Terroristen van Islamitische Jihad opgepakt die busaanslag pleegden; grote aanslag in Tel Aviv verijdeld

Bat-Yam-Bomb-1Bat Yam nabij Tel Aviv, 22 december 2013. Passagiers van een lijnbus konden net op tijd de bus verlaten vooraleer de bom explodeerde. Een ontmijner van het IDF die de bom trachtte te ontmantelen raakte gewond [bron].

Terwijl Israëlbashers zich in Londen kostelijk vermaken met de 8 meter lange replica van de Veiligheidsmuur in Israël, die door de Britse Kerk werd opgetrokken in de tuin van de Anglikaanse St. James Church nabij Piccadilly Circus in het centrum van Londen [kostenplaatje: 36.000 euro], lijkt iedereen al lang vergeten te zijn waarom die Veiligheidsmuur (in feite voor het grootste deel een veiligheidshekken) werd opgetrokken: om de Palestijnse terroristen buiten de deur van de Joodse staat te houden natuurlijk. Waarom anders?

hugo3Iemand zou eens aan Mahmoud Abbas, de ‘gematigde’ president van de Palestijnse Autoriteit, moeten vragen waarom zijn politiemacht en zijn veiligheidsdiensten niet zèlf de terreurnetwerken op zijn grondgebied opspoort en ontmantelt. Dan kon Israël die muur meteen zelf weer afbreken want dan heeft het nut ervan afgedaan. Maar Abbas doet dat niet omdat hij dat niet wil. Omdat hij zèlf de terreur jegens Israël aanmoedigt en sponsort, terwijl hij tezelfdertijd zijn gulle Westerse donoren schaamteloos leugens opspelt dat hij vrede wil maar Israël niet.

Vier militanten van de terreurgroep de (Palestijnse) Islamitische Jihad (PIJ) uit Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever, werden de voorbije dagen gearresteerd in verband met de bomaanslag op de lijnbus in Bat Yam van 22 december 2013. Nog eens tien anderen, waaronder verscheidene Israëlische Bedoeïenen, werden eveneens opgepakt voor het verlenen van hulp aan de terroristen.

pa-terroristen

Hierboven van l. naar r. drie terroristen van de Islamitische Jihad: Sahada Taamri (24 jr.) en zijn broer Hamadi Taamri (21 jr.) en Sami Harimi (20 jr.). Een vierde lid van de Islamitische Jihad bleek de 22-jarige Yosef Salamah te zijn, notabene een politie agent van de Palestijnse Autoriteit! Dat is één van de redenen waarom de politiemacht van Mahmoud Abbas niet zèlf de terroristen oppakt, omdat veel van de politie agenten namelijk zelf betrokkenen en daders zijn in de terreur.

Volgens de vrijgegeven documenten, werd Harimi vanuit de Westelijke Jordaanoever naar Jaffa gesmokkeld op of rond 22 december door bedoeïenen kennissen, waar hij zich oppepte bad in een plaatselijke moskee en totdat hij in staat bleek om een bom te planten op lijnbus 240 van de Dan maatschapij in het zuiden richting Bat Yam. Veiligheidstroepen zeiden dat de bedoeïenen niet wisten dat Harimi van plan was om een terroristische aanslag te plegen.

nailsDe drie andere terroristen maakten de bom, een drukkoker die werd gevuld met ongeveer 2 kilogram explosieven en verder met een grote hoeveelheid nagels en schroeven (plaatje rechts), met het doel zoveel mogelijk mensen te verwonden. De terrorist Harimi bracht vervolgens de bom met een mobilofoon vanop afstand tot explosie.

De terroristen planden nog een andere, veel omvangrijkere bomaanslag in Tel Aviv, maar werden gearresteerd vooraleer zij die konden uitvoeren, vertelde een officier van het IDF tegenover Ynet News. Tijdens de arrestatie van de terroristen werd nog eens 25 kilogram aan explosieven aangetroffen en aangeslagen, vertelde de officier.

Premier Benjamin Netanjahoe heeft op donderdag de ‘snelle actie’ van de veiligheidstroepen geprezen in het ontmantelen van de terreurcel die achter de poging tot bomaanslag zat. Netanjahoe stelde in een verklaring dat een van de verdachten ‘een Palestijnse politieman’ was, waarvan de premier zei dat het een ‘verder bewijs is van de directe betrokkenheid van de mensen in de Palestijnse Autoriteit in terreuractiviteiten.’ “De tijd is gekomen voor Mahmoud Abbas om te stoppen met bevrijde moordenaars te vieren en zijn volk te leiden naar de weg van de vrede,” zei hij.


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Bat Yam bus bombers caught, were planning larger blast in Tel Aviv – 4 West Bank Islamic Jihad members held for thwarted December 22 attack; 10 Bedouin also unwittingly involved; PM hails arrests, slams Abbas [lezen]
 2. The Jerusalem Post:
  ♦ Security forces nab Islamic Jihad members suspected of planting Bat Yam bus bomb – Shin Bet arrests 4 suspects accused of perpetrating attack, 10 others suspected of aiding them [lezen]
 3. Ynet News:
  ♦ Cleared for publication: Police arrest suspects in Bat Yam bus blast – Shin Bet, IDF, police detain 14 men suspected of involvement in last week’s explosion. Sami Harimi went to pray in mosque in Jaffa, then boarded bus, placed bomb; door Yoav Zitun [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Eén persoon gewond bij bomaanslag op lijnbus in Bat Yam nabij Tel Aviv [lezen]
 • Palestijnen grijpen opnieuw naar geweld en terreur om vredesproces te stoppen; door Missing Peace [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.