Islamisten voeren op de West Bank campagne tegen vrouwenrechten: ‘Vrijheid alleen in Islam’

Het begon allemaal met een gewone hoofddoek… [bron]
klik op het plaatje voor een groot beeld (960 x 670 pixels)

De pan-islamitische groepering Hizb ut-Tahrir blijft een uitgebreide campagne voeren om westerse waarden met betrekking tot de vrouwenrechten door het houden van conferenties over vrouwen in de sharia [islamitische] wet, die opgevoed worden tot strikte gehoorzaamheid ten aanzien van hun vader en later aan hun man. De conferenties worden gehouden in Judea en Samaria en in de Arabische wijken van Jeruzalem.

Hizb-ut-Tahrir1Volgens de islamitische wet, moeten vrouwen altijd eerst toestemming vragen om het huis op eender welk moment te verlaten. Na het huwelijk, worden ze geïnstrueerd dat ze ten allen tijde beschikbaar moeten zijn om aan de (seksuele en andere) grillen en wensen te voldoen van hun mannelijke echtgenoot – met of zonder haar uitdrukkelijke toestemming.

Een van de evenementen die in Jeruzalem werd gehouden voerde een 13-jarig meisje op genaamd Zeinab, die verscheen in conservatieve islamitische kledij en een toespraak voorlas waarin zij de islam ‘de vriendelijkste religie van de mensheid’ noemde en vrouwen aanspoorde om zich strikt te houden aan de wetten die hen door de sharia worden opgelegd. Zeinab benadrukte haar vroomheid in het gebed, het lezen van de Koran en door haar religieuze kleding.

Zeinab viel onmiddellijk daarna de vrouwenrechtenorganisaties aan en beweerde dat de vrijheid die aan vrouwen werd gegeven om hun vaders huis te verlaten na de leeftijd van 18, leidt tot ‘losbandigheid’, inclusief de mogelijkheid om mensen te praten via het Internet, op de universiteit en eventueel achter gesloten deuren.

Zeinab haalde ook scherp uit naar de vrouwengroepen die strijden voor mensenrechten voor door vrouwen aan te moedigen om te klagen indien zij leden onder huiselijk geweld, wat leidt tot arrestaties van mannelijke familieleden. Westerse rechten en vrijheden gelden niet voor moslimvrouwen, beweerde het meisje en zijn gewoon instrumenten door het Westen om vrouwen te stimuleren om vrijwillig hun lichamen vrij te geven.

Ironisch genoeg, wordt Hizb ut-Tahrir verboden in veel moslimlanden vanwege de vele vermeende banden met het terrorisme, maar is nog steeds legaal in Israël en in de meeste westerse landen (waaronder ook in België en in Nederland) in het kader van wetten van de vrijheid van meningsuiting die het beoogt te ondermijnen.

Video: volledige toespraak van Zeinab (in het Arabisch)


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Islamists Oppose Women’s Rights: ‘Freedom Only in Islam’ – Hizb ut-Tahrir continues extensive campaign in Judea, Samaria against ‘Western values’; 13 year-old speaker condemns women who report abuse; door Dalit Halevi en Tova Dvorin [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Radicale antisemitische moslimgroep manifesteert in Brussel [lezen]
  • Antisemitische extremisten komen op 3 juli samen in Amsterdam; door Cidi.nl [lezen]

Vrouwen van Gaza

Gegijzeld door Hamas

Een gedachte over “Islamisten voeren op de West Bank campagne tegen vrouwenrechten: ‘Vrijheid alleen in Islam’

  1. Ik vond al dat gekloot met betrekking tot modetrends, modeaccessoires, kledingtips en stijladvies toch al niets. Gewoon eenvoudig huppakee aan die chador, beter nog de Burqa. En mannen vergeet de vele besparingen niet op; ondergoed, make-up, kapper, bikini’s, bikinilijn tondeuse, enz. enz. Dit zijn toch bedragen die het houden van een ḥarīm mogelijk maken, heerlijk toch.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.