Israël kondigt vrijlating aan van 3de groep gevangenen plus bouw van 2000 huizen op de Westbank

outpost08aAlle begin is moeilijk…
maar zo zag Tel Aviv er ook uit in… 1909!

Premier Benjamin Netanjahoe zal naar verluidt volgende week de bouw van zo’n 1000 à 2000 nieuwe woningen aankondigen in de ‘nederzettingen’. Het zal wel geen toeval zijn dat dit samenvalt met de vrijlating van een derde groep van 26 Palestijnse massamoordenaars en terroristen. Dat was bij de twee vorige vrijlatingen van telkens 26 Palestijnse delinquenten eveneens het geval.

outpost00Het zit behoorlijk wat Israëliërs dwars dat telkens een groep Palestijnse gevangenen werden vrijgelaten, deze zowel in Gaza als op de West Bank bij hun re-entree als ware helden werden onthaald, overladen met eerbewijzen en flinke ‘afzwaai’ bonussen die in sommige gevallen zelfs konden oplopen tot 50.000 dollars per terrorist, afhankelijk van hoeveel Joden de Palestijnse killer in kwestie had vermoord en hoelang hij achter de tralies had verbleven.

Zoals bekend werd Netanjahoe door de Amerikanen gechanteerd om 104 pre-Oslo gevangenen vrijgelaten om aldus de Palestijnen te verleiden weer aan de onderhandelingstafel te laten aan te schuiven waar ze zich ruim drie jaar lang niet meer hadden willen vertonen. De verwachting is dat van zodra de laatste van die 104 pre-Oslogevangenen vrijkomt en de Palestijnse onderhandelaars die buit alvast binnen hebben, de Palestijnen zich zullen terugtrekken uit het vredesproces.

Dat werd onlangs nog maar eens bevestigd door niemand minder dan Nabil Shaath, lid van het Centraal Comité van Al Fatah, voormalig PA-minister en naaste adviseur van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Tegenover de Israëlische krant Maariv verklapte Shaath dat “we ons geëngageerd hebben tot de vredesonderhandelingen voor de duur van negen maanden en wachten totdat alle 104 gevangenen zijn vrijgelaten,” en voegde eraan toe dat “wat ons betreft, eens de laatste 52 gevangen vrij zijn, onze deelname aan het vredesproces is afgelopen.”

Ook de Israëliërs zijn zich duidelijk van het showtoneel bewust van het Palestijnse leiderschap dat als enige doel heeft het Westen voor de gek te houden. Vandaar dat telkens wanneer een groep gevangenen worden vrijgelaten, deze gepaard gaat met een aankondiging van nieuwe bouwprojecten in Oost-Jeruzalem en/of op de West Bank om de druk op het vat hoog te houden en de Palestijnen te dwingen hun ware gezicht te laten zien en eventueel tot compromissen te dwingen en hen aldus een stabiel en veilig vredesakkoord te laten ondertekenen.

Maar voor wat hoort wat, dus moet het Palestijnse leiderschap elke vrijgelaten terrorist betalen met de bouw van nieuwe Joodse huizen, luidt het achhterliggende idee. Tegelijk wil Netanjahoe de kolonisten stroop aan de baard smeren die een nijpend woningtekort hebben en zitten te springen om nieuwbouw, alsmede die Israëliërs te lijmen die zich verzetten tegen de vrijlating van deze terroristen. Het blijft fragiel koorddansen voor deze premier en zijn kabinet.

Uiteraard zullen de Palestijnen en de rest van de wereldbol, de schuld voor het afspringen van de vredesonderhandelingen bij Israël leggen. Dat verkondigen de Palestijnen al lang vóóraleer ze toezegden om in het vredesproces te stappen en dat deed onlangs ook nog de Europese Unie, die in haar speurtocht om de aangekondigde gedeeltelijke economische boycot van Israël die in het voorjaar van 2014 moet ingaan, om te buigen naar een volledige boycot van de Joodse staat Israël en dat op alle terreinen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zal andermaal een tandje moeten bijsteken wil hij een zoveelste debàcle van het vredesproces  voorkomen. Intussen blijft Israël naarstig verlangen en uitkijken naar een betrouwbare Palestijnse leider die werkelijk vrede nastreeft met de Joodse staat.


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Netanyahu to announce up to 2,000 new settlement homes – PM, defying US and EU pressure, to issue list of new building plans close to release of Palestinian prisoners next week [lezen]
  ♦ Palestinians fume at Netanyahu plan to announce new settlement units – PA official says Israel ‘killing peace process’; PM to issue list of new plans close to release of Palestinian prisoners next week [lezen]
  ♦ Why is this occupation different from all other occupations? – The EU insists that Turks in Cyprus and Moroccans in Western Sahara ‘cannot be compared’ to Israelis in the West Bank. Two legal scholars are fighting a losing battle to find out why; door Raphael Ahren [lezen]
 2. Ynet News:
  ♦ Israel to free third wave of Palestinian terrorists next week – List likely includes Black Panther cell leader behind the murders of five Israeli and 50 Palestinians. Prison Service to publish official list 48 hours before release; door Elior Levy [lezen]
  ♦ UN condemns Israeli demolitions of Palestinian homes – United Nations’ Agency for Palestinian refugees condemns Israel’s demolitions of Palestinian structures in West Bank, urging Israel to ‘immediately halt’ demolition, which displaced hundreds during 2013 [lezen]

Een gedachte over “Israël kondigt vrijlating aan van 3de groep gevangenen plus bouw van 2000 huizen op de Westbank

 1. Een les voor de volgende keer: Geen terroristen meer gevangen nemen maar ter plaatse afschieten. Het geld dat hier mee bespaart wordt ten gunste laten komen voor de arme bevolking van Israël, want ook in dit land bestaan voedselbanken.

  Like

Reacties zijn gesloten.