Palestijns leiderschap PLO : geen ‘akkoorden’ met Israël tenzij we alles krijgen wat we willen

hamasapeDe twee gezichten van Abu Mazen, aka de ‘gematigde’ (?) Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse (Nationale) Autoriteit en voorzitter van Al Fatah en van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie aka de PLO. Trek een Palestijnse terroristenleider een net pak, hemd en das aan… en het Westen loopt ermee weg.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft ideeën en programma’s voorgelegd met het doel Israël en de Palestijnse Autoriteit aan te moedigen om tot een uiteindelijke oplossing te komen voor het conflict, terwijl tezelfdertijd in Israël felle discussies worden gevoerd tussen linkse en rechtse politici of PA leider Mahmoud Abbas wel te vertrouwen is – om niet eens Hamas te vernoemen – in een “land voor vrede” akkoord.

Echter de PLO/Palestijnse Bevrijdingsorganisatie, de organisatie die de vele Palestijnse bewegingen en groepen overkoepelt (behalve bv. Hamas en de Islamitische Jihad), die onder de politieke leiding staat van Mahmoud Abbas, blijft mordicus gekant tegen iets minder dan de feitelijke vernietiging van de Joodse staat, als de prijs die Israël moèt en zàl betalen voor een “vredes”-akkoord.

Tijdens recente feestelijkheden naar aanleiding van de herdenking van de 26ste verjaardag van het begin van de Tweede Intifada, gaf de PLO een verklaring uit waarin het zei dat het geen compromissen zou sluiten aangaande de basisvereisten om een akkoord met Israël te sluiten, met name: een volledige Israëlische terugtrekking uit alle gebieden die werden bevrijd in 1967; de oprichting van Jeruzalem als de hoofdstad van een Palestijnse staat; en een volledige terugkeer naar hun oorspronkelijke huizen van de families die Israël ontvlucht zijn toen de Joodse Staat werd opgericht in 1948.

Abu Mazen (Mahmoud Abbas): 'Ik wil MEER!'
2-statenoplossing volgens Abbas: Joden buiten – moslims binnen!

In het Vlaams heet zoiets: “De lat zo hoog leggen dat er geen kat meer onderdoor kan.” Want, dergelijke “terugkeer van vluchtelingen” (dwz: hun 5 miljoen nakomelingen sinds de VN de vluchtelingenstatus van de Palestijnen eeuwigdurend ‘erfbaar’ heeft gemaakt), zou op demografische wijze de doodsteek betekenen van Israël als de staat van het Joodse volk.

De overrompeling met zoveel Arabieren van wat dan nog overgebleven is van Israël – nà een eventuele terugtrekking achter de pre-1967 lijn – zou het Joodse karakter van de staat definitief vernietigen, het land omkeren in een ‘seculiere, democratische’ staat die net als andere dergelijke staten in het Midden-Oosten (zoals Libanon), naar alle waarschijnlijkheid uiteindelijk zal worden geteisterd door een burgeroorlog, bloed en geweld.

De PLO voegde eraan toe dat het ook zou bezwaar maken tegen elke tijdelijke overeenkomst, die de “bezetting zou legitimeren” en blijvende Joodse bewoning van Judea en Samaria zou toelaten. In de verklaring prees de PLO tevens de Intifada, zeggende dat die de terroristen van Hamas en de PLO had verenigd voor een gemeenschappelijk doel.

Ook Hamasverklaarde dat het zich verzet tegen elke tijdelijke akkoorden met Israël. Op zijn Facebook-pagina, schreef de topterrorist van Hamas Musa Abu-Marzouk dat Hamas zelfs nooit heeft gesuggereerd dat er ooit zoiets zou bestaan hebben of nog is als een “Staat Israël”, laat staan dat er een afspraak met deze zou kunnen worden gemaakt, om het even of die tijdelijk dan wel permanent zou zijn.

“Hamas zal nooit de resultaten van de onderhandelingen die thans aan de gang zijn accepteren en het zal blijven strijden tegen elk veiligheidsakkoord tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit,” voegde Abu-Marzouk eraan toe.

naar een artikel van Dalit Halevi


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ PLO: No ‘Deals’ With Israel, Unless We Get Everything We Want – The PLO remains adamantly opposed to anything less than the effective destruction of Israel as its price for a “peace” agreement; door Dalit Halevi [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.