Israëlische luchtmacht bestookt terreurnesten in Gaza als reactie op het afvuren van raket op Israël

MIDEAST ISRAEL PALESTINIANSTerroristen van de (Palestijnse) Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza weer op pad

Wat totaal geen nieuwswaarde heeft in de westerse media, maar uiteraard wel in Israël, is telkens wanneer terreuraanslagen worden gepleegd en raketten en mortiergranaten worden afgevuurd op de Joodse staat. Gisteren, donderdag 2 januari 2013 was het andermaal prijs voor Israël.

In de vooravond van donderdag werd een raket afgevuurd vanuit de door Hamas bestuurde Gazastrook die insloeg in de buurt van de Joodse gemeenschappen nabij het veiligheidshekken rondom de Strook. Er werden geen lichamelijk gewonde personen noch materiële schade gerapporteerd. “Terroristische organisaties hebben Israëlische burgers onder vuur genomen. Het IDF zal doorgaan met haar kordaat optreden tegen iedereen die terreurdaden pleegt tegen de Staat Israël,” las een verklaring van het IDF.

Het duurde niet lang vooraleer de Israëlische Luchtmacht (IAF) de daad bij het woord voegde en enkele uren later reageerde op de terreuraanslag. Verschillende gevechtsvliegtuigen van de IAF bestookten afgelopen donderdagnacht terreurbolwerken in de Gazastrook. Volgens een verklaring van het IDF nam een gevechtsvlliegtuig een terroristische infrastructuur in het centrum van de Strook onder vuur en werden drie operationele raketlanceerinstallaties van de terroristen uitgeschakeld. Al de vliegtuigen konden veilig terugkeren naar hun basis.

Eerder op donderdag werd een 16-jarige Gazaanse terrorist, die trachtte het veiligheidshekken rondom de Strook te beschadigen, in het been geschoten nadat hij eerder verschillende waarschuwingen van IDF-soldaten in de wind had geslagen. Het IDF gaf omtrent dit incident een verklaring vrij waarin werd opgemerkt “dat een onbekend aantal terroristen probeerden het veiligheidshekken te vernietigen of te beschadigen. Ondanks de waarschwingen gingen de terroristen door met hun activiteiten,” aldus het IDF.

Saleh Abu LatifSlechts een paar dagen geleden had de IAF een aantal terreurnesten bestookt in de Gazastrook in antwoord op de moord door een Gazaanse sluipschutter van de 22-jaar oude Saleh Shukri Abu Latif. Er is recent een escalatie van terreuraanslagen aan de gang en minister van Defensie Moshe Yaalon heeft Hamas gewaarschuwd dat Israël’s geduld met betrekking tot de raketaanslagen zowat ten einde is. “Ik adviseer Hamas ons geduld niet op de proef te stellen,” waarschuwde Yaalon, “Als er geen rust komt in Israël, dan komt er ook geen rust in Gaza,” voegde hij eraan toe.

De Israëliër die toen om het leven werd gebracht door een Gazaanse sluipschutter, was Saleh Abu Latif (plaatje rechts), afkomstig uit de door Bedoeinen overwegend bewoonde stad Rahat. Hij werkte tussen Nahal Oz en Kfar Aza als burger in dienst van het Israëlische ministerie van Defensie voor de herstelling van een deel van de omheining aan de Israël-Gazaanse grens, dat een week eerder tijdens de storm beschadigd raakte. Het hekken was op drie plaaten ingestort als gevolg van de storm.

Voorbeeld van eenzijdige berichtgeving in de westerse mainstream media:
hamas-attacks


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ IAF Hits Several Targets in Gaza – IAF strikes terrorist targets in Gaza after a rocket exploded in one of the communities along the security fence; door Elad Benari [lezen]
  ♦ Rocket Lands near Gaza Security Fence – A rocket launched by terrorists in Hamas-ruled Gaza exploded, Thursday evening, in one of the communities along the Gaza security fence – No injuries or damage were reported [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ IAF strikes Gaza in response to rocket fire – After rocket explodes in southern Israel, rocket launchers targeted in north of strip [lezen]
  ♦ Hamas leader says no to new war with Israel – Terror group’s chief in Gaza says he is uninterested in sparking another round of violence with ‘enemies’ [lezen]
 3. The Jerusalem Post:
  ♦ IAF strikes targets in northern Gaza Strip in response to rocket fire – The Israel Air Force attacked targets in the Gaza Strip on Thursday night in response to Palestinian rocket fire – Air Force jets struck three concealed rocket launchers in the north of the Strip and terror infrastructure at the center of Gaza [lezen]
  ♦ Rocket from Gaza lands in southern Israel, no injuries – A rocket fired from Gaza Thursday evening landed in Israeli territory near the border with the Strip – The projectile allegedly landed in an open area in the Eshkol Regional Council. An explosion was reportedly heard in the nearby area – No injuries or damage were reported – Security forces were searching for remnants of the rocket [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Israëlisch leger reageert met luchtaanvallen op de Gazastrook na verscheidene Palestijnse aanslagen [lezen]

2 gedachtes over “Israëlische luchtmacht bestookt terreurnesten in Gaza als reactie op het afvuren van raket op Israël

 1. Kijk hier voor worden door de Islamitische Jihad de Europese fondsen, die in werkelijkheid afkoopsommen zijn, gebruikt!!!
  Voor degene die zich afvragen, afkoopsommen? Gaan we even terug naar zondag 6 februari 1972. De gas compressorstations bij Ravenstein en Ommen van de Nederlandse Gasunie werden door Fatah bommen opgeblazen. Na deze aanslagen volgden er nog vele op Europese instellingen, ondernemingen en personen. Fatah werd voor Europa een groot probleem. De oplossing voor dit probleem werd gevonden in een afkoopsom (de huidige Europese fondsen) die gestort werd op de rekening van de Egyptenaar Yasser Arafat, nu op die van Mahmoud Abbas en zijn rovers.
  Met deze Europese fondsen worden nu de Qassamraketten door Hamas geproduceerd, en de Kassam en Gradraketten in Iran gekocht .
  Dat er zo nu en dan moeders en of kinderen omkomen tijdens een barrage van tientallen raketten die afgevuurd worden vanuit noord-oost Egypte, zuid Libanon of west Jordanië hebben wij als Europeanen toch niets mee van doen.
  En weer wassen Europeanen hun handen in onschuld!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.