Oprechte Kerstwensen van de president van Israël Shimon Peres +video

Card_Game2Joden die Kerstmis vieren, ’t is eens wat anders. Ik heb me door verschillende Antwerpse Joden laten vertellen dat de Joden op Kerstavond traditioneel de hele nacht door gezellig kaartspelen, kwestie van de tijd de doden.

Persoonlijk kruip ik zoals al jaren het geval is, op Kerstavond (en ook op Oudejaarsavond) erg vroeg onder de wol en… ’s anderendaags weer vroeg uit de veren. “Met de kippen op stok,” heet zoiets. Want wat mij betreft is het immers alle dagen feest. 😉

“Wanneer in ons land een bepaalde religie feest viert is ons hele land in feest,” zei Shimon Peres. En gelijk heeft ie.

Intussen in Ramallah op de Westbank, heeft PA-president Mahmoud Abbas nog eens herhaald – ‘t is tenslotte toch Kerstmis, een gezegende tijd van dialoog en verzoening – dat Jezus Christus geen Jood was maar een Palestijnse Boodschapper en elke band van het Joodse volk met Jeruzalem en het Land van Israël ontkent. Niet echt een vredelievende boodschap van Abbas tegenover de belangrijkste religieuze groep van het land…

Het wordt nu gespannen wachten op wat Mahmoud Abbas gaat zeggen over de vriendelijke Kerstboodschap van president Shimon Peres. Abbas aarzelt nog even maar naar mijn gevoel gaat hij straks Peres wellicht uitroepen als zijnde een èchte volbloed Palestijnse Boodschapper ipv een Joodse. Zo kan het ook natuurlijk. 😉