PLO leider: Ja, wij Palestijnen steunden enthousiast de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog + video

PLO-nazi
Laatst bijgewerkt: heden vrijdagochtend 20 dec. om 8u27′

Als er nog iemand twijfels koesterde over de steun van de Palestijnse Autoriteit (PA) voor de nazi’s, brengen de recente opmerkingen van een van haar leiders snel verduidelijking. In een interview met Russia Today TV op 7 december 2013, zegt Farouq Qaddoumi, de voormalige chef van het politieke bureau van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), dat de Arabieren ‘enthousiaste aanhangers’ waren van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. De opmerkingen werden vertaald door het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI).

“Ik denk niet dat het verkeerd zou zijn om te zeggen dat we enthousiaste aanhangers waren van Duitsland,” zei Qaddoumi in het interview, toen hem door de interviewer gevraagd werd “Stond je sympathiek tegenover nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog?” De interviewer, zoekend naar verduidelijking, zei toen: “Je ondersteunde Hitler en zijn volk?” Waarop Qaddoumi antwoordde: “Duitsland, ja. Dat was gebruikelijk onder de Palestijnen, vooral omdat onze vijand het Zionisme was en we zagen dat het Zionisme vijandig stond tegenover Duitsland en vice versa.”

Deze opmerkingen zijn gewoon het meest recente bewijs van de steun door de Arabische nationalisten voor het nazisme en voor de genocide van de Joden. Onlangs plaatste MEMRI clips van twee afzonderlijke rally’s die plaatsvonden in de Al-Quds Universiteit, waarin leden van de terreurgroep Islamitische Jihad, aangemoedigd door andere studenten, deelnamen aan een live optreden waarbij ze zwaaiend met namaakgeweren en zwarte islamistische vlaggen, de gekende nazi-groet brengen.

De live ‘show’ toonde terroristen die Israëlische soldaten vermoorden en het executeren van een ‘collaborateur’, die aan de kaak werd gesteld als een ‘verrader’ en een ‘spion’, en suggereert dat de eerste foto’s, die voor het eerst werden vrijgegeven door de Britse journalist Tom Gross, geen eenmalig incident waren, maar het bewijs vormen van een veel breder fenomeen. Veel Israëliërs wijzen op de verheerlijking van nazi’s en andere antisemitische figuren als een reden om te twijfelen aan de oprechtheid van de inzet van de Palestijnse Autoriteit om eeder welke vredesovereenkomst in de toekomst te bereiken.

Nazi-vlag boven de Arabische stad Beit UmarZo bijvoorbeeld pas afgelopen oktober, waren Joodse automobilisten geschokt toen zij de gekende swastika nazi-vlag zagen wapperen (langsheen een drukke weg die door veel Israëliërs wordt gebruikt) nabij de moskee van de Arabische stad Beit Umar (plaatje rechts). De vlag was er blijkbaar door de bewoners van de stad zelf geplaatst, in de buurt van Hebron. Dat incident was in feite de tweede gelegenheid waarbij bewoners van Beit Umar dezelfde nazivlag ophingen langsheen dezelfde snelweg, in een schijnbaar vredelievend ‘gebaar’ jegens hun Joodse buren.

Later diezelfde maand, publiceerde het jeugdtijdschrift Zayzafuna, gekoppeld aan de Palestijnse Autoriteit, een lijst van ‘beroemde citaten’ van niemand minder dan Adolf Hitler, bedoeld om de nazi-leider te verheerlijken. In oktober, als reactie op aanhoudende incidenten van haatopruiing en antisemitisme door de Palestijnse autoriteit, heeft premier Benjamin Netanjahoe gewezen op de intense banden tussen de Palestijnse nationale beweging en het Duitse nazi-regime.

Netanjahoe merkte op dat Haj Amin Al-Husseini, de stichter van het ‘Palestijnse nationalisme’, een bewonderaar en aanhanger was van Adolf Hitler, dat hij de nazi-Fuhrer bij tal van gelegenheden had ontmoet en actief betrokken was bij het bevorderen van Hitler en zijn handlangers in hun genocidale intenties om het Joodse volk te vernietigen. PA president Mahmoud Abbas verklaarde consequent aan dat idee, dat een toekomstige Palestijnse staat vrij zou zijn van Israëli’s en Joden, net zoals de nazi’s Duitsland ‘Judenrein‘ (vrij van Joden) wilden maken.

Palestinian Leader Farouk Qaddumi:
We Supported the Nazis in WWII

door Elad Benari


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ PLO Official: We Supported the Nazis in WWII – Former political bureau head of the Palestine Liberation Organization (PLO) removes any doubt over Arab support for Nazi Germany; door Elad Benari [lezen]
 2. Xander Nieuws:
  ♦ Hoge Palestijnse official: Ja, wij steunden volmondig de Nazi’s – Zoon president Reagan: Huidige regering VS doet niets om Israël tegen vernietiging te beschermen; door Xander [lezen]
 3. Likoed Nederland:
  ♦ Spreuken van Hitler voor de Palestijnse jeugd [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Simon Wiesenthal Centrum veroordeelt uitspraken van Abbas over Judenrein Palestina [lezen]
 • Nazivlag met swastika wappert boven Arabische nederzetting Beit Ummar op de West Bank [lezen]
 • Tussen tulband en swastika: Banden van de Palestijnse Grootmoefti van Jeruzalem met nazi-Duitsland [lezen]
 • Banden van Palestijnse beweging met Moslim Broederschap en nazi-Duitsland +video [lezen]
 • De Nazi-wortels van het Palestijnse nationalisme en Islamitische Jihad; door David Meir-Levi [lezen]
 • Lyn Julius maakt vakkundig komaf met de mythe van de Palestijnse onschuld [lezen]
 • Mahmoud Abbas looft prestaties van nazi Grootmoefti Haj Amin al-Hoesseini [lezen]
 • De Grootmoefti en Hitler, woensdag 9 december 2009 op Arte-TV [lezen]
 • Palestijnen werden in de jaren ‘30 bewapend door de nazi’s [lezen]
 • ‘Mein Kampf’ erg populair bij moslims in ‘Palestina’ en het Midden-Oosten [lezen]
 • De moslims en de Holocaust [lezen]
 • Radicale islam is ontstaan uit propaganda van de nazi’s [lezen]
 • Hitler’s erfenis: islamitisch antisemitisme in het Midden-Oosten [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.