzetten tot genocide is de ontmenselijking van de doelgroep. Het nazi- weekblad Der Stürmer schilderde Joden af als parasieten en sprinkhanen. In de vroege jaren 1990 beschreef de Hutu propaganda de Tutsi’s als “kakkerlakken.”

Ook de voormalige president Ahmadinejad noemde Israëlische Joden “vee”, “bloeddorstige barbaren ” en “criminelen”, terwijl officiële Iraanse websites van de staat uitleggen waarom de vernietiging van Israël en de afslachting van de bevolking gerechtvaardigd zouden zijn.

Volgens prof. Gregory Gordon – die als jurist diende voor de eerste post-Neurenberg vervolging voor het aanzetten tot genocide, bij het ​​Internationaal Straftribunaal voor Rwanda – zijn de Iraanse oproepen tot vernietiging van Israël “nog duidelijker dan veel van de uitspraken bij de Rwandese gevallen.”

Het volgende overzicht van anti-Israël uitspraken van Iraanse leiders uit 2013 toont de consistentie van de retoriek van het regime, de duidelijkheid van haar voornemens en de zekerheid van haar overtuigingen. Deze verklaringen dienen als een waarschuwing voor de aard van dit regime, dat nucleaire wapencapaciteit nastreeft:

1. ”Israëlische leiders bedreigen soms Iran, maar ze weten dat als ze iets doen, de Islamitische Republiek Tel Aviv en Haifa zal platbranden.”
[Ayatollah Ali Khamenei – Opperste Leider van Iran]

2. “De Imam [Khomeini] heeft het doel op langere termijn bepaald; voor de dag dat het bezettende zionistische regime verwijderd is uit de regio. De manier voor deze stap moet in de regering worden besproken.”
[Hassan Rouhani – President van Iran]

3. “Het leger van Iran is in staat Israël te vernietigen.”
[Generaal-majoor Ataollah Salehi – Legerleider van het Iraanse leger]

4. “Onze bataljons zijn vernoemd Imam Ali, Imam Hussein en Bayt al-Maqdis [Jeruzalem] om ons einddoel aan de Basiji te verduidelijken. Wij zullen de strijd voor de vernietiging van Israël niet opgeven tot we in de al Aqsa moskee kunnen bidden.”
[Brigadegeneraal Mohammad Reza Naqdi – Commandant van de Basij-milities]

5. “Onze vijanden hebben het over hun opties. Ze moeten weten dat onze eerste optie de vernietiging van Israël is.”
[Ayatollah Hossein Nouri Hamedani – Docent aan het religieuze seminarie in Qom]

6. “We moeten alles in het werk stellen om het heilige Jeruzalem te bevrijden en de handen van de ongelovigen af te hakken van deze heilige plaats.”
[Ayatollah Mohammad Reza Mahdavi Kani – Voorzitter van de Vergadering van Deskundigen]

7. “Het zionistische regime zal binnenkort worden vernietigd, deze generatie zal getuige van deze vernietiging zijn.”
[Hojatoleslam Ali Shirazi – Vertegenwoordiger van de Opperste Leider in de Revolutionaire Garde]

8. “De kwestie Palestina is een islamitische kwestie. De islamitische wereld moet zich verenigen om het foute Israëlische regime te vernietigen… Als dat gebeurt, zal er niets overblijven van Israël.”
[Ayatollah Mohammed Ali Movahedi-Kermani, interim Imam van Teheran]

9. “Iran heeft lange-afstandsraketten die tot 1.500 kilometer reiken… De hoogste leider beweerde dat ‘iedere strijdende Palestijnse groep die tegen het zionistische regime vecht, de steun van het Iraanse regime zal ontvangen.’”
[Ayatollah Ahmad Khatami – Lid van het presidium van de Vergadering van Deskundigen]

10. “Ooit was de vernietiging en ondergang van het bezettende Israël een onmogelijke en onbereikbare droom. Nu is dat dankzij de historische en intelligente acties van Imam Khomeini mogelijk geworden en is feitelijk al aan de gang.”
[Verklaring van het Iraanse ministerie van Defensie]

door Daniel Rubenstein

in een vertaling van Likoed Nederland
sedjeelTeheran, 22 september 2013. Jaarlijkse militaire parade in de Iraanse hoofdstad waarin onder meer de Sedjeel [Sejil] wordt getoond, een Iraanse ballastische missile met een bereik van ca. 2.400 kilometers (1500 mijl). [foto: AP/Ebrahim Noroozi via farsnews.com]


Bronnen:

  1. Likoed Nederland:
    ♦ Uit op vernietiging – top tien 2013 van Iraanse uitspraken; door Daniel Rubenstein, redacteur en onderzoeker bij het ​​’Jerusalem Center for Public Affairs. Vertaling: Likoed Nederland, 3 januari 2014 [lezen]
  2. Community on Buzzfeed:
    ♦ Sworn to Destruction: 20 Threats Iranian Leaders Made Against Israel in 2013 – Iranian leaders are consistent in their anti-Israel rhetoric, clear about their hostile intentions, and certain of their apocalyptic beliefs. Here are their top anti-Israel statements from 2013, with links to the original source in Persian. These are the people who are pursuing a nuclear weapons capability and stockpiling a long-range missile arsenal; door IDF Luitenant-kolonem (op rust) Michael Segall en Daniel Rubenstein [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.