Michael Oren in het Amerikaans Congres: ‘Boycot de Israëlboycotters. Neem de overheidscenten af’

nazi-boycot2Krantenkoppen in de VS naar aanleiding van de economische boycot van Joodse handelaars in 1933 in nazi-Duitsland: “Joodse handel verlamd door nazi boycot” en ook: “Hoogtepunten van gisteren van de Rijksboycot jegens de Joden.” Weliswaar tachtig jaar geleden maar de boodschap van toen luidt hetzelfde als vandaag.

De voormalige Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Staten en historicus Michael B. Oren heeft het Amerikaanse Congres verzocht om te overwegen om de overheidssubsidies in te houden van academische instituten die zich hebben aangesloten bij de internationale boycot-Israëlbeweging gekend als Boycott, Divestment and Sanctions – Boycot, Desinvesteren en Sancties jegens Israël (BDS).

In een opiniestuk dat vrijdag werd gepubliceerd in het Politico Magazine, een politiek tijdschrift en website in Washington, schreef Oren: “Wetten kunnen worden goedgekeurd om federale of overheidssubsidiëring in te houden van om het even welk academische instituut dat willens en wetens Israëlische geleerden of instellingen op een zwarte lijst plaatst of die samenwerken met verenigingen die dat doen. Een dergelijk gebaar zou ‘bevooroordeelde boycots’ verhinderen en ervoor zorgen dat ‘wetenschappelijke interactie die essentieel is voor academische vrijheid, kan blijven voortduren,” voegde hij eraan toe.

BDS-logoDe recente ‘weerzinwekkend beslissing’ door de American Studies Association (ASA), een ‘bekrompen’ organisatie, om Israëlische universiteiten te boycotten wordt “vrij algemeen en hartstochtelijk veroordeeld, en terecht,” schreef Oren, maar het Congres moet “een manier verzinnen om terug te slaan.”

“In 1977 nam het Congres een reeks wetten aan waardoor het voor Amerikaanse bedrijven illegaal werd om te werken aan een boycot van Israël en het opleggen van strenge sancties voor diegenen die dat deden,” merkte de voormalige ambassadeur op.

Deze inspanningen werden instrumenten in het uiteindelijk doorbreken van de Arabische boycot van bedrijven die zaken deden met Israël en “in 1994 kondigden zes Arabische Golfstaten aan dat zij zich terugtrokken van het embargo en het daaropvolgende jaar beloofden Egyptische, Jordaanse en Palestijnse leiders zich in te spannen om de boycot van Israël te beëindigen,” noteerde Oren.

De Israëlisch-Amerikaanse Oren, die als Israëlisch ambassadeur in de VS diende van 2009 tot 2013, een positie waarvoor hij zijn Amerikaanse staatsburgerschap opgaf, is ook een bekende historicus en auteur. In 2010, terwijl hij een toespraak gaf aan de Universiteit van Californië in Irvine, probeerden anti-Israël demonstranten om het evenement te verstoren en het ‘recht op discours’ te verpletteren, herinnerde Oren zich, maar de toespraak ging verder en “11 van die demonstranten werden gearresteerd, berecht en schuldig bevonden aan het verstoren van de vrijheid van meningsuiting.”

door Gavriel Fiske

free_palestine_means_kill_jews3Eerste les voor iedereen die begint het Pal-Arabisch/Israëlisch conflict te studeren: het onderscheid Jood, Zionist, Israëliet of Israëliër, dat men in het Westen al eens placht te maken, dat onderscheid bestaat niét in het Midden-Oosten. Dat is daar synoniem voor één en hetzelfde: “de Jood” en… die Jood die moet dood, waar hij zich ook maar bevindt. Wie bv. in het Westen zegt: ‘Ik heb niks tegen Joden, maar wèl iets tegen Israël,’ wordt in de taal van het M-O begrepen als: ‘Ik haat de Joden,’ en dat vinden ze daar algemeen een politiek correcte uitspraak en geen antisemitisme. M.a.w.: wie ijvert voor een boycot van Israël, bedoelt in werkelijkheid de Joden en daarmee zitten we weer terug in het jaar 1933: de nazi-boycot van de Joden.

Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Michael Oren to Congress: Boycott the boycotters – In oped in Washington political magazine, former ambassador suggests US lawmakers could help ‘fight back’ against BDS movement; door Gavriel Fiske [lezen]
 2. Politico Magazine:
  ♦ Will Congress Stand Up for Academic Freedom? – This week, the American Studies Association, a group with nearly 4,000 U.S. members, voted to boycott Israeli academic institutions; door Micael B. Oren [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Amerikaanse docentenvereniging spreekt zich uit voor een academische boycot van Israël [lezen]
 • Boycot de boycotters! Franse rechtbank deelt zware straffen uit aan Israëlboycotters [lezen]
 • Uitbuiting van de Holocaust door de boycot-Israëlbeweging (BDS) in Nederland [lezen]
 • Echte doel van BDS boycot Israël campagne: De Joodse staat vernietigen; door Giulio Meotti [lezen]
 • Australisch senator: ‘Boycot-Israël beweging is niet pro-Palestijns maar anti-Israëlisch en anti-Joods’ +video [lezen]
 • Het BDS rioolstelsel: wereldwijde boycot-Israël netwerk ontmaskerd +video [lezen]
 • Mahmoud Abbas in Zuid-Afrika verbaast vriend en vijand: ‘Wij steunen geen boycot van Israël!’ [lezen]

4 gedachtes over “Michael Oren in het Amerikaans Congres: ‘Boycot de Israëlboycotters. Neem de overheidscenten af’

 1. Mijn vader was als soldaat gevangen in Duitsland omdat hij als plicht had zijn Belgisch vaderland te verdedigen tegen de Duitse invallers.
  Om die reden heb ik nooit de minste moeite gedaan de Duitse taal te leren.
  Eenvoudige vaststelling die ieder weldenkend mens gemakkelijk kan begrijpen.

  Ook zeer eenvoudig te begrijpen is dat zowel Joden als Christenen als wie-dan-ook uitzonderlijk materialistisch zijn geworden.

  Het is eveneens zeer eenvoudig om de wereldwijde gebeurtenissen te bekijken met de ogen van een onschuldig kind: Vanwege het uitzonderlijke materialisme zullen ALLE Christenen en ALLE Joden zeer zware verdrukkingen ondergaan.

  Sommigen zullen dit ondergaan ten goede en anderen – de velen – zullen dit ondergaan ten kwade.

  Joden hoeven zich echter geen zorgen te maken over Jeruzalem: dit is een eeuwige stad.
  Christenen hoeven zich geen zorgen te maken over Rome: dit is een eeuwige stad.

  Er rest u nog slechts een zeer eenvoudige handeling en ingesteldheid: Buigen voor God, in nederigheid en vermorzeling van het hart, zoek de oprechte eenvoud en de “Eerste Liefde” weer terug te beleven in uw ziel.

  Geen andere redding is nog mogelijk.

  EricBoelen@telenet.be

  Like

Reacties zijn gesloten.