Door EU gefinancierde NGO voor Palestijnse jeugd: Israëliërs in Jeruzalem zijn ‘ratten en kraaien’ +video

kraaien01PA TV over Joden en Israëlische soldaten in de straten van Jeruzalem:
“De kraaien gaan voorbij en krassen – en de ratten zijn gewapend.”

Sinds einde juli 2013 werd het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen hervat, maar daar is bij de Palestijnen aan de grond weinig van te merken. De haatpropaganda tegen Israël en de Joden, gestuurd door de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas in zijn Palestijnse Autoriteit, draait onverminderd verder en dat op kosten van de Europese Unie en andere westerse donoren.

rats02Tijdens een episode van het programma ‘Sights of Jerusalem‘ zoals dat werd uitgezonden door de officiële omroep van de Palestijnse Autoriteit (PA TV) op 18 oktober 2013, werden andermaal Israëliërs en Joden ontmenselijkt en afgeschilderd als “kraaien” en “ratten”.

Daar bovenop werd in het programma de Joodse geschiedenis ontkend alsmede de Joodse band met Jeruzalem, en werden Israëlïërs “vreemdelingen” genoemd.

Het bewuste programma was een co-productie tussen de Palestijnse nationale omroep (PA TV) van Mahmoud Abbas en van PYALARA, een Palestijnse niet-gouvermentele organisatie (NGO). PYALARA wordt gefinancierd door NGO Development Center (NDC) dat in 2009 beschikte over een jaarbudget van ca. 14 miljoen dollars.

Volgens recente info op de website van PYALARA wordt de NDC financieel gesteund door de volgende donoren: de Europese Unie , de Wereldbank (4 milj. dollar in 2009), door de Franse overheidsorganisatie Agence Française de Développement (3,9 milj. dollar in 2009)  en een donor consortium van Zwitserland, Denemarken, de Nederlanden en Zweden (samen goed voor 4,7 milj. dollar, ofte 32,9 % van het jaarbudget van 2009).

Zo weet u ook weer waar uw belastingsgelden via de ontwikkelingsprogramma’s van uw overheid naar toe gaan: om de haatwinkel van de PA tegen Israël en de Joden draaiende houden ipv deze fondsen te besteden aan zinvolle projecten die vrede tussen Israël en de Palestijnen kunnen bevorderen.

Commentator van de Palestijnse omroep vertelt:

“Soms houden we ons in om in de straten van Jeruzalem omhoog te kijken omdat het zicht boven de muren wordt verstoord (dat wil zeggen, door de Israëlische vlag). De blauwe kleur heeft niets te maken met de lucht of de zee. De witte kleur is niet de kleur van vrede, maar de kleur van een vod gedrenkt in ons bloed. De Ster [van David] in het midden verlicht ons pad niet…”

“We kunnen wakker worden en voor gesloten poorten staan en onteigende huizen in Jeruzalem. De kraaien gaan voorbij en krassen (Joden in beeld) en de ratten zijn gewapend (Israëlische soldaten in beeld). Maar we weten dat de poorten enkel zullen glimlachen wanneer wij er doorgaan… Jeruzalem zal nooit een andere taal accepteren dan de Arabische taal en geen andere dan de Palestijnse nationaliteit, ongeacht hoeveel vlaggen van vreemdelingen door de lucht wapperen.”


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “De enige ratten & valse kraaien die ik hier zie komen uit de EU!”

Bronnen:

 1. Palestinian Media Watch (PMW):
  ♦ EU-funded NGO for youth on PA TV: Israelis in Jerusalem are “crows and rats” – “Jerusalem will never recognize any language other than Arabic and any nationality other than Palestinian” – EU and World Bank fund the producer of this program; door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik [lezen]
 2. NGO Monitor:
  ♦ NGO Development Center (NDC – on behalf of Switzerland, Sweden, Netherlands, Denmark) [lezen]
 3. The Times of Israel:
  ♦ Israelis doubt Palestinians’ intentions, PM tells Kerry – Netanyahu blasts prisoner celebrations in Ramallah, but secretary praises releases, says leaders will have to make ‘tough decisions’; door Gavriel Fiske [lezen]
 4. Arutz Sheva:
  ♦ EU-Funded NGO Dehumanizes Jews on PA TV – PMW reveals broadcast calling Jews ‘crows, rats, foreigners’ in Jerusalem, city of ‘Arabic and Palestinians.’ Funded by EU, World Bank; door Ari Yashar [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.