Beelden hoe Mahmoud Abbas vrijgelaten Palestijnse moordenaars als helden onthaalt +video

كلمة السيد الرئيس خلال استقبال الدفعة الثالثة من الأسرى المحررين

Toespraak door van PA-president Mahmoud Abbas
tijdens zijn onthaal van de derde tranche van vrijgelaten gevangenen

Zoals bekend heeft Israël maandagnacht 30 op 31 december 2013, een 3de groep van 26 gevangen Palestijnse terroristen en moordenaars op vrije voeten gesteld. Eerst werden 3 gevangenen afgezet aan de grensovergang Erez om vrijgelaten te worden in de Gazastrook. Vervolgens 5 anderen in oostelijk Jeruzalem, Pal-Arabieren die in feite in aanmerking komen voor de Israëlische nationaliteit en zich vrijelijk met ID-kaarten doorheen Israël hunnen bewegen!

ramallah-lynching-blood-handsOmstreeks 1 uur ‘s nachts lokale tijd, werden de laatste 18 Palestijnen afgezet aan de controlepost van Beitunia, op weg richting de feestvieringen in Ramallah. Het waren allemaal Palestijnen die hun misdaden begingen voor het afsluiten van de Oslo Akkoorden in 1993.

Allen hebben ze bloed aan de handen en hebben tussen 19 en 28 jaar van hun leven achter de tralies gezeten in Israëlische gevangenissen. Bekijk hier op deze blog de lijst van namen en misdaden van de 3de groep Palestijnse terroristen en moordenaars die Israël heden heeft vrijgelaten in ruil voor het recht om de Palestijnen rechtstreeks te mogen aanspreken in het kader van het vredesproces. Meer moet dat niet zijn. :(

Meteen na hun aankomst, werden de 18 moordenaars hartelijk verwelkomd door de ‘gematigde’ president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, die hen temidden een juichende menigte stond op te wachten in Ramallah. Vandaar ging het over de rode loper naar de Muqata, het hoofdkwartier van de Palestijnse Autoriteit, alwaar aan de graftombe van Yasser Arafat bloemenkransen werden neergelegd.

Daar werden ze toegesproken door Mahmoud Abbas die zei:  “Vandaag is een dag van vreugde voor ons volk, onze families en onze gevangen helden… Wij beloven dat dit niet de laatste keer zal zijn dat gevangenen worden vrijgelaten,” en voegde eraan toe: “Er zal geen definitief akkoord komen met Israël zolang niet al de gevangenen weer vrij zijn.

Het is niet duidelijk of Abbas met “alle gevangenen vrilaten” enkel de laatste 4de groep van 26 gevangenen bedoelde ofwel de ca. 4.700 Palestijnen die nog in Israëlische gevangenissen zitten en waarvan hij bij herhaling heeft geëist dat ze allemaal worden vrijgelaten in ruil voor een ‘definitief’ vredesakkoord met Israël. Ik gok op het laatste, het dubbelzinnig taalgebruik van Abbas en Co kennende. :(

Palestijnse veroordeelden vrijgelaten


Bronnen:

  1. The Algemeiner:
    ♦ PA President Abbas Embraces Released Convicts as ‘Heroes’ (VIDEO) [lezen]
  2. The Times of Israel:
    ♦ Netanyahu condemns hero’s welcome for prisoners- Celebrations of murderers’ release in West Bank and Gaza Strip undermine peace efforts, prime minister says; door Yifa Yaakov [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Israël heeft 3de groep Palestijnse moordenaars en terroristen vrijgelaten [lezen]
  • Namen bekend van 3de groep Palestijnse terroristen en moordenaars die Israël vrijlaat voor vrede [lezen]
  • Hamas liegt weer: ’75 procent van de gevangenen in Israëlische gevangenissen zijn kinderen’ [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.