Israël plant grootscheepse operatie om op 3 jaar tijd tienduizenden Franse Joden te repatriëren

operation-solomonOperatie Salomon, 24 en 25 mei 1991. Nagenoeg de gehele Joodse Ethiopische gemeenschap werd naar Israël gerepatrieerd in een ongelooflijk complexe operatie en die daarmee tegelijk de grootste luchtbrug operatie was in de geschiedenis van Israël. De top-secret operatie, die werd uitgevoerd met 34 vliegtuigen, bracht ca. 14.500 Ethiopische Joden in 41 vluchten over naar een veilige haven in de Joodse staat [bron]

De Israëlische regering zal naar verwachting binnenkort een plan goedkeuren om tienduizenden Franse Joden naar Israël te brengen in de komende drie jaar, volgens een bericht in Makor Rishon op vrijdag 27 december 2013. Aliyah plannen van deze omvang zijn er niet meer geweest sinds Operatie Mozes en Operatie Salomon, toen de Ethiopische Joden gered werden van vervolging in eigen land en naar Israël werden gerepatrieerd.

merah2
Islamistische Jodenhaat in Frankrijk heeft een gezicht gekregen: Mohammed Merah

Momenteel ontvluchten reeds tienduizenden Franse Joden in wezen Frankrijk, voor een groot deel te wijten aan de ernstige toename van het (islamistisch) antisemitisme in dat land. Het probleem is dat ze Frankrijk verlaten naar Londen, Canada en de Verenigde Staten en veel minder naar Israël

Slechts 3000 van de de Joden die Frankrijk in 2013 verlieten reisden naar Israël. De Israëlische regering heeft bepaald dat, om de Franse Joden te verleiden naar Israël te komen, drie primaire gebieden aan bod moeten komen: werk, huisvesting en de kwaliteit van het onderwijs.

Om de kwestie van de werkgelegenheid aan te pakken, zal de overheid onder meer bestaande Franse professionele licenties op het gebied van geneeskunde en belastingadvies erkennen, het zal plaatsing in het leger overwegen in banen die in feite beter passen bij de professionele vaardigheden van de Oleh (immigranten), en zullen eigenaars van bedrijven aangemoedigd worden om hun handel naar Israël over te hevelen.

De programma’s Taglit (geboorterecht) en Masa, bedoeld om de Joodse identiteit en solidariteit met Israël te versterken door middel van een 10-daagse reis naar Israël voor jonge Joden, zal voortaan worden uitgebreid tot de Franse joodse jongeren. En Franse Joden worden facto plaatsen aangeboden in de beste scholen. De doelstellingen van het programma zijn het verdubbelen van aantal Franse Joden dat elk jaar naar Israël emigreert.

In 2014 zal het doel zijn om 6000 Franse Joden te repatriëren, 12.000 in 2015 en 24.000 in 2016. De kosten van het programma zijn nog onbekend. De inspanning zal worden gecoördineerd door het kantoor van de premier. De strategie is om een window open te houden gedurende 3 jaar om de Franse Joden aldus voldoende kansen te bieden om de stap te zetten, en ze te vertellen: “Kom NU naar Israël, terwijl het nog goed gaat, want we kunnen dezelfde voorwaarderen niet garanderen in de toekomst.” Wij bij The Jewish Press noemen het reeds “Operatie Mozes” (‘Operation Moïse’.)

Toulouse, Frankrijk, 19 maart 2012. De Franse islamistische beestmens Mohammed Merah vermoordt vier Franse Joden waarvan 3 kleine kindjes. Hun misdaad? Geboren te zijn uit een Joodse moeder…


Bronnen:

 1. The Jewish Press:
  ♦ Israel Planning ‘Rescue’ Operation for French Jews By: Shalom Bear – The Israeli government is expected to approve soon a plan to bring tens of thousands of French Jews to Israel within the next three years, according to a report in Makor Rishon on Friday [lezen]
  ♦ Report: French JDL Attacked Antisemites Erev Xmas They beat a man suspected of performing the “quenelle” and locked him inside the trunk of a parked car; door JTA [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ Government to Encourage Greater French Aliyah – Three-pronged program to encourage mass aliyah of Jews from France. Focus on housing, jobs, education; door Tova Dvorin [lezen]
  ♦ Aliyah Levels Up: 19,200 New Immigrants in 2013 – Statistics reveal immigration to Israel is on the rise. Overall increase at 7% since 2012; door Tova Dvorin [lezen]
  ♦ Outrage After French Soccer Player Gives Nazi-Style Salute – Nicolas Anelka, friend of anti-Semitic comedian Dieudonne M’Bala M’Bala, makes Nazi-style gesture during soccer game; media shocked [lezen]
 3. Israeli Air Force (IAF):
  ♦ Operation ‘Solomon’ – In May 24-25 1991, almost the entire Jewish Ethiopian community was repatriated to Israel in an incredibly complex operation, and the largest air-train in the history of Israel. The top-secret operation saw 34 planes, going on 41 sorties to bring to Israel some 14,500 Ethiopian Jews [lezen]

3 gedachtes over “Israël plant grootscheepse operatie om op 3 jaar tijd tienduizenden Franse Joden te repatriëren

 1. Waarschijnlijk hebben de Europeanen spijt dat “Hitler zijn werk niet heeft afgemaakt” en hopen ze dat de Arabieren dat nu voor hen gaan doen.

  In ruil voor olie en handel proberen ze zoveel mogelijk de Arabieren ter wille te zijn en hen zo goed mogelijk tegemoet te komen zonder dat het antisemitische connotaties opwekt.

  Terwijl de Europeanen rouwen om de dood van miljoenen Joden, faciliteren ze de genocidale Arabieren in het Midden-Oosten om miljoenen levende Joden in zee te drijven.

  Ik kies voor de levende Joden.

  Like

 2. Weet je in welke periode van de Europese geschiedenis dat Joden ook probeerde massaal Europa te ontvluchten?
  Maar toen was er geen Israël om hen op te vangen en werden Joden door vrijwel alle westerse landen toegang geweigerd.
  En juist nu proberen de westerse landen Israël aan vernietiging door de islamofascisten prijs te geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.