Hamas liegt weer: ’75 procent van de gevangenen in Israëlische gevangenissen zijn kinderen’

Islamic-Jihad-Child2“Jong geleerd is oud gedaan”
Propagandaposter van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza

Hamas twitterde op 29.12.2013:

#Data: 75% of the detainees in #Israeli jails are #children http://t.co/1TRxwHXIoV #Humanrights #StopIsrael #Terror #Palestine
— Alqassam Brigades (@AlqassamBrigade) December 29, 2013

En inderdaad, als je de link naar de website van de Al Qssam Brigades (de gewapende vleugel van Hamas) volgt staat er te lezen dat “75 procent van de gevangenen in Israëlische gevangenissen kinderen zijn” (zie screenshot hieronder).

Echter, diegenen die de moeite doen om het artikel zèlf te lezen komen er moeiteloos achter dat Hamas wat ‘overdreven’ heeft met zijn titel (en in zijn twitterbericht):

“Het departement voor Statistieken in Ramallah toont in een bericht van vrijdag (27 dec.) dat 75 procent van de gevangenen in 2013 kinderen zijn onder de leeftijd van 18 jaar en jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud.”
[Origineel: “Department of Statistics in Ramallah, in a report on Friday, showed that 75%is of the detainees in 2013 were children under the age of 18 and young people between 18 and 30 years old.”]

Ha zo, in feite moet het dus zijn: 75 % van de gevangenen zijn kinderen tussen 0 en 30 jaar oud en die info hebben ze weggeplukt bij de officiële Palestijnse bevolkingsgegevens, die ons vertellen dat meer dan 75% van de Palestijnse bevolking jonger is dan 30 jaar. Volgens het Palestinian Central Bureau of Statistics (PCBS) was in 2009 41,9 procent van de bevolking jonger dan 15 jaar en daarboven en tot 30 jaar oud, nog eens ca 35%. Waarschijnlijk hebben ze bij Hamas al die gegevens [bewust] door elkaar geklutst. Of had het anafalbetisme weer eens toegeslagen.

Maar er had in het twitterbericht ook kunnen staan “Kinderen tussen 0 en 90 jaar oud,” dan hadden we de ganse Palestijnse gevangenenpopulatie in één en dezelfde leugenbox van Hamas zitten. Alleen laat dat de kassa niet meer zo hard klinken bij die onnozele Europeanen, die met bakken dollars en euros gooien naar de Palestijnen maar amper een halve euro doneren aan bv. de Syrische vluchtelingen…

kids2

‘k Ben benieuwd wat de westerse media van dit twitterbericht bakken. Die lezen ook maar enkel “de titels” zoals die hen in ruige vorm worden aangereikt door de Palestijnse terreurgroepen in Gaza en de West Bank en nemen die vrijwel kritiekloos en zonder bronchecking, over in hun dagelijkse kranten en nieuwsjournaals. Dat herinneren we ons nog goed hoe dat ging tijdens Operation Cast Lead (winter 2008) en Operation Pillar of Defense (nov. 2012).

De Israëlische pers daarentegen, die nochtans erg accuraat en betrouwbaar is, wordt zelden of nooit geraadpleegd en zeker nooit als bron aangehaald. Want daarvan weet iedereen natuurlijk dat die “door die satanische Joden” werd geschreven en die is in hun perfide gedachtengang per definitie “onbetrouwbaar, gemanipuleerd en leugenachtig” precies “omdàt het van de Joden komt.” Ruik ik hier weer de hellestank van het antisemitisme of is dat maar inbeelding? 😦

Een gedachte over “Hamas liegt weer: ’75 procent van de gevangenen in Israëlische gevangenissen zijn kinderen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.