Al Qaeda bevestigt dat ze op de West Bank een voet aan de grond hebben

abu-imranDe “slapste koffie” van Al Qaeda wordt geschonken… in België! Op het plaatje: de Salafist baard-Belg Fouad Belkacem met op de achtergrond de gekende zwarte vlag van Al Qaeda. Abu Imran, bijgenaamd de Salafistische Clown van Borgerhout, is van Marokkaanse origine en het kopstuk van de inmiddels opgedoekte radicale moslimbeweging Sharia4Belgium. Hij zit sinds 7 juni 2012 veilig opgeborgen in een Belgische cel en leert daar hoe hij straffe koffie moet schenken. Hij wordt onder meer verdacht van het ronselen van Belgische (moslim)strijders om aan de zijde van Al Qaeda rebellen in Syrië tegen het regime van president Bashar Al Assad te vechten

Al Qaeda heeft zondag bevestigd, dat de drie gewapende mannen, die vorige week nabij Hebron werden gedood door Israëlische troepen, lid waren van deze wereldwijde terreurorganisatie. Op de website van de Mujahideen Shura Raad, een overkoepelende groep die Al Qaida omvat, staat deze verklaring:

“We maken met vreugde bekend aan de natie dat door de genade van Allah, de ideologie van de wereldwijde jihad een basis heeft verkregen op de Westbank, nadat iedereen had geprobeerd om elk zaad dat daar werd geplant af te breken.”

De groep hekelde de onderhandelingen van de Palestijnse Autoriteit met Israël, wat duidelijk maakt dat de Joodse Staat niet het enige doelwit is van de plaatselijke operaties van Al Qaida: “Wij roepen alle loyale mensen op, de zogenaamde onderhandelingen te betreuren, die naar collaboratie rieken,” aldus de verklaring. Volgens de Israëlische veiligheidstroepen waren de drie mannen al maanden bezig met het plannen en voorbereiden van aanvallen op doelen van zowel Israël als de Palestijnse Autoriteit.

Van hun kant vinden de Palestijnen het erg ongemakkelijk om te erkennen dat gebieden die onder hun controle staan, een uitvalsbasis voor aanhangers van Al Qaida zijn geworden. Nasser Lahham, hoofdredacteur van het Bethlehemse persbureau Ma’an, noemde de berichten niets meer dan Israëlische propaganda, maar voegde er aan toe dat als Al Qaida echt in het gebied actief is, dit natuurlijk helemaal de schuld van Israël is.

door Israël Today Nederland


Bronnen:

  1. Israel Today Nederland:
    ♦ Al Qaida: we zijn aanwezig op de Westbank [lezen]
  2. The Times of Israel:
    ♦ Al-Qaeda declares foothold in the West Bank – Mujahideen Shura Council claims three operatives killed in Hebron last week belonged to the global terror network; door Elhanan Miller [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Ongehoord nieuws: Palestijns leiderschap veroordeelt (eigen) terreuraanslag [lezen]
  • Israëlisch leger voorkomt terreuraanslag op Westbank; drie Salafistische Palestijnen uitgeschakeld [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.