‘Welke debiel laat nou terroristen vrij zonder vredesakkoord?’ dixit oud-marinechef Eliezer Marom

terrorist-releaseAmerikaanse minister voor Buitenlandse Zaken John Kerry applaudiseert voor premier Netanjahoe voor het vrijlaten van Palestijnse terroristen en moordenaars. Kerry zit bovenop een kooi waarin de Amerikanen al 26 jaar lang de Israëlische agent Jonathan Pollard gevangen houden. Te weten dat Pollard niet één Amerikaan heeft vermoord maar wel al veel langer vastzit dan het Palestijnse schorem dat Israël thans uit hun kooi laat vliegen. [bron cartoon: Israel Matzav]

Eliezer Marom, voorheen het hoofd van de Israëlische marine, bekritiseerde op woensdag jl. de Israëlische regering voor het vrijlaten van Palestijnse terroristen en moordenaars in wat hij aanduidde als een ‘politiek akkoord’. Marom, die sprak op een seminarie van het National Security Studies Center aan de Universiteit van Haifa, had kritiek op de overheid voor het maken van een verbinding tussen de terroristen vrijlating en verdere bouwplannen in Judea en Samaria.

Eliezer Marom“Het loslaten van terroristische moordenaars met bloed aan hun handen, zonder een vredesakkoord, om een regeringscoalitie bij elkaar te houden die de bouw in de nederzettingen zou toestaan, is naar mijn mening een waardeloze zet,” zei Marom.

Hij voegde eraan toe: “Het deel dat mij het meest kwaad maakt is dat deze gebeurtenis, de vrijlating van de gevangenen, een soort van ‘politiek akkoord’ is. Wie laat er nu moordenaars vrij vooraleer er een soort van overeenkomst werd beklonken en waarom maken zij een akkoord dat we verder kunnen bouwen in ruil voor de vrijlating van moordenaars met bloed aan hun handen? Dit is nog nooit eerder vertoond.”

Marom zei dat zelfs het Shalit akkoord (oktober 2011), waarbij Israël 1000 mannelijke en 27 vroiuwelijke Palestijnse teroristen en moordenaars vrijliet, in ruil voor één enkele Israëlische soldaat, korporaal Gilad Shalit, niet per se het juiste ding was om te doen, maar het heeft de lijn niet overschreden vergeleken met dit vrijlatingsakkoord van terroristen.

“Men kan redetwisten over het Shalit akkoord, we beten op ons lippen maar deden uiteindelijk wat we hadden afgesproken. Ik weet niet of dit het juiste ding was om te doen, maar we kregen wel Gilad Shalit ermee terug,” zei hij.

Parlementsleden van enkele van centrum-linkse partijen in de coalitie hebben herhaaldelijk de vrijlating van terroristen, waarin Israël de Palestijnse Autoriteit tegemoet kwam als een ‘gebaar van goede wil’, gekoppeld aan bouwvergunningen voor woningen in Judea en Samaria.

De religieuze Zionistische Joodse Thuispartij verwerpt deze verbinding zeggende dat Israël het recht heeft om te bouwen in Jeruzalem, Judea en Samaria telkens wanneer zij dat wil, ongeacht of het terroristen vrijlaat.


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ Former Navy Head: Who Releases Terrorists With No Peace Deal? – Former Navy chief Eliezer Marom criticizes government for releasing terrorists in what he calls a “political deal”; door Elad Benari [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Beelden hoe Mahmoud Abbas vrijgelaten Palestijnse moordenaars als helden onthaalt +video [lezen]
 • Israël heeft 3de groep Palestijnse moordenaars en terroristen vrijgelaten [lezen]
 • Namen bekend van 3de groep Palestijnse terroristen en moordenaars die Israël vrijlaat voor vrede [lezen]
 • Hamas liegt weer: ’75 procent van de gevangenen in Israëlische gevangenissen zijn kinderen’ [lezen]
 • Vredesproces: Palestijnen wachten enkel nog op vrijlating van 52 gevangenen en dan is’t afgelopen [lezen]

5 gedachtes over “‘Welke debiel laat nou terroristen vrij zonder vredesakkoord?’ dixit oud-marinechef Eliezer Marom

 1. Nogal wat ultra-orthodoxe Joden geloven dat je de vijand veel beter kan bestrijden met een gebed. Ik betwijfel of dat tegenover een Palestijnse terrorist met een kalashnikov in de hand en een raketlanceerder op zijn schouder, wel de meest efficiente manier is.

  Anderzijds zie ik dat ultra-othodoxe Joden, minder religieuze Joden in Israël regelmatig bekogelen met stenen en rotsbrokken, wanneer ze het wagen op de sabbat een auto te besturen of een bioscoop bezoeken.

  Als ze hun eigen volk kunnen bekogelen met stenen, zijn ze ook geschikt om handgranaten naar Pal-Arabische terroristen te gooien, denk ik dan. Rechten betekent ook plichten. De lasten en de baten in Israêl moeten door iedereen gedeeld wordt.

  Tenslotte is Israël geen vakantiedorp, maar een land dat al 65 jaar in oorlog is met zijn Arabische buren en Iran. Dat in de Europese landen uitzondering kan gemaakt worden om religieuze redenen, is geen punt. De laatste V1-raket die in België insloeg dateert van maart 1945. In Israël het voorbije weekeinde.

  Like

 2. Nee, vooral geen commentaar geven. Vooral geen commentaar geven over de politieke besluitvorming. Marom heeft gelijk: het loslaten van terroristen en moordenaars loslaten, zonder dat er een afspraak of vredesakkoord aan vastzit is ook stom. Dat mag en moet zelfs hardop gezegd worden!

  Ach, kort geleden zag ik nog een video, ik weet niet meer waar, waarin een woordvoerder van de Palestijnen zei, als de laatste groep gevangenen vrij is, dat dan de vredesonderhandelingen beëindig worden, ach je weet wie de zwarte piet krijgt.

  Israël schiet er niks me op, de Palestijnen hebben hun strijders weer vrij….. een win-win-situatie voor de Palestijnen. Dank zij de druk van Obama.

  En vooral geen commentaar geven…..

  Like

 3. Daar moet hij dan ook van genieten. De wetgeving betreffende dienstplicht is mij volledig duidelijk, de echaredische ofwel ‘ultraorthodoxe’ kunnen het recht doen gelden op wettelijke vrijstelling. Dat doen zij dan ook, jammer.

  Like

 4. Marom is met pensioen. 😉

  Overigens is in Israël bijna elke Jood militair of is dat ooit geweest. En dan wel 3 jaar dienstplicht voor mannen en 2 jaar voor vrouwen. Dat moet ook wel, gezien de omringende Arabische staten al meer dan 65 jaar in oorlog verkeren met de Joodse staat (behoudens Egypte en Jordanië.)

  In tegenstelling tot de Arabische landen, kan Israël zich geen enkele nederlaag permitteren want dan wordt het van de kaart geveegd.

  Like

 5. Eliezer Marom zou er verstandig aan doen geen commentaar te leveren op de politieke besluitvorming. Zijn persoonlijke mening is in deze absoluut niet terzake doende. Een militair dient zich te schikken of weg te wezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.