Verzoeken die Israël kan overmaken aan John Kerry als die straks in Israël landt [Fred Barendsma]

dark-weather

Ik ben duidelijk niet de enige die dezer dagen de noodklok luidt over Israël. Hedenochtend kreeg ik de volgende nieuwjaarsboodschap toegezonden van Fred Barendsma, een Nederlandse pro-Israëlactivist uit Katwijk Aan De Rijn in Zuid-Holland. Zijn boodschap is aardig wat religieuzer geïnspireerd dan de mijne en beroept zich vol passie op de steun en de wijsheid van de Almachtige. ‘Alle hulp is welkom,’ denk ik dan maar, als goj. 😉

Echter, ook Fred komt tot eenzelfde conclusies op basis van de feiten zoals ze zijn en de lessen die werden getrokken uit het verleden, en hij waarschuwt luidkeels voor het dreigend onweer dat Israël bedreigt. De brief circuleert in de Engelse taal en werd door mezelf heden vertaald naar het Nederlands.

Fred Barendsma schreef:

Beste lezer,

Ik bid dat de Heer deze woorden zal gebruiken, die naar veel van mijn Israëlische en Joodse vrienden in de wereld werden gezonden, om hun door God gewilde vastberadenheid te versterken en niet te buigen onder de druk van de Goyim!

Fred BarendsmaJan Willem van der Hoeven, directeur van de International Christian Zionist Center (ICZC) in Israël, zet u schrap voor John Kerry die als Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken aan boord zal gaan van zijn vliegtuig voor nog een vlucht naar het Midden-Oosten.

Hier zijn een paar verzoeken die de Israëlische regering beter kan klaar houden om aan haar Amerikaanse gast voor te leggen:

1. Gelieve aan president Barack Obama, met alle respect, duidelijk te maken dat tenzij Jonathan Pollard – die zelfs niet één Amerikaan heeft vermoord – wordt vrijgelaten na zijn 26 jaar opsluiting in de gevangenis, dat Israël in het andere geval zal verzaken aan zijn bereidheid om Palestijnse gevangenen vrij te laten – de meeste van hen die koelbloedige moordenaars zijn en veel minder tijd in de gevangenis hebben doorgebracht.

2. Gelieve aan president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas duidelijk te maken, die zijn voornemen bekend maakte dat niet één Israëlische Jood mag wonen in zijn zo gewilde Palestina, dat hij zich moet voorbereiden om de poorten van zijn nieuwe staat te openen voor al de Palestijns-Arabische burgers van Israël. Want als de Verenigde Staten niets te zeggen heeft over Abbas’ wens om een judenrein Palestina te hebben, zal het ook zeker niets te zeggen hebben over Israël als het een araberrein Joodse staat zou worden.

3. Maak duidelijk aan het PA leiderschap – en de rest van de Arabische wereld – dat de Palestijnse islamitische geïnspireerde leugen van het ontkennen van elke historische Joodse band met Jeruzalem en de Tempelberg (waar twee keer in de geschiedenis Gods heilige Huis stond voor Israël, Zijn volk) – een leugen waarvan het doel is om deze stad af te scheuren van Israël en het Joodse volk – dat deze ontkenning de doodsteek zal betekenen voor de huidige onderhandelingen.

4. Gelieve uw president eraan te herinneren hoe Israëls vijanden de terugtrekkingen uit het verleden – uit Zuid-Libanon en Gaza – hebben misbruikt en toestonden dat tienduizenden raketten vanuit deze gebieden werden afgevuurd naar vredelievende Israëlische woonwijken.

In het licht van deze, kunt u dan duidelijk maken aan Abbas en zijn gangsterbende dat van geen enkele Israëlische regering kan worden verwacht dat het zich terugtrekt uit gebieden, ook niet uit diegene die dichter liggen bij de belangrijkste bevolkte gebieden, zonder het behouden van een stevige militaire aanwezigheid in de Jordaanvallei om een dergelijk herhaaldelijk misbruik van haar bereidheid voor vrede te voorkomen! En gelet op het feit hoe essentieel dit wel is, is dit des te meer noodzakelijk gezien het afgrijselijk verraad dat Israël heeft ervaren na het overlaten van haar basisbehoeften inzake beveiliging aan de internationale gemeenschap!

5. Maak het thans onmiskenbaar duidelijk aan de heer Abbas – en niet nàdat de huidige gesprekken afbreken – dat indien de internationale gemeenschap echt een positief resultaat wil zien als gevolg van deze gesprekken, het niet Israël onder druk moet zetten om steeds meer concessies te doen – laat staan haar te lokken met financiële en andere internationale garanties.

In plaats daarvan, zullen deze volkeren worden aangemoedigd om druk uit te oefenen daar waar die behoort te zijn; vertel aan de Palestijnse leiders in niet mis te verstane bewoordingen dat, tenzij het volledig heeft ingestemd met deze minimum eisen van Israël – met inbegrip van de realiteit dat ze vrede sluiten met een Joodse democratische staat in hun regio – dat ZIJ en niét Israël, verantwoordelijk zullen gehouden worden voor het mislukken van de huidige onderhandelingen.

Fred Barendsma

31 december 2013

fred-barensma2Israelmanifestatie van 13 september 2011 aan het Spuiplein, Den Haag, Nederland, met Fred Barendsma (helemaal rechts) [foto: bron]


Bronnen:

 1. Fred Barendsma op Facebook [hier klikken]

2 gedachtes over “Verzoeken die Israël kan overmaken aan John Kerry als die straks in Israël landt [Fred Barendsma]

 1. Even over de actie betreffende vrijlating van Pollard.
  Laten wij de zaak even nuchter bekijken. Pollard had pech, hij werd gepakt doordat hij fout(en) maakte. Maar ook zijn kontaktpersoon bij de Mossad en of Shabak hebben m.b.t. de werkveiligheid van Pollard steken laten vallen. Op donderdag 21 november 1985 werd hij gearresteerd en in maart 1987 tot levenslang veroordeeld. En laten wij wel zijn, Pollard wist als je als verzamelaar wordt gepakt weet je dat je de meeste boterhammen in vrijheid wel hebt gegeten.
  En nu even terug naar de mensen die zich inzetten voor de vrijlating (gratieverlening) van Jonathan. Met alle recept, maar maak verdikkeme niet zo’n heisa jullie maken een eventuele gratieverlening op deze manier zo goed als onmogelijk!!
  Laat dit aan mensen over die echt iets kunnen doen in het belang van Jonathan, de Israëlische premier

  Like

 2. Alles dat Israel raakt, raakt ook de hele wereld. Israel is nu eenmaal een volk van God. Of moeten we tot in den treure blijven herhalen : Israel WAS ooit een volk van God ?
  Hetzelfde gaat zonder meer ook op voor de Christelijke wereld.
  Verneder u voor God met groot berouw, zoniet is er geen enkele hoop meer.
  Verneder u voor God en Hij zal u verhogen.
  Een betere raad kan men niemand geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.