Weer licht en zuiver water naar de armsten van Afrika dankzij Israëlische technologie +video


Video: De Israëlische Sivan Yaari, stichter en president van Innovation Africa
brengt licht in de duisternis en zuiver water naar Afrika met Israëlische technologie

Onlangs werd Sivan Yaari, directeur van Innovation Africa de bijzonder prestigieuze prijs ‘Innovation Award’ van de Verenigde Naties uitgereikt voor het brengen van energie naar Afrikaanse scholen, medische hospitalen en water pompsystemen.

i-africaInnovation Africa is een Israëlische organisatie die bijvoorbeeld onlangs de Kalinero School verbonden aan een weeshuis in Centraal Afrika, van electrische stroom voorzag via een zonne energiesysteem. Voordien kreeg de kinderen enkel les van zonsopgang tot zonsondergang en dan was het ook recht naar bed. Niet enkel die school heeft weer licht dankzij Israël maar duizenden anderen zitten niet meer in het donker. Vandaar die bijzondere prijs voor Sivan Yaari.

De voorbije jaren heeft Innovation Africa niet enkel zonne energie gebracht naar de armsten van de wereld, maar ook zuiver water, voedsel en medicijnen aan meer dan 500.000 mensen in Ethiopië, Tanzania, Malawi en Oeganda.

field1Met zonnepanelen (links) energie opwekken om een waterpomp aan te drijven die zuiver water oppompt (rechts) om het veld en de gewassen te bevloeien in Afrika allemaal dankzij innovatieve en efficiënte Israëlische technologie

Net zoals ook in het verleden het geval was, stuurt Israël conform zijn Joodse moraal en ethiek overal bijzondere hulpmissies uit waar rampen en natuurcatastrofes zich hebben voorgedaan, met als meest recente voorbeeld een hulpkonvooi naar de Filipijnen dat onlangs door een zware storm en enorme overstroming werd geteisterd. Maar niet alleen dat.

Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan Israël’s opmerkelijke missies zoals deze naar Haïti na de aardbeving van januari 2010 (“Go to the Israelis!“); een reddingsteam naar Chili in maart 2010 toen het land getroffen werd door een aardbeving;  in Japan in maart 2011 toen hele steden werden weggevaagd door een tsunami, een reddingsteam naar Turkije stuurde toen het land in oktober 2011 getroffen werd door een aardbeving; ook niet te vergeten de 180.000 Palestijnen uit Gaza en de Westbank die jaarlijks in Israëlische ziekenhuizen worden behandeld; tot en met de medische veldhospitalen aan de grens met Syrië om gewonde Syriërs te helpen.


Bronnen:

  1. The Times of Israël:
    ♦ Lighting up Africa with Israeli technology – Innovation: Africa nonprofit has helped over half a million people lead better and healthier lives with solar energy projects throughout the continent; door David Shamah [lezen]

2 gedachtes over “Weer licht en zuiver water naar de armsten van Afrika dankzij Israëlische technologie +video

  1. Nogmaals bedankt, beste Hugo, voor het fantastische (enorme!) werk door u geleverd! Spijtig dat je hier in onze omgeving (waarschijnlijk) de enige bent. Maar gelukkig dat gij er zijt. [?] Mvg, A.D.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.