Monalisa Abado, Israël’s eerste Arabische vrouw in het IDF, gaat thans voor commandant +video

Twee jaar geleden berichtte ik hier al over Monalisa Abado, de eerste Israëlisch-Arabische vrouw die zich inlijfde bij het Israëlische leger (IDF). Intussen is er een hele tijd verstreken en heeft ze haar training afgewerkt. Thans gaat ze voor een opleiding tot commandant van een eenheid. Een opmerkelijk interview.

Monalisa Abado is een 21-jarige gevechtssoldaat van de Israeli Defense Forces [IDF]. Zij dient in één van de Israëlische elite anti-terrorisme eenheden gekend als de Karakal eenheid. Bovendien draagt zij de legendarische rode legerlaarzen die enkel mogen gedragen worden door Israël ‘s meest elitaire gevechtseenheden, het Israëlische equivalent van de Amerikaanse SEALS en Groene Baretten [green berets] elite eenheden.


“She’s unforgettable, she’s a legend though … It’s kinda incredible”
[uit “Mona Lisa” gezongen door Britney Spears]


Bronnen:

  1. Jewish News One:
    ♦ Mona Lisa is all smiles as she enlists in IDF [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Mona Lisa is het nieuwste geheime anti-terreurwapen van het Israëlische Leger (dd 7 dec. 2011) [lezen]