Israëlisch Leger (IDF) benoemt majoor Oshrat Bachar tot eerste vrouwelijke bataljonscommandant

majoor
Het IDF heeft haar eerste vrouwelijke bataljonscommandant aangesteld, majoor Oshrat Bachar (plaatje hierboven), die een Combat Intelligence eenheid zal leiden in het Southern Command langsheen de grens met Egypte. Majoor Bachar zal worden bevorderd tot de rang van luitenant-kolonel en zal aan het hoofd staan van een bataljon genaamd Eitam, belast met het toezicht op vijandige terroristische activiteiten in de Sinaï. Het bataljon werd genoemd naar brigade-generaal Efraim “Effi”  Eitam, een Joods-orthodoxe officier en een oorlogsheld van ed Jom Kippoeroorlog van 1973.

Zij begon haar militaire carrière als soldaat op een uitkijkpost in het Combat Intelligence Corps, en ging over tot een compagniescommandant op het veld. Van daaruit werd ze docent aan de IDF’s Combat Intelligence School, om dienst te nemen als afdelingshoofd in het kantoor van de adviseur aan de chef-staf omtrent vrouwenzaken. Majoor Bachar voltooit momenteel een cursus voor commando aan de bijzondere stafdienst van Glilot en zal dan haar opleiding tot bataljonscommandant aanvatten.

Haar echtgenoot majoor Ohad Bachar met wie ze samen een dochterje heeft, vertelde in een publicatie van het leger de voorbije dagen dat ze beiden het doel delen om bataljonscommandanten te worden en prees zijn vrouw voor “het realiseren van haar ambities en het maken van een doorbraak als de eerste vrouw in dergelijke hoge functie.” Tijdens een conferentie voor het aanwerven van vrouwen voor de Intelligence Eenheden Combat in 2008, vertelde Bachar aan jonge vrouwen dat “dit uw kans is om pioniers te zijn in deze kwestie, en een andere steen te metsen in deze nieuwe en krachtige muur.”

Het IDF is het enige leger ter wereld waar vrouwen verplichte militaire dienst hebben. Volgens officiële gegevens van het IDF, staan 92 procent van de posities in het leger open voor vrouwelijke soldaten, die samen 33 procent van het IDF vormen. Het aantal vrouwelijke officieren met de rang van kolonel is met 100% toegenomen in de afgelopen tien jaar, een stijging van 2 procent in 1999 tot 4 procent vandaag. Het percentage vrouwen met de rang van luitenant-kolonel groeide met 70 procent, van 7,3 procent naar 12,5 procent in dezelfde tijdspanne.

majoor2Majoor Oshrat Bachar klaar om als bataljonscommandant de verdediging te leiden tegen de vijanden die de Joodse staat Israël omringen


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post:
  ♦ IDF appoints first female battalion commander – Maj. Oshrat Bachar will be promoted to rank of Lieut.-Col and will head Eitam battalion, tasked with monitoring terror in Sinai Peninsula; door Yaakov Lappin [lezen]
 2. IOL News Blog:
  ♦ Keeping the country safe is a woman’s job; door Dan Williams [lezen]
 3. The Times of Israel:
  ♦ IDF appoints first female battalion commander – Oshrat Bachar to return to Israeli-Egyptian border, where she rose through the ranks, to make history; door Yifa Yaakov [lezen]
 4. Israel Hayom:
  Meet the IDF’s first female combat battalion commander – While the field intelligence branch has many female company and deputy company commanders, there has never been a female battalion commander • Bachar’s battalion is tasked with monitoring the increasingly volatile Sinai Peninsula; door Lilach Shoval [lezen]
 5. Vos Iz Neias Blog:
  ♦ Israel – Female Soldiers Are Valued More Than Their Counterparts For Multi-Tasking [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Monalisa Abado, Israël’s eerste Arabische vrouw in het IDF, gaat thans voor commandant +video [lezen]
 • Mona Lisa is het nieuwste geheime anti-terreurwapen van het Israëlische Leger (dd 7 dec. 2011) [lezen]
 • De vrouwelijke soldaten van het IDF – de Israeli Defence Forces +video [lezen]
 • Vrouwen als soldaat op het slagveld in het IDF +foto [lezen]
 • Vrouwen in het Israëlische leger – IDF [lezen]
 • Vrouwelijke IDF soldaten veroorzaken schandaal door hun ‘geheime wapens’ te tonen op Facebook [lezen]
 • De Israel Defense Forces (IDF), het meest vrouw-vriendelijke leger op aarde +video [lezen]
 • Zeven goede redenen waarom het IDF beschouwd wordt als voorbeeld van tolerantie [meer]
 • Aantal vrouwen in Israëlische luchtmacht (IAF) is de afgelopen 20 jaar verdubbeld [lezen]
 • Met de vrouwen van het Karakal Bataljon op oefening in de woestijn aan de Gazaanse grens +video [lezen]
 • Zwaar gewapende terreurcel uitgeschakeld aan zuidelijke Egyptisch-Israëlische grens [meer]
 • Korporaal Eleanor Joseph, de eerste vrouwelijke Israëlisch-Arabische paracommando [meer]
 • Hamas waarschuwt Gazanen voor verleidelijke Israëlische vrouwelijke soldaten + video [lezen]

Een gedachte over “Israëlisch Leger (IDF) benoemt majoor Oshrat Bachar tot eerste vrouwelijke bataljonscommandant

 1. YOU ROCK GIRL !

  (helaas wel noodzakelijk met al die bloeddorstige landen eromheen, pfff)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.