Joods bloed is goedkoop: 2-jarige peuter gewond door PA-stenengooier heeft geen nieuwswaarde

avigailJeruzalem. In deze auto, die op donderdagavond 28 november 2013 door Palestijnse stenengooiers met rotsbrokken werd bestookt, kreeg de 2-jarige Avigail Ben-Zion die op de achterbank zat, een zware kei tegen het hoofd. Het meisje verloor het bewustzijn en heeft een schedelbreuk, maar is intussen buiten levensgevaar. Vier Palestijnse stenengooiers werden gearresteerd.

Geen enkele van de internationale media uitgaven vond het de moeite waard om te berichten over de twee jaar oude peuter, Avigail Ben-Zion, die het bewustzijn verloor en een schedelbreuk kreeg, nadat Arabische terroristen een anderhalve kilo zware steen door het raam van de auto hadden gegooid die op donderdagavond in Jeruzalem door haar moeder werd bestuurd. Geen enkel lijntje daarover in de internationale pers. Niet één.

steen2Terwijl het hele Israëlische politieke spectrum het incident veroordeelde, heerst er algemene stilte onder de wereldleiders omtrent deze “verstoring van het vredesproces.” Als Joden huizen bouwen, oogst dit een stormvloed aan veroordelingen. Maar nu, enkel oorverdovende stilte.

Vorig jaar, toen er incidenten waren van Joden die Arabieren sloegen, plaatsten CNN en vele andere media non-stop nieuwsberichten over de kwestie. Krantenkoppen zoals “Aanvallen op Arabieren dwingt Israël tot ziele onderzoek.” Nu, geen enkel Arabisch “ziele onderzoek” geëist noch enig ander artikel bij CNN… het gaat tenslotte maar om een gewonde Joodse baby.

De Arabische terroristen, die de misdaad hebben toegegeven, sciommelen in de leeftijd van 15 tot 20 jaar oud, zullen zeker bezocht worden bezocht door Amnesty International, en opgehemd worden als “onbegrepen jeugd.” Stel je de oproer in de wereld maar eens voor indien Joden rotsbrokken gooiden naar Arabieren en bijna een kostbare 2 jaar oude baby zouden doden. Dan zou er natuurlijk veel media heisa zijn rond de kwestie.

De Amerikaanse politie die aan zijn grenzen patrouilleert “beschouwt stenengooien als een gewelddadig dodelijk misdrijf dat soms eenzelfde antwoord vraagt.” In de afgelopen twee jaar, werden acht mensen gedood aan de grenzen van Amerika voor het gooien van stenen. Het is normaal om te reageren met geweld als ze worden aangevallen met een dodelijk wapen.

Rotsen kunnen en zullen doden. Het gooien van stenen is duidelijk en simpel terrorisme. Maar als Israël met geweld reageerde zou er negatieve media aandacht zijn en zou het de woede van Amerika op zijn hals halen. Volgens sommige Israëliërs was die aanslag op de 2-jarige peuter “te danken aan minister John Kerry, die nog maar een paar dagen geleden verklaarde dat als we geen vrede zullen bereiken er hier een derde intifada zal uitbreken.”

Stel je de reactie eens voor van de politie om het even waar in de wereld op mensen die regelmatig stenen gooien? Hoe lang zou eender welke groep met dit kunnen wegkomen, waar ook in de wereld?

Er is geen gebrek aan media-aandacht voor Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten met een vrije pers. De Joodse natie van Israël, met acht miljoen mensen die voortdurend het doelwit is van bevooroordeelde berichtgeving in de media. En wanneer die niet bevooroordeeld is, ontbreekt ze vaak – zoals dat nu het geval is.

De wereld beschouwt Joods bloed nog steeds als goedkoop.

door Ronn Torossian

stenengooierTwee van de vier Palestijnse daders, jonge mannen tussen 15 en 20 jaar oud, werden de volgende dag reeds voorgeleid. Op het plaatje maakt één van hen breedlachend het overwinningsteken. Hij heeft het met een kei van 1,5 kilogram inderdaad “gewonnen” van een weerloos meisje van 2. De Palestijnen kunnen weer een “ware held” en een “martelaar” bijschrijven op hun ellenlange lijst van straatboeven en criminelen… 😦


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Jewish blood is cheap – Not one single international news media outlet reported on the story of the two year old toddler, Avigail Ben-Zion who lost consciousness and has a fractured skull as the result of Arab terrorists throwing a three-pound rock through the window of the car her mother was driving in Jerusalem Thursday night. Not one; door Ronn Torossian [lezen]
  ♦ Four arrested in Jerusalem stoning attack that injured toddler – Court extends remand of residents of Arab neighborhood of Sur Baher suspected of injuring 2-year-old Avigail Ben Zion; door Adiv Sterman [lezen]
  ♦ Israeli toddler injured in Jerusalem stoning attack – 2-year-old suffers head wound as car is pelted by an unknown assailant; attack comes amid rise in West Bank violence; door Adiv Sterman [lezen]

2 gedachtes over “Joods bloed is goedkoop: 2-jarige peuter gewond door PA-stenengooier heeft geen nieuwswaarde

 1. Ze moeten zich doodschamen stenen gooien naar onschuldige mensen en kleine kinderen als er wat met hun kinderen aan de hand is worden ze nog goed behandeld .

  Like

 2. Nóg maar een keer. Israel moet zich niets aantrekken wat de manipulerende media vindt of niet vindt. De media doet ook maar zijn job en dat is 24/7 “Breaking News” verzinnen om daardoor mensen aan het werk te houden.

  Of de dood v.e. baby wel/geen nieuws is doet verder niet ter zake. Het is de prive pijn van de familie en die ‘5 minutes of fame’ brengen niemand terug.

  De Arabische Palestijnen met al hun ‘media aandacht & Loooooove zijn nog stééds aangewezen op giften van de EU/US belastingbetaler voor iedere pitta m. chumus die ze eten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.