Palestijnse muziekgroep bezingt martelarendom en geweld tegen Israël op Arafatherdenking +video

Op een evenement dat negen jaar markeerde sinds de voormalige president van de Palestijnse Autoriteit (PA) Yasser Arafat is overleden, steunde een Stichting van de Palestijnse Autoriteit een muzikaal optreden dat op 11 november 2013 werd uitgezonden op de nationale omroep van de Palestijnse Televisie (PA TV). Daarin bracht een gemengd koor van Palestijnse mannen en vrouwen een lied dat het martelarendom bezingt en geweld predikt tegen Israël die “geen enkele macht kan stoppen.”

Die 9de herdenking werd druk bijgewoond door talloze hoge functionarissen van de Palestijnse Autoriteit en van Al Fatah, de politieke beweging die geleid wordt door de ‘gematigde’ president van de PA Mahmoud Abbas. De huidige premier van de Palestijnse Autoriteit Rami Hamdallah gaf een toespraak. De Volkskunst en Militaire Muziekgroep bracht het liedje “Mijn wapen is gekomen” terwijl de zangers optraden gekleed in militaire uniformen.

In het lied komen zinnen voor zoals “Er is geen enkele macht die het wapen uit mijn hand kan slaan,” en “Zoals het wapen van de revolutie in mijn hand ligt, zo zal mijn bestaan worden opgedrongen [aan Israël].

Niet bepaald een vredelievend liedje, maar zo gaat dat er nu eenmaal toe in het Arabisch wanneer de Palestijnen en hun leiders zich in eigen huis bevinden. Aan de buitenwereld zeggen de Palestijnse leiders in het Engels “dat ze vrede met Israël wensen,” maar binnenskamers klinkt een heel ander geluid. Uiteraard was er op het evenement in de verste verte geen westerse pers te bespeuren

Hieronder de tekst van het liedje:

Geen enkele macht kan het wapen uit mijn hand slaan

“Uit mijn wonden [is] mijn wapen ontsproten.
O, onze revolutie, mijn wapen is gekomen.
Er is geen enkele macht die het wapen uit mijn hand kan slaan.
Mijn wapen is gekomen.
Mijn wapen is gekomen.
Dit revolutionaire volk gaf en offerde zich om in vrijheid te leven!
Mijn wapen is gekomen.
Mijn wapen is gekomen.
Hij die zijn bloed geeft maalt er niet om als zijn bloed op de grond vloeit.
Zoals het wapen van de revolutie in mijn hand ligt, zo zal mijn bestaan worden opgedrongen [aan Israël].
Mijn wapen is gekomen.
Mijn wapen is gekomen.”

De herdenkingsavond werd georganiseerd door de Yasser Arafat Foundation, die volgens haar website (en hier op Facebook) in 2007 werd opgericht “bij presidentieel besluit” en de “steun krijgt van de regering,” ook al wordt zij onafhankelijk beheerd. Het doel van de Stichting is om “het erfgoed en de nalatenschap van de voormalige president van de Palestijnse Autoriteit Yasser Arafat te bewaren en door te geven onder de Palestijnse, Arabische en bevriende volkeren.”

salam-fayyad-arafatOud-premier Salam Fayyad op de 8ste Yasser Arafat Herdenking van 10 november 2012; hij werd in april 2013 opgevolgd door premier Rami Hamdallah

Met betrekking tot de nalatenschap van Arafat, beweerde een functionaris van de Al Fatah beweging onlangs op de Palestijnse officiële omroep, dat Arafat ons leerde dat “alle bevrijdingsbewegingen in de wereld” Israël aanmerken als “de allerbelangrijkste vijand… voor alle volkeren in de wereld.”

De jaarlijkse herdenking van Arafat gebeurde temidden van allerhande samenzweringstheorieën die door de Palestijnse Autoriteit werden opgeklopt en verspreid, met name dat Israël in 2004 Yasser Arafat zou vergiftigd hebben met polonium.

Een Zwitsers rapport daaromtrent bleek te vaag en te algemeen om daar uitsluitsel over te kunnen geven. Echter, dat belette de Palestijnse functionarissen niet om voorbarige conclusies te trekken en Israël te beschuldigen van de “moord” op Arafat.

President Shimon Peres reageerde laconiek “Onzin. Als we Arafat dood wilden, hadden we hem toch gewoon kunnen laten doodschieten? Dat zou heel wat eenvoudiger zijn geweest.”

kidwaRamallah, 11 november 2013. De voorzitter van de Raad van Bestuur van de Yasser Arafat Foundation, Nasser Al-Kidwa, beschuldigde op een persconferentie naar aanleiding van de 9de Arafat Herdenking, Israël van de moord op de ‘martelaar’ Yasser Arafat door hem in 2004 vergiftigd te hebben met polonium.

rami-salamTwee terroristenleiders in maatpak. Huidig premier van de Palestijnse Autoriteit, Rami Hamdallah (l.) samen met de vorige premier Salam Fayyad (r.) op de 8ste Arafat Herdenking van 10 november 2012: “Spreading hate and violence against Israel must go on, and on, and on, till we are or all dead or till Israël has disappeared from the bottom of the Earth…


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ PA Arafat Event Song Vows Unending Violence – At memorial event for Yasser Arafat on PA TV performers sing a song glorifying martyrdom and vowing violence ‘no force can stop’ on Israel; door Ari Yashar [lezen]
  2. Palestinian Media Watch (PMW):
    ♦ Song glorifying violence at PA Arafat memorial – “No force in the world can remove the weapon from my hand”; door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik [lezen]

Een gedachte over “Palestijnse muziekgroep bezingt martelarendom en geweld tegen Israël op Arafatherdenking +video

  1. vrede in het midden oosten? laat me niet lachen.. zolang de moslim wereld vast blijft houden aan de “heilige” oorlog en israel elke vorm van kritiek ombuigt naar de holocaust (lekker makkelijk, veeg je alle kritiek meteen mee van tafel net zoals de geloofs radicalen dat aan de hand van de bijbel of koran doen) zal er nooit vrede zijn. Aan beide zijden zijn er dingen waar kritiek op te leveren valt en er is niet één geloof zo in de middeleeuwen blijven hangen als de islam… Gelukkig hebben wij in Nederland onze Geert Wilders nog om ons tegen de Islam te beschermen, altans, hij is de enige die werkelijk durft te zeggen wat bijna heel Nederland denkt maar niet durft te zeggen. Helaas dan weer wel jammer dat hij de andere kant (israelische kant) niet wil bekritiseren en met een nogal gekleurde bril bekijkt. Maar nog altijd beter dan de rest van ons verrotte politiek “correcte” stelsel wat we hier hebben. Met pappen en nathouden redden we het hier immers ook niet als het om de radicale islam gaat…(je kunt je afvragen in hoeverre er een niet radicale vorm van de islam bestaat)

    Like

Reacties zijn gesloten.