Hacker website Dieudonné: ‘Joden moeten stoppen met hun belagers de andere wang aan te bieden’

Anne-Frank-quenelle2Aanhangers van de openlijk antisemitische Franse zwarte komiek Dieudonné M’bala M’bala, die de “quenelle” heeft bedacht, een omgekeerde versie van de beruchte Hitlergroet bedoeld om hun ongenoegen kenbaar te maken jegens Joden en/of [het beleid van] Israël, maken er tegenwoordig een sport van om gefotografeerd te worden terwijl ze die groet uitbrengen naast of temidden religieuze Joden, synagogen, Joodse begraafplaatsen enz. of zoals hierboven op het plaatje voor het portret van het icoon van de Holocaust Anne Frank. Die plaatjes verspreiden ze dan verder op het Internet via de sociale media zoals Facebook en Twitter. Een nieuwe verknipte antisemitische rage slaat toe op het World Wide Web. 😦

In een exclusief interview met de man die onlangs de website hackte van de controversiële antisemitische Dieudonné M’bala M’bala, zegt de hacker dat “de Joden moeten stoppen om [hun belagers] de andere wang aan te bieden,” telkens wanneer ze door hen geslagen worden. Terugslaan is de beste verdediging, luidt het devies, en bij voorkeur de belager(s) trachten sneller af te zijn door net iets eerder toe te slaan.

Voor Israëlische Joden mag dat de gewoonste zaak van de wereld lijken, denk bv. terug aan de Zesdaagse Oorlog van 1967, het preventieve verdedigingsoffensief  van Israël vs. de Arabieren. De Israëliërs leveren immers al zowat 100 jaar slag tegen hun Arabische buurlanden die gezworen hebben om hen uit te roeien, maar voor de Joden in de Diaspora lijkt protest, verzet of terugslaan veel minder vanzelfsprekend. Wat meer assertiviteit aan de dag leggen zou veel Joden [nog] meer ellende besparen.

Een laag profiel ophouden, niet opvallen, weglopen, het hoofd in het zand steken, sommigen zich zelfs excuseren bij hun aanvallers wanneer ze door hen geslagen werden, de stem nooit verheffen, hun belagers grootmoedig vergeven van zodra zij een glimp van berouw tonen, tot en met diegenen die meehuilen met de wolven in het bos tegen [het beleid van] Israël, in de hoop dat hun belagers hen dan wel verder met rust zullen laten, “want anders maak je het alleen nog erger,” enz. Ah ja, de schrik zit er blijkbaar diep in bij de Europese Joden en zoals het gezegde luidt is angst de slechtste raadgever. Dat weet zelfs mijn kat.

De website van de Franse komiek Dieudonné M’bala M’bala werd gehackt, in wat door sommigen werd genoemd als Dieudoleaks (naar analogie van WikiLeaks.) Zowat 10.000 namen, e-mail en postadressen van de abonnees van Dieudonne’s nieuwsbrief, klanten van zijn online winkel of ‘quenelleurs’ [‘quenelle’ is een omgekeerde Hitlergroet, bedacht door Dieudonné, die uitgegroeid is als symbool van ontevredenheid bij de jeugd in de Franse voorsteden] werden gehackt en online gezet.

Tot in de vroege jaren 2000, was Dieudonné een getalenteerde komiek die optrad in een tandem met een Joodse acteur genaamd Eli Semoun. Totdat hij op een dag, tijdens het brengen van een gastoptreden, tijdens een sketch op het podium een slipper maakte. Zij optreden bevatte ondermeer een verkleedpartij als een ‘kolonist van de Amerikaanse-Zionistische as’ en eindigde met een ‘Heil Israël’ gebaar, zijn arm uitgestrekt in een groet die kan wedijveren met de Hitlergroet.

Sindsdien ging het van kwaad naar erger. In 2008 richtte hij de anti-zionistische partij die meedeed aan de Europese verkiezingen (plaatje onderaan.) De posters waren voorzien van het logo van Hezbollah. Hij heeft herhaaldelijk een ontmoeting gehad met de voormalige bikkelharde Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Maar hij verschuilt zich niet langer achter het spandoek van anti-Zionisme en op het podium verwelkomt hij antisemieten en ontkenners van de Holocaust. Verbannen uit de mainstream media, wordt hij alom veroordeeld als een antisemiet, maar blijft tot op heden de best verkopende Franse kunstenaar.

dieuwebsite2

i24News: Wie steekt er achter het hacken van de Dieudosphère site?

“Alleen ik. Ik heb herhaaldelijk de websites gesaboteerd van Dieudonné en Alain Soral [een extreem-rechtse ideoloog]. Ik heb ook al andere sites aangevallen, maar dat kreeg veel minder publiciteit. Dieudonné kan me niet identificeren en tot nu toe heeft alle informatie die circuleert van waarschijnlijke ‘hackers’, inclusief foto’s en adressen, niets met mij te maken.”

Wat was je doel om de Dieudosphère.com site te hacken?

hacker02“Gewoon om Dieudonné te saboteren en degenen die hem steunen. Dieudonne gebruikt zijn komische kunst om een antisemitische boodschap te promoten. Dat is waar het gevaar schuilt. Had hij zijn boodschap gepresenteerd voor wat het werkelijk is, dat wil zeggen dat fungeerde als een politicus, zou hetzelfde bericht een stuk minder om te lachen zijn geweest. Het is gevaarlijk als blijkt dat zijn publiek vaak ongeschoold is.

Hij is een anti-Amerikaanse, samenzweerderige, antisemitische anti-Zionist. Hij spreekt over Joden in termen die een schande zijn voor de mensheid. “Van de zaak Ilan Halimi [een 17-jarige Franse Jood die in 2006 door een moslimbende werd ontvoerd en gemarteld en gedumpt op spoorrails om te sterven], hebben we een panini gemaakt…” Ik zie niet in hoe dit grappig is.”

U hoeft dus geen spijt te hebben van het online plaatsen van de persoonlijke gegevens van zijn fans?

“Nee. Dit zijn mensen die zich verschuilen achter internet anonimiteit om antisemitische haatboodschappen te verspreiden. Het internet mag niet en kan niet een veilige haven zijn voor haat. Racisten die zich verschuilen achter computerschermen, moet worden duidelijk gemaakt dat ze moeten beseffen dat ze niet veilig zijn en dat hun identiteit kan worden geopenbaard. Zij moeten voor hun daden verantwoordelijk worden gehouden.”

Wat kun je zeggen tegen degenen die denken dat de ‘quenelle’ geen antisemitisch gebaar is?

“Leden van de online community van Dieudonné zijn mensen die naar de sites van de voormalige nazi-vernietigingskampen reizen met he doel om deze antisemitische groet te maken. En stel dat dit gebaar niet antisemitisch zou zijn, hoe kan iemand dan naar Auschwitz, of het Anne Frank huis gaan om er het gebaar van een ‘komiek’ te maken van iemand die met de Holocaust spot? Dit zijn daden van haat.

Wanneer iemand dit doet in de ogen van zijn vrienden kan er niets aan gedaan worden. Maar denk: hij moet nog steeds de opeenvolging van ideeën hebben om de gemaakte foto op te sturen naar Dieudonné om te kunnen deelnemen aan een wedstrijd voor de ‘mooiste quenelle groet.'”

Fans van Dieudonné vergelijken de ‘lijsten’ die je online hebt geplaatst als het werk van nazi informanten…

“Voor deze mensen, is Israël het Derde Rijk. Joden zijn de SS. Vandaag beschuldigen ze ons van het publiceren van lijsten, net zoals hun grootouders dat deden. Maar dit snijdt geen hout: Ik heb niet de e-mailadressen van onschuldige mensen blootgegeven. Net zolang dat zij zich bezighouden met activiteiten die ik illegaal heb bevonden, dat wil zeggen het verspreiden van racistische en antisemitische haatboodschappen, zal ik blijven doorgaan met handelen.

Dieudonné is een politicus. Zijn vriend is niet Elijah maar Alain Soral – dezelfde persoon die toespraken voor Jean-Marie Le Pen schreef. Gouasmi Yahia, het hoofd van de Iraanse propagandavleugel in Frankrijk, is een van zijn medeplichtigen. Hij creëerde een politieke factie genaamd Anti-Zionist. Hij poseert voor foto’s waarbij hij sjaals aantrekt van Hamas of Hezbollah, twee terroristische organisaties.

Dieudonné is een anti-semitische politicus en zou als zodanig moeten verbannen worden. Als hij een gewone skinhead was geweest, zou hij in de gevangenis zitten. Maar hij maakt mensen aan het lachen. Dus ja, hij is goed in het gezichten trekken, maar hij weet ook hoe gemakkelijk het is om plezier te maken ten koste van de Joden. Hij zegt dat hij risico’s neemt? Maar Joden hebben nooit molotovcocktails naar hun tegenstanders gegooid.”

Sommigen zeggen dat jouw activiteit hem alleen maar meer publicteit geeft.

“Degenen die zo denken zijn diegenen die de problemen krijgen, wij, de Joden dus. We moeten stoppen met het toekeren van de andere wang om onszelf aardig te doen lijken. We zijn in een wereld die en respect heeft voor de sterke. We moeten ophouden met onze hoofden diep naar beneden te buigen en te wachten tot we worden geslagen.

Ik weet zeker dat, ondanks wat hij zegt, piraterij hem echt stoort. Thans zijn mensen bang om naar zijn website te surfen. Geleidelijk aan worden ze wakker met de werkelijkheid. De gemakkelijkste manier – om niets te doen – is nog het ergst van al.”

Waarom laat je dit niet over aan de autoriteiten om in te grijpen?

“Ze hebben al jaren geen vinger meer uitgestoken. Hoewel in de afgelopen weken, beginnen er dingen te gebeuren: zowel Manuel Valls en François Hollande hebben luidop de haat die Dieudonne verspreidt veroordeeld. Maar hoe kunnen we iemand laten loslopen die Joden vergelijkt met honden? Ik geloof echt dat we om alles kunnen lachen. Joden lachen om de Holocaust, zelfs als ik daar moeite mee heb. Men kan lachen, maar met de ogen vol haat. Racisme is geen recht of een mening. Het is is een misdaad.”

Interview door Simon Urbain

Affiches van de Anti-Zionistische Lijst in Frankrijk, tijdens de verkiezingen van 7 juni 2009 voor het Europees Parlement. “Pour une Europe libérée“, luidt de slogan van de anti-Zionistische Europese lijst maar kan het best begrepen worden als: “Bevrijdt Europa van de Joden“. La Liste Antisioniste werd opgericht in mei 2009 door voorzitter Dieudonné M’Bala M’Bala, Alain Soral en Yahia Gouasmi. Op de affiche introduceert Dieudonné (3de van links) zijn inmiddels razend populair geworden quenelle – groet.

De Liste Antisioniste werd ook openlijk gesteund door de Joodse ultra-orthodoxe anti-Zionistische groep Neturei Karta. Zo heeft elk volk wel zijn dwazen en gekken en het Joodse volk deelt op dat vlak ook in de klappen. De Joodse man die links op de affiche prijkt, is de ietwat zonderlinge figuur Shmiel Mordche Borremans, een tot het judaïsme bekeerde Duitser uit Frankfurt-am-Oder in het voormalige Oost-Duitsland die tegenwoordig in België woont.

Toevallig woont Borremans al jaar en dag net om de hoek van mijn woonplaats in Antwerpen en ik heb er al amusante discussies mee gehad. Shmiel Borremans runt zijn eigen anti-Zionistische Jesjoeroen (Judentum gegen Zionismus) dat aanschurkt bij Neturei Karta. Een de facto éénmans-organisatie zonder leden en zonder impact. Locale Joodse gemeenschappen mijden hem als de pest.


Bronnen:

 1. I-24 News International:
  ♦ Dieudonné hacker: ‘Jews need to stop turning the other cheek’ – In an exclusive interview, man who hacked controversial French comedian’s website explains motives; door Simon Urbain [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • De neo-nazigroet ‘quenelle’ – een variant op de Hitlergroet – maakt snel opgang in Europa [lezen]
 • In Frankrijk is het antisemitisme weer helemaal ingeburgerd; door Guy Millière [lezen]

5 gedachtes over “Hacker website Dieudonné: ‘Joden moeten stoppen met hun belagers de andere wang aan te bieden’

 1. Deze spastische idioten, in houding & hoofd, vind ik persoonlijk een grotere belediging naar de lichamelijk & geestelijk gehandicapte medemens.

  De Marokaanse ‘grapjas doet niets anders dan een goedbelegde boterham verdienen over de hoofden van dode & gehandicapte mensen, Joden & anderen.

  Hij is niet de éérste en zéker niet de laatste, want bij gebrek aan talent zoek je naar andere bronnen en slechte Joden/Israeli’s >goede zielige Palestijnen laat altijd de kassa rinkelen.

  Dat Joden véél assertieven moeten zijn is een understatement. Goedpraten, meepraten & wegkijken mag nooit een optie zijn.

  Joden worden sowieso gehaat, dus geef de belagers dan ook een reden.

  ** Was er laatst ook niet zo een ‘antisemitische grapjas op de Franse TV t.o. Elie Semoun, die toen ook deed alsof er niets aan de hand was? Hij had beter moeten weten en een voorbeeld moeten geven…..opstaan, weggaan & excuses verlangen!

  Like

  1. Ja dat klopt. Ik heb er hier toen nog over geschreven:

   Een paar weken geleden, toen de Franse Joodse acteur Elie Semoun in prime-time te gast was op een van de belangrijkste Franse tv-zenders, Canal Plus, klonken de woorden van Sébastien Thoen, een standup comedian, die mogelijk als lovend bedoeld werden maar een heel andere wending namen, als volgt: “Je hebt jezelf nooit ondergedompeld in communitarisme [Joodse activisme]… Je kon jezelf in de straat geposteerd hebben als verkoper van jeans en diamanten vanuit de laadbak van een minivan, zeggende ‘Israël heeft altijd gelijk, f*** Palestina, ammehoela.’ Maar jij hebt laten zien dat het mogelijk is om het Joodse geloof te belijden zonder compleet walgelijk te zijn.”

   Semoun was duidelijk slecht op zijn gemak, maar reageerde niet. Een paar uur na de show, gaf de Vertegenwoordigende Raad van Joodse Instellingen (CRIF) een verklaring uit waarin het een “gevaarlijke banalisering van het antisemitisme” aan de kaak stelde [“Roger Cukierman, president van de CRIF: “… la gravité de ces propos qui s’apparentent à une banalisation de l’antisémitisme.”] De voorzitter van het TV-kanaal reageerde door te zeggen dat de Joodse gemeenschap “geen gevoel voor humor” had. Het incident vond echter plaats in een context waarin de Franse Joodse gemeenschap inderdaad geen reden heeft om een gevoel voor humor te hebben.

   Like

 2. Dat is geen puberaal gedrag; maar in de -xxx- wat en hoe ze het moeten doen. Ik erger me niet over Joden in Israel maar veel eerder over de – xxx – in Nederland die ons mooie land vol met – xxx – verpesten


  Geknipt: Sorry, maar sommige uitspraken zijn erover en vermits het MDI en het CGKR de eigenaar van de blog/website aansprankelijk stellen voor wat er op zijn/haar blog verschijnt, met inbegrip van de reacties van derden, ga ik niet opdraaien voor wat jij gezegd hebt. Ik heb zonder dat al meer dan genoeg problemen. Ik reken op je begrip.

  Like

 3. Niet alleen Joden maar ook Christenen zouden veel assertiever moeten zijn tegen die zichzelf moslims noemende satanaanbidders.
  De Joden zijn op een paar na allemaal uitgeroeid in het midden oosten en met Christenen gaat het hard dezelfde kant op (waar doet dat toch aan denken?).

  Like

Reacties zijn gesloten.