Gerechtshof geeft bekentenissen vrij van Palestijnen die in 2000 soldaten lynchten in Ramallah

 ramallah-2000a

Het Districts Gerechtshof van Jeruzalem heeft op dinsdag 24 december ’13 een aantal getuigenissen vrijgegeven van Palestijnse burgers die betrokken waren in de brutale moorden op twee reservisten van het Israëlische Leger, Yossi Avrahami en Vadim Nurzhitz, aan het begin van de Tweede Intifada in Ramallah meer dan 13 jaar geleden. Op 1 januari 2010, straks vier jaar geleden, had ik hier op deze blog er een artikel aan gewijd, maar toch even kort ophalen wat er op die fatale dag in oktober 2000 gebeurde in Ramallah, de officeuze hoofdstad van ‘Palestina’.

Bloedbad in Ramallah, 12 oktober 2000
ramallah-lynching-blood-handsIn de ochtend van 12 oktober 2000 namen twee reservisten van het Israëlische leger, korporaal Yosef Avrahami en sergeant Vadim Norzhich (Novesche) beiden 33 jaar oud, de verkeerde afslag op de autostrade en werden tegen gehouden door politieagenten van Arafat’s Palestijnse Autoriteit. Zij werden door de agenten voor verhoor opgeleid en naar het politiekantoor in Ramallah gevoerd waar met de ondervraging werd begonnen.

Het nieuws van de arrestatie van de twee Israëlische soldaten verspreidde zich als een lopend vuurtje doorheen de straten van de stad. Spoedig troepten een woeste menigte Palestijnse Arabieren samen voor het politiekantoor en een aantal drong het politiekantoor binnen.

Op de 2de verdieping maakten ze een brutaal einde aan het verhoor en begonnen hun barbaarse en kannibalistische verminkingen. Avrahami en Norzhich werden afgeranseld, ontelbare keren met messen gestoken, hun ogen uit hun kassen gestoken en hun ingewanden door hun aanvallers letterlijk met blote handen uit hun lichamen gescheurd.

Vervolgens sleurde één van de de aanvallers een van de soldaten naar het raam en gooide de man naar beneden temidden de razende menigte. De uitzinnige massa sprong direct toe, het gezicht van het slachtoffer werd bewerkt, verpletterd met stenen, voeten en vuisten en zelfs ingebeukt met een zwaar metalen kozijn. Eén Joodse soldaat werd in brand gestoken en doorheen de straat getrokken terwijl de andere islamitische psychopaten rond het lijk dansten en juichten in een waanzinnige, afschuwelijk extase.

Aziz Salha

Aziz Salha getuigt
De slachting van Ramallah kreeg wereldwijd bekendheid omdat toevallig een reportageploeg van de Italiaanse RAI-zender ter plaatse was die een verslag maakte van de gebeurtenissen.

Op videobeelden (plaatje hierboven) is ondermeer te zien hoe één van de Palestijnse moordenaars, de toen 19-jarige Abed al-Aziz Salha, alias het Beest van Ramallah, vanop de 2de verdieping van het politiekantoor waar de gruwelijkheden zich afspeelden, aan het raam komt en zijn bebloede handen – bloed van hun Joodse slachtoffers – toont aan de dolgedraaide lynchmeute en de menigte nog wat ophitst. Een beeld dat voor vele jaren in het geheugen van de Israëliërs staat gegrift.

De thans 32-jarige Aziz Salha vertelde wat er gebeurde:

Aziz Salha“We were in a craze to see blood. I entered the room… I saw an Israeli soldier sprawled on the floor in front of the door. I came closer to him and saw a knife lodged in his back, near his right shoulder.

I removed the knife and stabbed him in the back two or three times… while others in the room continued to kick him.

I put my hand over his mouth and the other on his shoulder, in order to strangle him. I saw that my hands were drenched with blood, and so was my shirt. So I went over to the window and I waved my hands at the people who were in the courtyard.”

Het Beest van Ramallah, Aziz Salha, werd reeds een half jaar later in juni 2001 gearresteerd. Op het plaatje hiernaast rechts steekt de moordenaar bij zijn aanhouding opnieuw de handen brutaal in de hoogte om te tonen dat niemand er mocht aan twijfelen dat hij wel degelijk de moordenaar was. Hij werd door een Israëlische rechtbank tot levenslange opsluiting veroordeeld.

Van die straf zal hij uiteindelijk slechts 10 jaar en 4 maanden effectief uitzitten want op 18 oktober 2011 werd hij samen met 1.026 kompanen van moordenaars en  terroristen geruild voor één soldaat, korporaal Gilad Shalit. Die soldaat, die amper een half jaar onder de wapens was, werd in juni 2006 door een Palestijns commando ontvoerd en door Hamas 5 ½ jaar gegijzeld ergens in een gat in de grond in Gaza.

Politeagent Raed Sheikh getuigt
ramallah2000Zoals reeds gezegd vonden de gruwelen plaats in en om het politekantoor van Ramallah. Lang werd door de Palestijnse Autoriteit volgehouden dat de politeagenten die toen van dienst waren alles hebben gedaan om het bloedbad te helpen voorkomen maar dat ze niets konden beginnen tegen de woeste meute die naar Joods bloed dorsten.

Echter, later bleek dat enkele politieagenten mee hadden geholpen aan de lynchpartij. Onder hen politie agent Khalil Shawmara en politie officier Raed Sheikh. Raed Sheikh werd op 26 augustus 2003 door het Israëlische Militaire Gerechtshof schuldig bevonden aan de moord op de beide reservisten

Raed Sheikh, bekende dat hij deelnam aan de massacre en dat hij één van de Israëlische slachtoffers met een metalen staaf had geslagen:

“Ik nam een ijzeren buis, ongeveer 25 centimeter lang, en ging naar de kamer waar de twee reservisten werden vastgehouden. Ik zag de Russische soldaat levend en recht op zijn voeten staan. Ik benaderde hem met de pijp in mijn hand en ik sloeg hem vol op zijn lichaam… vijf keer, en op zijn hoofd. De soldaat begon een reutelend geluid te maken… Ik raakte de soldaat met de buis terwijl anderen hem aanvielen.”

Video: Massacre in de jungle van Ramallah
Opgelet: expliciete beelden!


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Palestijnse beschaving.”

Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ‘We were in a craze to see blood’ – Court releases testimonies of Palestinians who were involved in the brutal Ramallah lynching of two IDF soldiers in 2000; door Adiv Sterman [lezen]
 2. JSS News:
  ♦ Confessions d’un lyncheur de Ramallah: « je lui ai dévissé le crâne, j’étais assoiffé de sang ! » [lezen]
 3. Franklin ter Horst Blog:
  ♦ Lynchpartij in Ramallah 12-10-2000; door Franklin ter Horst [lezen]
 4. From Wikipedia, the free encyclopedia:
  ♦ 2000 Ramallah lynching – The 2000 Ramallah lynching was a violent incident in October 2000 at the beginning of the Second Intifada in which a Palestinian mob killed and mutilated the bodies of two Israel Defense Forces reservists, Vadim Nurzhitz and Yossi Avrahami, who had accidentally entered the Palestinian Authority-controlled city of Ramallah in the West Bank and were taken into custody by PA policemen to the local police station [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Moord en doodslag in de jungle van Ramallah, artikel van 1 januari 2010 [lezen]

2 gedachtes over “Gerechtshof geeft bekentenissen vrij van Palestijnen die in 2000 soldaten lynchten in Ramallah

 1. Daarom wordt nu ook elke Israëlische soldaat de gevechtstechniek Krav Maga bijgebracht. Wanneer je geen wapen hebt of geen munitie, kan je je nog zo lang mogelijk tegen dit soort gespuis verdedigen,en,voordat je er zelf aangaat, nog een paar van die hufters meenemen.

  Like

 2. Krav Maga bij de soldaten is niet van nu maar al jaren en jaren Henk – wordt zelfs op middelbare school gedaan…en ik spreek uit ervaring

  Like

Reacties zijn gesloten.