Mahmoud Abbas in Zuid-Afrika verbaast vriend en vijand: ‘Wij steunen geen boycot van Israël!’

zionistabbasDe twee boodschappen van Abbas: de ene in het Engels, de andere in het Arabisch

“Mahmoud Abbas ondermijnt de BDS-beweging met zijn uitspraak om Israël niet te boycotten! Die is volledig in tegenspraak met de Palestijnse nationale consensus die krachtig zijn steun heeft uitgesproken voor de BDS tegen Israël sinds 2005”
[Omar Barghouti, oprichter van de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging]

Terwijl hij deze week in Zuid-Afrika was om er de begrafenis van Nelson Mandela bij te wonen, verbaasde de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas tezelfdertijd journalisten en Palestijnse activisten, toen hij in het Engels verklaarde dat de Palestijnen een boycot van Israël niet steunen. In het Arabisch, bestemd voor eigen publiek luidt dat heel wat anders.

Abbas verdedigde wel de boycot van Israëlische producten die gemaakt worden op de Westelijke Jordaanoever, in die gebieden die de Palestijnen beschouwen als het grondgebied van hun toekomstigde soevereine staat.

Volgens de Zuid-Afrikaanse krant The Star, zei Abbas op maandag 9 december ’13 tegenover een groep Zuid-Afikaanse journalisten:

“Neen, wij steunen geen boycot van Israël. Maar wij vragen iedereen om de producten van de nederzettingen te boycotten. Omdat de nederzettingen in onze gebieden liggen. Dat is illegaal.

En de Israëliërs zouden eerst en vooral moeten ophouden met te bouwen in onze gebieden, ze moeten alles stopzetten in onze gebieden. Maar wij vragen niemand om Israël zèlf te boycotten. Wij onderhouden betrekkingen met Israël, wij erkennen Israël wederzijds.”

[Origineel: “No, we do not support the boycott of Israel. But we ask everyone to boycott the products of the settlements. Because the settlements are in our territories. It is illegal. And the Israelis should first of all stop building in our territories, should stop everything in our territories. But we do not ask anyone to boycott Israel itself. We have relations with Israel, we have mutual recognition of Israel.”]

Zijn uitspraken werden vrijwel onmiddelijk veroordeeld door een aantal Palestijnse activisten, die zeiden dat Abbas elk contact met het Palestijnse volk is verloren. De opmerkingen van PA president zijn “volledig in tegenspraak met de Palestijnse nationale consensus die krachtig zijn steun heeft uitgesproken voor de BDS tegen Israël sinds 2005,” schreef één van van de oprichters van de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging, Omar Barghouti (plaatje rechts), op de website van The Electronic Intifada.

“Er is geen Palestijnse politieke partij, vakbond, NGO-netwerk of massa organisatie die niet de BDS-beweging sterk ondersteunt,” zei Barghouti en verwijzend naar Mahoud Abbas die straks begint aan zijn vijfde jaar van het illegaal overschrijden van zijn wettelijk voorziene ambtstermijn (de laatste Palestijnse parlementsverkiezingen dateren reeds van januari 2006), voegde hij eraan toe:

Omar Barghouti

“Om het even welke Palestijnse ambtenaar die geen democratisch mandaat heeft en een echt maatschappelijk draagvlak ontbeert, kan dus ook geen aanspraak maken om te spreken namens het Palestijnse volk als het gaat om het bepalen van onze strategieën van verzet tegen het Israëlische regime van bezetting, kolonisatie en Apartheid.

Elke Palestijnse ambtenaar die zich vandaag expliciet uitspreekt tegen een boycot van Israël – in het bijzonder in een land als Zuid-Afrika, waar de regerende partij, toonaangevende vakbonden, kerken en andere maatschappelijke groepen van harte hun steun voor de BDS-beweging hebben onderschreven – toont alleen maar aan hoe ver hij [Mahmoud Abbas] zich verwijderd heeft van de aspiraties van zijn eigen volk dat vecht voor vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid en hoe weinig hij zich nog bewust is van onze strijd voor hun onvervreemdbare rechten.”

Aldus blijft de BDS beweging, in tegenstelling tot de Palestijnse Autoriteit, oproepen tot een volledige boycot van Israël op elk terrein. Dus niet enkel gericht tegen de nederzettingen voorbij de Groene Lijn, met het vooropgestelde doel om de Israëlische bezetting van Arabische grond (volgens de BDS Israël inbegrepen) te beëindigen om aldus het ‘recht op terugkeer’ van de ca. 5 miljoen nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen naar het land (van Israël)  te verzekeren.

Voor de internationale Israëlboycotbeweging, de BDS, kan die Palestijnse droom enkel werkelijkheid worden wanneer Israël fysiek volledig van de kaart wordt geveegd en zijn Joodse bevolking verdreven, geknecht of simpelweg uitgeroeid wordt. “From the River to the Sea, Palestine will be Free,” luidt het credo van de BDS-beweging ondubbelzinnig sinds zijn oprichting in 2005 en dat moet ook zo letterlijk èn fysiek begrepen worden.

De BDS-beweging is niks meer of minder dan een ideologisch verlengstuk van terreurgroepen zoals Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza, die zich eveneens kanten tegen onderhandelingen met Israël, vandaar ook de ontbinding eisen van de Palestijnse Autoriteit en Mahmoud Abbas willen zien oprotten, en enkel de gewapende strijd promoten via een zoveelste Intifada.

Onder het mom van een boycot van Israël predikt de internationale BDS-beweging in wezen niks anders dan nog meer bloedvergieten, geweld, moord en terreur tegen het Joodse Volk van de staat Israël.

Tot slot: Wanneer u straks tijdens de feestdagen gaat shoppen naar uw supermarkt en naar jaarlijkse gewoonte wordt opgewacht aan de inkom door de klassieke Israëlboycotters die u ontraden om Israëlische dadels, vijgen en sinaapappelen te consumeren “uit solidariteit met het onderdrukte Palestijnse volk,” denk dan nog eens terug aan wat het leiders van hun boycotgroep in Ramallah zeggen en schrijven omtrent hun genocidale plannen tegen de Joden van Israël.

haniyeh-bdsGaza, 18 juli 2013. De boycot-Israël beweging (BDS) heeft overal in de wereld medestanders die Israël willen boycotten (en niet enkel de nederzettingen), behalve in de Gazastrook, daar wil de boycot-Israel niet zo best vlotten. Op het plaatje: Hamaspremier Ismail Haniyeh op bezoek in een klasje in Gaza waar hij eigenhandig Israëlische yoghurt inlepelt bij zijn toekomstige Gazaanse terroristen en ‘martelaren’. “Leef gezond! Eet meer Israëlische yoghurt!” gaf de premier zijn pupillen nog mee. En gelijk heeft hij! [bron] 😉

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Abbas: Don’t boycott Israel – Infuriating activists, PA president tells reporters in South Africa he backs boycott of settlements but not of Israel, with whom ‘we have relations’; door Yoel Goldman [lezen]
 2. Israellycool:
  ♦ Mahmoud Abbas States He Opposes BDS Of Israel; door Aussie Dave [lezen]
 3. The Electronic Intifada:
  ♦ In South Africa, Abbas opposes boycott of Israel; door Ali Abunimah [lezen]
  ♦ To end the occupation, dissolve the Palestinian Authority; door Iyad Burnat [lezen]

2 gedachtes over “Mahmoud Abbas in Zuid-Afrika verbaast vriend en vijand: ‘Wij steunen geen boycot van Israël!’

 1. Ja natuurlijk. Van zodra “de buit” binnen is, mag John Kerry definitief inpakken en wegwezen. En Israël mag weer een zoveelste flater bijschrijven in zijn Grote Blunderboek, naast de Oslo Akkoorden van 1993-1994 en het disengagenmentplan voor Gaza van 2005. 😦

  Vredesproces: Palestijnen wachten enkel nog op vrijlating van 52 gevangenen en dan is’t afgelopen
  https://brabosh.com/2013/11/30/pqpct-sud/

  Like

 2. Wel, ik denk dat de ‘manende woorden meneer Abbas ook met een flinke korrel zout genomen moeten worden. Op het moment dat de laatste groep gevangen terroristen door Israel worden vrijgelaten is het uit met de pret en sluiten de gelederen zich weer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.